Reklama

Reklama

Mr. Bean: Největší filmová katastrofa

  • Česko Bean (více)
Trailer

Obsahy(1)

Správní rada Královské národní galerie by se ráda zbavila neschopného kustoda Beana. Rozhodnou se ho vyslat do Spojených států jako experta, který má vypomáhat kolegům z Griersonovy galerie s přípravou velkolepé vernisáže. Svérázný chlapík způsobí pozdvižení v letadle, po přistání je zadržen jako terorista. Bean se tak poprvé setkává nejen s poručíkem Brutem, ale také kurátorem Griersonovy galerie Davidem Langleym, který jeho potrhlé chování přičítá genialitě. Langley Beana odveze k sobě domů a představí ho své rodině. Manželka nemá pro Beanovy kousky pochopení a dává Davidovi ultimátum. Buď dostane Beana z domu, nebo se ona po dobu jeho pobytu v Los Angeles odstěhuje. Ještě horší je to v galerii, kde Bean zůstane jen chvíli před slavným obrazem sám. Stačí jediné kýchnutí a obraz, jehož cena se pohybuje v desítkách milionů, je navždy zničen. Bean se přizná Langleymu, že není žádný doktor a obrazům vůbec nerozumí. Zoufalý kurátor se opije a Bean pochopí, co všechno způsobil. Rozhodne se vše napravit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Howard Goodall: 1. I Love L.A. - OMC ,2. Picture Of You - Boyzone ,3. I Get Around - The Beach Boys ,4. Walking On Sunshine - Katrina And The Waves ,5. Yesterday - Wet Wet Wet ,6. Running Back For More - Louise ,7. That Kinda Guy - Thomas Jules-Stock ,8. Give Me A Little More Time - Gabrielle ,9. He's A Rebel - Alisha's Attic ,10. Stuck In The Middle With You - Susanna Hoffs ,11. Art For Art's Sake - 10cc ,12. Have Fun Go Mad - Blair ,13. Can We Talk (Pure Radio Mix) - Code Red ,14. Bean Theme (Mad Pianos) - Howard Goodall ,15. Elected - Mr. Bean And The Smear Campiagn ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Tento svěží filmík mám fakt rád, vtipné, zajímavý příběh stojící tedy především na výkonu R. Atkinsona, kterému zdárně sekunduje skladatel Howard Godall, zejména ve výborných scénách týkající se obrazu... Scéna, kdy Bean zachraňuje situaci patří k nejlepším ve snímku... Dále pak jeho úžasný (a uvěřitelný) proslov v roli londýnského experta: "Obraz staré báby, o které měl to nejlepší mínění :-) Když si chcete zvednout náladu, rozhodně dobrá volba... ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ani Marťani, které vyhostili z Marsu za to, že vypadají divně, nejsou tak divní jako on." Tak to záleží na úhlu pohledu. Například mě Mr. Bean připadá jako úplně normální fazole, která se už ve Spojeném Království nařádila dost a tak se vydala do USA. Samozřejmě s oholeným jazykem, skateboardem, nabroušenou tužkou, defibrilátorem a ostře nabitými prsty, jak se na doktora umění sluší a patří. O tom, že se tento tah zdařil, nehodlám polemizovat, neboť v týdnu při premiéře jsem se na něj třikrát nedostal do vyprodaného kina. A když se mi to po týdnu konečně podařilo, tak musím konstatovat, že za vynaložené úsilí to sice nestálo, ale několik upřímných smíchů jsem ze sebe dokázal vypotit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně perfektní film, kde hraje Rowan Atkinson jako skvělý Bean. Oproti klasickým dílům s Mr.Beanem nevidiím zde žádný pokles dolů. Možná něco bych ve filmu změnil či smazal, ale to je fakt detail nejspíš. Tohle je taková klasická bezchybná rodinná komedie se vším všudy. Film má velké množství vtipných scén o které se bezpochyby postará skvělý Mr.Bean. I hudba nebyla špatná k filmu. K filmu fungovala dobře i nostalgie. Takže nemůžu hodnotit jinak než na 96% = ***** ()

tron 

všechny recenze uživatele

"A po druhé... no a to už sa pomaly dostávame na koniec..." Zásadný problém tohto filmu je, že Mr. Bean sa tentoraz pohybuje v reálnom svete zabývanom plnohodnotnými ľuďmi, ktorí sú s ním v interakcii (v televíznych skečoch šlo o nedôležitých štatistov, ktorí sa občas čudne zatvárili). Ísť na to v roku 1997 bolo aj pre mňa obrovskou udalosťou a neskutočne som sa bavil, ale čím som starší, tým menej sa smejem a tým viac ma mrazí z toho, že tento pošuk býva pod jednou strechou s rodinou. Ako keby som pozeral Smrtiaci bumerang, kedy nečakáte či ale kedy hlavnému antagonistovi definitívne rupne v palici a všetkých pozabíja v spánku. Paradoxne to napokon najviac nezachraňuje Rowan Atkinson, ale skôr herci z vedľajších rolí, ktorí sa naučili ovládať tzv. teľacie výrazy (to je to, keď vedľa seba máte totálneho magora, ale snažíte sa to nedať najavo). Najviac ma napokon i s odstupom desaťročí baví preslov pred novinármi, ktorý o čo je skromnejší, o to je pravdivejší (ono je naozaj pravda, že ak by obraz bol malý, nikto by z neho nič nemal). Zaujímavé je, že Američania sa v tom istom roku pokúsili Angličanom vrátiť smeč, ale ich Muž, ktorý vedel príliš málo je ešte horší, ako celovečerný Bean.V polovici 90. rokov bol Bean na vrchole popularity, o čom svedčí ohromujúca celosvetová tržba 251 miliónov dolárov (pri trápnom rozpočte 22). Kino Považan NMnV 1998 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a ve Velké Británii. (reich)
  • Obraz, okolo kterého se točí celý film, se správně jmenuje „Aranžmá v šedé a černé č.1: Portrét umělcovy matky“, vytvořený Jamesem McNeillem Whistlerem v roce 1871. Pro obraz se vžil jednodušší název „Whistlerova matka“. Obraz je považovaný za jedno z nejvýznamnějších děl amerického umělce mimo USA. Současným majitelem je francouzské Musée d'Orsay v Paříži, protože ji koupil francouzský stát v roce 1891. (Tonula)

Reklama

Reklama