Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Senzační svět je příběh Jacka Deebse (Gabriel Byrne), "undergroundového" kreslíře. Jeho život vybočí z běžných kolejí ve chvíli, kdy se objeví v dvojrozměrném světě, který sám vytvořil. Kim Basingerová hraje Holli Wouldovou, smyslnou kresbu, která se zrodila v Deebsově fantazii a zoufale se snaží stát lidskou bytostí. Brad Pitt, v roli detektiva Franka Harrise, je jediným dalším člověkem, který vstoupí do Senzačního světa. V tomto bizardním kresleném světě hledá Harris útěchu ze své životní tragédie. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhýbal protože místní hodnocení, screeny a herecké obsazení naznačovaly, že se Bakshi definitivně odhodlal vskočit do sterilních vod mainstreamu a pobavit masy líbivou a korektní obkreslovačkou pro malé i velké popkorňáky... A světe div se-Ani hovno... Ralph se vyblbnul v bláznivém příběhu točícím se kolem tabuizovaného sexu mezi člověkem a kreslenou postavičkou, na každém kroku je nějáký bizarní charakter, nějáké to zběsilé animované černohumorné násilí a nějáká ta provokativní ženská křivka.. Nudná obkreslovačka ve stylu ohně a ledu se většinou nekoná (omezuje se jen na některé prvky ženských charakterů) a vše je plné crazy tvarů, pohybů a scén.... Pravda-už to není plné prdelí čuráků a cecků ale stejně je to až nebezpečně sexy. Bakshi si s tou hranicí erotické nosnosti(pro takový film) evidentně velmi nadšeně hraje a občas nechává probliknout i věci, které by měly zůstat skryté. Taková genialita jako Fritz, Heavy Traffic nebo Wizards to sice není a objektivně to jsou spíše čisté 4rudé, ale těch 54%tady -to je urážka kreativity a originality která mě nutí trošku tomu pomoct a lehce nadhodnotit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podivnosť, ktorá sa točila s vedomím, že to bude zrejme ťažko stráviteľné pre obyčajnú divácku obec. Mám rád absurdnosti a kinematografické rarity, ale tento prepadák ma nezaujal hlavne svojím príbehovým bolehlavom, kde sa v každej scéne tvorcovia snažia narvať praštené momenty, ako keby na tom stála kvalita filmu. Po remeselnej stránke je to podarené a je škoda, že to dopadlo tak nemastne, neslane. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Asi chápu proč si film získal kultovní statut, ale mě úplně minul. Nezaujal mě příběh, což zas takové překvapení není, a neuzaujala mě animace, což už divné je. Dokonce jsem se pronudil i skrz vychvalované scény s Kim Basinger. Je nádherná, to bezpochyby, jenže to vypadá, jako kdyby Ralph Bakshi vůbec nevedl živé herce, a každý roli pojal po svém. Brad Pitt je kvůli tomu podivně nevýrazný, Gabriel Byrne přehrává a ona působí jako dřevo. ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Tento film mi utkvěl v hlavě díky své temné atmosféře, která zcela postavila na hlavu radostné vyznění králíka Rogera. Komiksové postavičky žijí v naprosté anarchii, která může být "peklem" pro živou postavu. Z Bakshiho se asi nikdy nestane populární režisér, zůstává ale jedním z těch nejoriginálnějších. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, jak som to v detstve pozeral s mamou v telke, a pri erotickej scéne Gabriela Byrnea s kreslenou Kim Besinger ma prinútila zakryť si oči, a počul som vzdychy, a nechápal som vtedy, prečo je v kreslenom filme sex (možno som si to navyše nejak asocioval s Králikom Rogerom?). Hrozne z toho cítiť koniec Bakshiho. Cez to, jak je to kultúrne fetišistický, čistý začiatok 90.tiek, svojim svojským štýlom zostal Bakshi stále zaseknutý niekde v druhej polke 70.tiek. Príbehy nikdy neboli jeho silnou stránkou. Grotesknosti jeho skákajúcich a výskajúcich postavičiek ale už odzvonila hrana. Vo filme je scéna, jak komiksového tvorcu Cool Worldu Gabriela Byrnea zastavia v obchode s komiksami fanúšikovia a predavačka mu hovorí, jak je jeho svet neskutočne inšpiratívny. A potom doňho prídeme a sú tam trebárs aj 15 rokov exspirované Bakshiho trademarky vynovené o pár neónov, a začínajúci Brad Pitt. Žánrovo jak keby existenciálna dráma, ale z ríše skečov. Cool, pokiaľ si pamätáte dojmy, aké ste z toho mali v dobe vzniku. 70% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (9)

  • Producenti filmu si usmysleli, že filmové postavičky by mohly parodovat známá jména z pořadů od Disneyho a Warner Bros. Proto je možné ve filmu vidět např. Geppettiho, Pinnochia nebo Daffy Ducka. (dinamit_1)
  • Podle filmu byla ve stejném roce vytvořena počítačová hra od vývojářů "Twilight". Ve hře se policista Frank snaží udržet rovnováhu mezi kresleným a skutečným světem. (dinamit_1)

Reklama

Reklama