Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rambův bývalý velitel z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman, vede misi na pomoc mudžahedínským vzbouřencům v Afghánistánu, kteří bojují proti sovětské invazi do Afghánistánu. Je tam ale zajat, uvězněn a krutě mučen ruským plukovníkem Zajcenem. Ze zajetí by ho mohl dostat jediný muž – a tím je právě Rambo… Seržant americké armády John J. Rambo se po prožitých dobrodružstvích ve vietnamské válce uchyluje do ústraní thajského kláštera. Věnuje se meditacím a jen občas si odskočí do boxerského ringu. Tam ho vyhledá jeho bývalý velící důstojník z Vietnamu, plukovník Samuel Trautman. Přemlouvá jej k účasti na válečné misi, která má za cíl dopravit americké rakety Stinger statečným mudžáhedínům v Sověty okupovaném Afghánistánu. Rambo odmítá, nechce již bojovat... Po čase jej navštíví důstojník Griggs a sděluje mu, že plukovník Trautman byl při akci zajat Sověty a je držen v pevnosti poblíž pákistánských hranic jako rukojmí. To Ramba přesvědčí a vydává se na záchranu svého druha. V pákistánském Pešáváru se vyzbrojí municí a zkontaktuje se s mudžahedíny vedenými Masoudem. Na sovětské základně je Samuel Trautman podrobován krutému mučení brutálním sovětským plukovníkem Zaysenem, aby vyzradil místo dodání raket. Rambo se sbližuje s mudžahedíny a obdivuje jejich statečný boj proti okupantům. Když Zaysen nechá z vrtulníků zmasakrovat vesnici, vrhá se Rambo do boje s plným nasazením a pevným přesvědčením o spravedlivosti svého boje... Ihned zlikviduje pomocí těžkého kulometu jeden z útočících vrtulníků a ještě té noci se obtěžkán municí vydává v doprovodu Masouda a malého chlapce Hamida na záchrannou akci do pevnosti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"Film je věnován udatnému afgánskému lidu", myslím, že v Americe je Rambo III trezorovým filmem, nabušený a mastí namazaný Stallone si to rozdává s odpornými Sověty v Afghánistánu, jeho spolubojovníky jsou udatní mudžahedínové...tolik k ději. Akce je opět plný kopec, ale tentokrát už je to příliš, neporazitelnost Ramba se zvedla někam ke komiksovým výšinám a Crenna nezklamal, tradičně trapný a s puškou v ruce už trapnější snad ani být nemohl, přesto je to prostě Rambo a já nemůžu (snad z nostalgie) dát méně než za 3 hvězdy ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tři body za souboj muž proti pluku pěchoty, dvěma tankům a vrtulníku a za to, jak mně pobavily Rambovy pochvalné proslovy směrem k božím bojovníkům. Jo, jsou to hrdí lidé a tuto zemi si nikdy nikdo nepodrobil. A k dobrému přidám i oblíbený kousek dialogu z filmu (odehrává se mezi Rambem a afgánským chlapcem): "Co to máš?" - "Nůž." - "Dáš mi ho?" - "Ne." ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec platí to isté, čo som napísal o druhej časti, lenže tá prevarenosť je už na mňa dosť rozvarená a nezachráni to ani skvelá výprava a zaujímavé púštne afgánske kulisy. Rambo zase po všetkom striela, nič a nikto ho nedokáže zraniť a tak ďalej, atď. To ale mali producenti šťastie, že to stihli ešte v roku 88, po "nežnej" revolúcii by si už na niečo také asi netrúfli. Ak chcete o ruskej invázii vedieť niečo viac a potrebujete na to hraný film, tak potom Nicholsonov film s Hanksom. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Základní dějová linka je prakticky totožná s dílem druhým, takže nic nového tu opravdu nečekejte. Rambo 3 je vlastně jen bezduchý akčňák, který je postaven na dvou věcech. Na přehršli akce, kterou Peter MacDonald moc točit neumí a Sylvesteru Stallonovi, který v roli udatného a nepřekonatelného Ramba kosí všechny možné i nemožné nepřátele a umí řídit vše od Jeepu počínaje, přes helikoptéru, po tank konče. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Kto si myslí, že je? Boh?!" - "Boh má zľutovanie." Bezmocné, matné a čudným spôsobom priemerné. Celý čas sa to rozbieha a potom prídu titulky. Po "serióznej" jednotke a hyperkomiksovej dvojke (so scenárom Jamesa Camerona), prichádza trojka a s ňou... veľká nuda. Hoci trojka mohla po megaúspechu dvojky "všetko", vôbec to nevyužíva a pôsobí dojmom, že sa nikomu zo zúčastnených, od režiséra cez hercov (bohužiaľ v čele so Slyom) prakticky vôbec nechcelo a napokon do toho naskočili azda len kvôli peniazom. Ak nerátame úvodnú bitku s domorodcom (sparodovanú v Žeravých výstreloch 2), zostane minimum scén, ktoré by voňali nezabudnuteľnosťou (zrážka tanku s helikoptérou). Všetko je ladené skôr do šedej farby rutiny, stereotypu, nenápadnosti. Akoby sa do toho nikomu moc nechcelo a podľa toho to aj vyzerá. Vrátane Stallonea, ktorého do trojky neprinútila vlastná chuť, ale skôr fanúšikovia, ktorí ho v iných rolách (teda ešte okrem Rockyho) neboli ochotní akceptovať. K tomu si pripočítajte podpriemerný scenár s nudným sovietskym nepriateľom (perfektne ovládajúcim angličtinu), už dosť otravným Richardom Crennom a nezaujímavým prostredím (kam sa to hrabe na pochmúrne lesy a vlhkú džungľu?). ()

Galerie (122)

Zajímavosti (44)

  • Na post režiséra byl jako první dosazen Russell Mulcahy, ale kvůli tvůrčím neshodám z projektu odstoupil a nahradil ho Peter MacDonald, který byl režisérem druhého štábu u filmu Rambo II (1985). Z projektu odešli také tři kameramani. (HellFire)
  • Počas nakrúcania si Sylvester Stallone (John Rambo) pred každou scénou poctivo "pumpoval" svoje svaly, aby vyzeral čo najviac vyrysovaný. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama