Reklama

Reklama

Pošťák vždy zvoní dvakrát

  • Česko Pošťák vždycky zvoní dvakrát (více)
Trailer

Mladý tulák Frank Chambers (Jack Nicholson) si najde práci pomocníka v zapadlém motorestu, který patří dobráckému Nicku Papadakisovi (John Colicos). Tam také pozná Nickovu mladší přitažlivou a neuspokojenou manželku Coru (Jessica Langeová). Po krátké době se z obou stanou vášniví milenci. Až tak vášniví, že se rozhodnou Nicka zabít a získat peníze z jeho životní pojistky. Jenže kvůli banálním drobnostem se první pokus o vraždu nezdaří. A navíc se na scéně objeví zástupce pojišťovny, který není žádný hlupák... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

S politováním ponechávám své hodnocení tam, kde už roky je.. Pro mne mírné zklamání a ani opáčko mi nepomohlo.. Násilí a hrubost v milostném vztahu na mě nefunguje, nepůsobí dobře.. Jack Nicholson je bez pochyb úžasný herec, ale v téhle roli se mi nelíbil, nesedl mi (věkem, vzhledem, buranským chováním).. K tomu tedy nedokážu Jessicu Langeovou vnímat jako ženu, kvůli níž se vraždí.. ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Protagonisté konají: někdy plánovaně, někdy impulsivně. Nejsilnější výpověď o životě jsem cítil ve cvhílích, kdy bylo jen otázkou náhody, co s nimi bude. Vidím symbol ve vracejícím se motivu stopování v noční temnotě: netušíme, kdo zastaví a kam jede. Máme nějaký záměr, ale ten nám pomůže jen dát věci do pohybu, dál se dějí věci nepředvídatelně.Protagonisté měli mnohokrát obrovské štěstí, měli párkrát smůlu. Divák má před očima názornou otázku: dá se žít bez konání? Kde je smysl života bez konání? Může být konání bez rizika? ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, prečo je táto verzia tak zle hodnotená oproti pôvodnej. Ja som jej tiež pôvodne nadelil tri hviezdičky, ale to bolo iba podľa mojej nespoľahlivej pamäti. Keď som si dnes film pozrel, nemám problém jednu slabú hviezdičku pridať aj keď viacero nedostatkov nemôžem prehliadnuť. Ale už som dal štyri hviezdičky aj horším filmom. Hodnotenie bude vždy vysoko subjektívne a často závislé na momentálnej nálade a duševnom rozpoložení hodnotiteľa. V každom prípade som rád, že v knižnici mám predlohu od J. McCaina, pri čítaní ktorej si nebudem vybavovať ani jedného z hercov ktorejkoľvek z verzií. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem si představoval pod názvem romantický slaďák. Navíc pokud vím tak Nicholson ani v žádných nehraje. Takže mne to vyvedlo z omylu a zbytek jsem už jen trávil. Nicholsonova typická role chlápka, kterému nikdo do hlavy nevidí a tak mu nikdo pořádně nerozumí. Jessica Lange hraje ženskou co neví co chce a nedá pokoj, dokud to nedostane. Oheň a voda, to jsou ti dva. A jde jim to dobře. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Bob Rafelson se do tisku chvástal, že půjde o nejerotičtější film, jaký kdy natočil. Vše mu hrálo do karet: skvělí herci, scénárista David Mamet, mistr náladové hry stínu a světla Sven Nykvist.. Jenže to tak úplně nevyšlo. Tak trochu do prázdna působící drama, které vyplňují kromě několika vydařených sekvencí jen hádky a následné udobřování, překážky, které brání jejich místy tak trochu umělé vášni, musí z kola ven, jenže nakonec toho příliš nezbývá. Remake o svůdné, ale hlavně zrádné servírce a tulákovi z období velké krize (silná žena a slabý muž) byl v očekávání spíš proto, že všechny zajímalo, jak se přiblížil laťce původní verze. Kritici nebyli úplně milosrdní. Spíš naopak. Tentokrát s nimi nelze než souhlasit. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná sa o štvrtý film, v ktorom si Jack Nicholson zahral pod režisérskym dohľadom Boba Rafelsona. (sudruh sustruh)
  • Film bol často nesprávne uvádzaný pod názvom The Postman Always Knocks Twice, teda Poštár klope vždy dvakrát. (sudruh sustruh)

Reklama

Reklama