Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na Wesleyho Snipese a tajně jsem doufal, že mě konečně překvapí a objeví se v nějakém povedeném akčňáku. Bohužel zase nic. Přepadení ve vzduchu je ve své podstatě strašně nepovedený film, který je v první řadě šíleně nudný a absolutně bez nápadu. Z herců mě nezaujal prakticky nikdo, největším zklamáním pro mě byl asi hlavní záporák, ten mi vážně nesedl, byť je teda řádně slizký a nechutný. Snímek je ve všech ohledech průměrný, logika jde většinu času stranou, pro mě velké zklamání. 4/10. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda že Snipes už takové filmy nikdy nenatočí (Demolition Man, Šerifové...). Akční klasiky let středně vzdálených, kdy frčely filmy s Wesleym, Stevenem, Brucem, už zkušenými Stallonem a Schwarzeneggerem. Každý druhý film byl neskutečně zábavný a měl něco do sebe, další byl zase naprostý omyl a krok vedle, ale zapomělo se velice rychle. Teď už akční filmy netočí stále stejní herci, tak se zapomíná hůře. A na zprzněnou kariéru Wesleyho Snipese asi hned tak někdo nezapomene. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Pitomý scénář plný pokusů o hlášky (Kdo tady velí? Já. Bum prask.. Kdo tady velí? Vy) je učebnicovým příkladem vykradačství populárních hitů (zde Smrtonosná past). Režie zcela tuctová, s ničím novým přicházející, prostě rutinní záležitost bezvýznamné loutky v rukou producentů a studia. Jen to obsazení je dobré. Snipes byl v té době plné síle a Bruce Payne je padouch jedna báseň. Celkově se jedná o nudnější akční kousek z dávných dob svého žánru. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nerozumel tomu prečo nebol Bruce Payne po takto ikonickej roli Charlesa Ranea obsadzovaný do prvoligových filmov. Zároveň vnímam Pasažiera 57 ako prelomový film v kariére Wesleyho Snipsea. Podľa mňa sa jedná o 80 minút svižnej zábavnej akčnej oddychovky. John Cutter ponaháňa Charlesa Ranea po tom, čo sa ho FBI pokúsi ako správneho najobávanejšieho leteckého únoscu a galgana na svete, eskortovať civilným letom. Áno, áno, scenárista bol totálny tupec. Samozrejme, všetko dobre dopadne, lebo za prvé Rane po výzve pilota zaujme núdzovú pozíciu 😂, za druhé Wesley je neporaziteľný; ,,Vždycky sázej na černou”. Zábavné a milé, miestami dokonca vtipné v duchu deväťdesiatok, tak prečo ste v číslach taký krutý. Vôbec tomu nerozumiete. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Z celej Snipesovej filmografie pred kultovým Bladeom, v ktorej stvárnil hlavnú postavu mám najradšej rozhodne Prepadnutie vo vzduchu a určite to bude aj tým, že má ku štandardnému akčnému žánru najbližšie. Vybral si obľúbený koncept, boj osamoteného hrdinu v uzavretom priestore, čo bolo v tomto období často využívané, tentoraz konečne lietadlo, ktoré síce neponúka taký priestor, ako napríklad mrakodrap zo Smrtonosnej pasce alebo vojnová loď z Prepadnutia v pacifiku, preto sa dej na určitý čas presunie von a film získa trochu iný štýl, ale neškodí mu to. A tak celkovo mi to vyhovovalo, úvodná fáza mi sadla, dobre zoznámi s hlavným hrdinom a záporákom, ale po prenesení deja do lietadla sa to samozrejme vylepší a práve túto časť mám z celého filmu najradšej a dokonca ich súperenie pôsobí aj celkom realisticky. Tejto fáze sa už film nevyrovná, ale predsa len je to stále zábava a tak ma to bavilo od začiatku až do konca. Veľkým plusom je aj obsadenie, Wesley Snipes tu pôsobí vážnejšie, než obvykle, ale s tým nemám problém a toho agenta s traumou som mu veril, o nič nezaostáva ani výborný Bruce Payne, ktorý si všetky svoje scény berie pre seba, ale žiadne výhrady nemám ani k zostave vedľajších postáv, kde ešte vyniká Tom Sizemore a zvyšných záporákov, aj keď Elizabeth Hurley v takejto úlohe skôr prekvapí, ale bavila ma. Po akčnej stránke film síce neponúkne nič výnimočné, ale ten potrebný štandard bez problémov spĺňa. Ponúkne pár slušných súbojov, ktoré mohli byť aj lepšie natočené, hlavne mi nesadla voľba uhlov kamery a aj choreografia mohla byť prepracovanejšia, ale vďaka Snipesovmu bojovému štýlu ma aj tak bavia. A k tomu pár obstojných prestreliek alebo nejakých tých naháňačiek. A najviac mi vyhovuje akcia z prvej fázy v lietadle, ktorá ponúkne dva súboje alebo zneškodnenie policajtov. Režijne tiež nemám väčších výhrad, film síce viditeľne nemá rozpočet spomínanej konkurencie, aby mohol ponúknuť výraznejší akčný zážitok, ale ten potrebný štandard splní. Takže celkovo ma vlastne ani neprekvapuje, že Prepadnutie vo vzduchu dosť zapadlo, ale ako fanúšik tohto žánru, obdobia a Snipesa sa k nemu rád občas vraciam. 74% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama