Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2074 a společnost Pinwheel Robotics právě vytvořila nový druh Cyborga - ženy, který se svými schopnostmi téměř vyrovná lidem a krásou je jistě překoná. Nikdo netuší, že ve skutečnosti Cyborg jménem Cash vznikl jen proto, aby posloužil jako smrtící a zkázonosná zbraň. Situace se ale mění ve chvíli, kdy se Cash zamiluje do učitele bojových umění, který pro Pinwheel pracuje. Oba společně uprchnou a ve spolupráci s dalším Cyborgem – odpadlíkem musí zvládnout obtížný úkol - zničit továrnu na Cyborgy dřív, než bude lidská rasa jednou provždy zotročena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie, která vybuchne, když dostane orgasmus? Nesnažte se mi tvrdit, že je ještě možné vymyslet lepší zápletku filmu!:) I když to zas není taková hrůza a zasloužilo by si to spíš tak 2*, protože jsem ale stejně ohodnotil už jedničku, dávám jen lepší 1*. Dvojka sice není tak režisérsky zbabraná, ale taky to není ani z půlky taková sranda. V prvním díle se totiž aspoň vyskytoval Van Damme, který celou dobu někomu nakopával prdele, nechyběl skvělý záporák a příběh byl sice jednoduší, ale o to srozumitelnější a přehlednější. Dvojka si sice bere z původního Cyborga název a taky pár zbytečných scén našroubovaných jako snové sekvence (asi jen proto, aby se mohli producenti chvástat že se filmem mihne i Van Damme), jinak ale jako by se celý děj odhrával v úplně jiném vesmíru. Záporák Billyho Draga (byť výborný) pak plní jen úholu jakési zástěrky, aby se tak rychle nepřišlo na fakt, že filmu kompletně chybí jakýkoliv scénář. Aspoň že Angelina je tu ještě mladá a nevypadá jako padesátiletá feťačka po třech letech na Háčku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"LIDI NEMAJÍ ŽÁDNÝ PROGRAM JAKO CYBORGOVÉ. UČÍ SE CHYBAMI. A NĚKTERÉ OPRAVDU STOJÍ ZATO." Už první CYBORG nebyl žádná sláva, ale Pyun má aspoň nějaký styl a nostalgie je svině. Dvojka je jen průměrné spotřební videobéčko s dobrým, ale nevytěženým nápadem (atentát pomocí cyborga-ženy, které se při orgasmu aktivuje v těle výbušnina), triviálním scénářem bez hlášek, zato s pár pyunovsky blábolivými dialogy a s nijakými a navíc blbě sestříhanými akčními scénami. Návaznost na jedničku žádná, pominu-li zcela nesmyslné sny hlavní hrdinky, ve kterých je zrecyklováno pár záběrů z originálu (což sice potěšilo, ale ještě víc by to potěšilo, kdyby to mělo nějaký smysl), naopak schéma prvního dílu je obměněno, cyborgovi je věnováno víc prostoru než jeho průvodci a dvojice ke svým stvořitelům nesměřuje, ale naopak před nimi utíká. Společnost Trimark totiž s oblibou točila sequely (např. RETURN OF THE LIVING DEAD III, WARLOCK: THE ARMAGEDDON, THE PHILADELPHIA EXPERIMENT II) filmů, které neprodukovala a zřejmě s ohledem na autorská práva si hlídala, aby mezi nimi nebyla přímá dějová návaznost a CYBORG 2 byl jedním z nich. Jednoznačně největším kladem je toho času teprve sedmnáctiletá Angelina Jolie (jde o její první hlavní roli), kterou nemusím, ale tady je velmi sexy (a ukáže kozy) a pousmál jsem se scéně, kde ochutná krev svého partnera a komentuje to slovy: "JE SLADŠÍ NEŽ MOJE." Ve vedlejší roli podává svůj typický zfetovaný výkon král béčkových záporáků Billy Drago. Film má ještě jedno, o rok mladší pokračování od téhož režiséra, ale bez Angeliny. To Biggy: Tak to jsi toho ještě moc neviděl. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak s puvodnim Cyborgem byt je tam na nej odkaz to ma prd a vorech spolecnyho od zacatku to pusobi jako komedie otazka zda chtena ci nechtena Angelina je sice kocice ale jako herecka nula bodu pribeh? neco takovyho tu vazne neexistuje hlavni hrdina je taky kokot teplouskej a tak jedinym kladem je tezce zabavny a neodolatelne vymatlany psychopat Billy Drago kterej si svuj part jako tradicne uziva tim to hasne neni Pyun neni zabavnost jen retardovana traparna ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Hlavním lákadlem filmu je bezesporu Angelina Jolie. CITÁT - Chceš - li to zvládnout, najdi si hrdinu.......... Skelný stín je tekutá výbušnina, kterou má cyborg ( Angelina ) v sobě. A ta má vybouchnout - jak taky jinak. Šílená hudba, zmatenej scénář, nezáživný střih, prostý děj, nudné dialogy a špatné triky.potopilo tento film docela hluboko pod hvězdné hodnocení. CITÁT - Lidi.....pořád bojujete s pocity.......... Můj pocit po závěrečných titulcích je jedna hvězda. Tohle je prostě Cyborgkaše. Scénář : Michael Schroeder. Kamera : Jamie Thompson. Hudba : Peter Allen. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela povedené cyberpunkové béčko, s krutě pitomým příběhem samozřejmě, ale fajn atmosférou a všemi správnými tropes které by taková exploitation žánrovka měla mít. Pro příznivce trashových sci-fi stojí za viděni zdaleka nejen pro tu polonahou Angelinu...  a i když čtyři hvězdy jsou trochu přestřelené a je to spíš tak 6/10, když tu vidím to nezaslouženě tvrdé hodnocení od ostatních, úplně s klidem je sem dám. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (9)

  • Film mal byť pôvodne natočený už v roku 1991 režisérom Markom DiSallem a produkovaný štúdiom Cannon Films. (beso74)
  • Tvorcovia filmu majú zmätok v pojmoch "cyborg" a "android". Cyborg je osoba napol človek a napol stroj, kým umelá bytosť, akou bola aj Cash (Angelina Jolie), je androidom, nie cyborgom. (beso74)

Reklama

Reklama