Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 3

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (137)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $130miliónov║Tržby USA $171,958,438║Tržby Celosvetovo $349,546,142▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,341,190║ Tržby za predaj DVD v USA $8,503,789║ Štúdio Disney produkuje jednu rodinnú umelinu za druhou, čo im šibe, przniť ešte aj takúto klasiku. Toto zveriť ani nie rutinérovi ako je Rob Marshall je teda veľká odvaha, ten je už dosť dlho mimo misu. V podstate z roztomilého námetu vyšiel len takýto otravní paškvíl, kde čiastočne poteší len Emily Blunt ale nemá to šancu utiahnúť. Zbytočný gýč. /40%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POUŠTĚL JSEM DRAKA A CHYTIL JSEM NA NĚJ CHŮVU....“ /// Pan Banks je po smrti ženy dost tragickej, takže tady máme exekuci a dům má připadnout bance. Za 5 dní. Přišel čas na návrat té, pro kterou je všechno možný… i to nemožný… Tak ty písničky mě neberou (ale co se dá dělat). Kouzla, divy, zázraky – hlavně pro děti. Dovádí Emilka, dovádí filmaři – animace spolu s herci, barevný písničky…. Těch je vážně moc! (dají se přetáčet…) Nevím, nakolik jsou dnešní děti muzikální… nebo spíš ochotný je všechny poslechnout. Minimálně zdržujou v ději, kterej by se zjevně obešel i bez Mary Poppins. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju stejnojmennou knižní sérii, kterou napsala Pamela Lyndon Travers. 2.) Mám draka a nevím, jestli na něj můžu něco chytnout. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Dávám stejné hodnocení jako původní Mary Poppins, protože už v původním filmu mi příšla jako postava otravná a přechytralá. Julie Andrews aspoň líp zpívala. Podobné nudná a otravná jsou muzikálová čísla s tím, že v pokračování není žádná chytlavá melodie. Dějově to není žádná sláva, ale musím ocenit sympatické původní sourozence v podání mých oblíbených herců Bena Whishawa a Emily Mortimer. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila od té doby, co jsem se dozvěděla, že se bude natáčet. Emily Blunt byla skvělá volba do role Mary Poppins, nevěřím, že by to někdo zvládl zahrát lépe nebo se alespoň přiblížil originální Julii Andrews, tak jako ona. Klobouk dolů a nominace na GG je zasloužená! Písně trochu zklamání, až moc písní a tanečních vystoupení na úkor dějové linky, které nebyla ani moc dobře promyšlená. Navíc ani jedna z písní se mi nelíbila nebo neoslovila natolik, abych si jí po shlédnutí broukala. Chválím český dabing, nebylo to tak zlé, jak jsem očekávala, ale i tak se podívám na originál a třeba své hodnocení změním. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Do některých řek je lákavé vstoupit po druhé. Vypadají čisté, plné ryb, a slibují osvěžující zážitek plný zábavy. Stejně jako druhý příchod kultovní Mary Poppins. Jenže, když si zujete boty a vstoupíte, zjistíte, že je to jen takové brouzdaliště. Sice příjemné, ale hodně mělké. Stejně jako druhá Mary Poppins. Všechno je tu na první pohled na svém místě, písničky, lampáři i animace, Emily Blunt je dobrá volba, byť není tak rozkošná jako Julie Andrews, a první půlka dokonce i funguje. Jenže pak se ukazuje, že tvůrci natočili film podle dvoustránkové synopse, ke které zapomněli dopsat scénář. Takže je to stále prázdnější a dokonce i ta Mary je tu víceméně zbytečná. Možná, kdyby to bylo kratší, nestačil bych si toho všimnout a ušlo by mi, že vedle takové tematicky shodné Kouzelné chůvy McPhee, druhá Mary vyznívá jako velmi chudá příbuzná. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)
  • Ve filmu má cameo i Karen Dotrice, která si zahrála malou Jane Banks ve snímku z roku 1964 Mary Poppins. Ve filmu se objeví jako „Elegantní dáma“. (Streeper)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama