Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminální příběh plný napětí se rozvíjí kolem vraždy jedné z tanečnic profesionální velkoměstské tančírny. Její přítelkyně, Sandy,se rozhodne vypátrat vraha. Hlavně proto, aby pomohla synovi zavražděné, jemuž hrozí vyloučení ze soukromé školy, protože v novinách byla mrtvá žena označována za dívku pochybné pověsti. Ve vzrušené atmosféře hrůzy a čekání kdy se vrah znovu v tančírně ukáže, se konečně objeví člověk, odpovídající popisu pachatele... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Překvapivě povedená TV detektivka. V závěru jsem ocenil dynamiku a napětí, které příběhu dodaly prostřihy scén s vrahem a krátké záběry v tančírně. Pěkné... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě jedno z toho nejlepšího, co Česká televize z vlastní tvorby nabízela, s odstupem času už ale přece jen poněkud vybledlé dílko, nicméně na 3 hvězdičky to stále ještě má. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Někdy se ty lokální adaptace americké krimi tvorby dost povedly, viz Panenka téhož Jaroslava Dudka. V tomhle případě si ale tvůrci vybrali slabší chvilku, minimálně v porovnání s velmi napínavou předlohou Tančící detektiv Williama Irishe (pseudonym Cornella Woolriche, u nás vyšlo ve sbírce Bez motivu), s hodně sympatickou hlavní hrdinkou. Problém je už výběr její představitelky. Ginger z povídky (zde přejmenovaná na Sandy) sice mluví jako dlaždič, ale není blbá a má srdce na správném místě. Dáša hradní Krnová je ovšem všechno jen ne sympatická a ten její unylý opruzený ksicht leze na nervy. Ani Kodet jako detektiv Balleister mi moc neseděl, byl na to příliš seladónský. Ostatní role jsou obsazené celkem dobře, Husák jako Fred je správně slizký, samozřejmě Kopecký je herecky třída a nezapomeňme ani na Bohdanovou, ale celkově tahle adaptace oproti předloze hodně ztrácí na napětí i na schopnosti přiblížit postavy (romantický happy end zde třeba úplně chybí). Je to škoda, protože právě Panenka ukázala, že když se to vezme za správný konec, malý rozpočet a nedostupnost prostředí, ve kterém se  příběh odehrává, vůbec není na škodu. Dávám trochu z nostalgie za tři, ale šlo to mnohem líp. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Muriel... Muriel... Kdepak jsi.... Brrrr, F.Husák tady byl mimořádně slizský a Kopecký v zajímavé roli majitele podniku... Víc než dobrá televizní kriminálka... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrná krimi povídka s tradičně otravnou Dagmar Veškrnovou. Zdá se mi, že její děj byl situován do USA hlavně proto, aby byla něčím zajímavá. No, tehdy možná. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na tohle televizní krimi se dobře koukalo, protože tvůrci se odklonili od socialistických propagand a naservírovali napínavý příběh o zavražděné tanečnici a její přítelkyni, která se rozhodne vypátrat vraha na vlastní pěst. Sevřená až dusná atmosféra vyvrcholí do finále, ve kterém má všehoschopný vrah opět navrch. Příjemné krimi a důkaz, že v televizi vznikly i kvalitní kousky. 100% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Dívka pochybné pověsti je často lepší než nepochybné pověsti. Kdo to je žena dobré pověsti? Každá má svou povahu, své charakterové rysy projevující se už v banálním dialogu. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Jen křič, Muriel! Mrazivý americký thriller, kterému ani domácí kulisy neubraly na kráse. Atmosféra vyhnaná na ostří nože, svádivé prostředí velkoměstské tančírny a nezapomenutelný František Husák v roli chladnokrevného vraha. Jinak film z období, kdy Dagmar Veškrnová ještě mohla bez problémů ukazovat leccos ze svých půvabů celému národu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že jim lezla na nervy ta písnička o Bludičce El. Ty vole tuhle sračku poslouchat každý den a ještě na to tancovat s kdejakým oslizlým borcem, tak by mě asi taky jeblo být těma ženskýma. Ne kurva to nebyly – to jsou tanečnice a Veškrnka mezi nimi. Už zase pátrala po vrahovi a už zase byla „ na ránu“. Ze začátku mě tento krimi příběh moc nebavil, ale jak se na scéně objevil Husák s tím svým až úchyláckým pohledem neustále opakující jen křič Muriel, zlepšila se v posledních minutách nejen atmosféra ale i kvalita celého filmu. Původně jsem chtěl dát podprůměrné ohodnocení, ale za něj nakonec tu třetí hvězdu přidám. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Laciná studiovka, ale dobře zahraná a po americku střižená detektivka. Zápletka a rozuzlení trochu nuda, ale zachraňujou to dobří herci. Luxusní Blanka Bohdanová jako věčně nachcaná bordelmamá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kvůli této roli jsem si pana Františka Husáka zaškatulkovala mezi herce, které jsem nemusela a na které jsem si musela jen velmi pomaloučku zvykat. Prostě byl ve své roli natolik přesvědčivý, že mě děsil a nejen mě. Stále mi přebýhá mráz po zádech, když někdo v mé blízkosti náhodou řekne "Muriel". I hned si to spojím právě s touto detektivkou a samozřejmě s Františkem Husákem. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Slabota! Otřesný dialogy a nesmyslné chování většiny postav včetně policistů. Blbost a nevěrohodnost. Špatný námět i scénář, špatná detektivka. Zaráží mě na tom, že ji natočil jinak vynikající režisér Jaroslav Dudek. Holt i mistr tesař se někdy utne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Podobné inscenace byly nezajímavé už v době vzniku. 1) Dnes ještě více vyniká pouťovost dekorací, divadelní přehrávání (zejména 30leté Dáši Veškrnové), které stejně nudnému textu předlohy nijak nepomohlo, dobové normalizované socialistické odívání implementující předpoklad, že v Americe se stejně nic lepšího nenosí. Bar zcela bez atmosféry, zato však s hroznou hudební produkcí 38letého Ladislava Štaidla pak podtrhuje zoufalou bezradnost realizačního týmu. 2) Jako dítě jsem inscenaci neviděl (ani nemohl) a tak na mě hláška Jen křič, Muriel, na rozdíl od některých komentátorů, nijak nepůsobí. 3) Výstižný koment: eRKo**. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Bylo mi asi 13 když jsem to viděl poprvé. A ten sympatický František Husák z "Homolků" mě pak děsil ještě několik let. Hláška "jen křič Muriel" je pro mě dodnes klasika dobré detektivky. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Detektivka dle představ autorů o Americe, s čistě českým názvem. Netuším, proč se autoři snažili o iluzi západu, když mohli převést děj úplně snadno do našeho prostředí, obzvláště se divím i vzhledem k době vzniku filmu. Kromě zajímavého obsazení nevyniká film v podstatě čímkoli jiným. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Podpriemerna normalizacna detektivka znama len tym, ze tu hrala Dagmar Veskrnova-Havlova /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag/, Vera Kresadlova /Skrivanci na Niti/ a Frantisek Husak /Ecce Homo Homolka - Hogo fogo Homolka a Homolka a Tobolka/. 25 % ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Pánové Husák a Kopecký byli perfektní. Film byl zajímavý, určitě se z toho dalo vytlouct mnohem více. Ovšem v porovnání s tím, co se tehdy točilo, se dle mého názoru jedná o povedený film. Akorát Štaidl mi tam vadil. ()

Reklama

Reklama