Reklama

Reklama

Harry Potter a Tajemná komnata

  • USA Harry Potter and the Chamber of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malý čaroděj Harry Potter je nucen trávit prázdniny u zlých příbuzných. Pomůže mu kamarád Ron, který ho přiletí v otcově létajícím autě zachránit. Máma jim sice vynadá, ale je ráda, že je Harry s nimi. Když mají později odjet do školy, nepodaří se jim projít zdí na nástupiště 9 3/4 , odkud odjíždí vlak do Bradavic. Vezmou tedy létající auto pana Weasleye a poněkud tvrdě nouzově přistanou ve větvích Vrby mlátičky. Ron na to doplatí zlomenou hůlkou. V Bradavicích se na stěně objeví rudý nápis, který hlásá, že Tajemná komnata je znovu otevřena a nepřátelé dědice by se měli bát. Kdysi se jeden ze čtveřice zakladatelů školy, čaroděj Salazar Zmijozel, nepohodl s ostatními a odešel. Ještě předtím vybudoval tajemnou komnatu, kterou prý otevře jeho dědic a vypustí zlo, jež zahubí všechny nečistokrevné kouzelníky. Při souboji s Dracem se při hodině obrany proti černé magii ukáže, že Harry rozumí hadí řeči, a ostatní ho začnou podezřívat, že právě on by mohl být Zmijozelovým potomkem, který otevřel tajemnou komnatu. Harry najde kouzelný deník Toma Raddlea, který ho zavede padesát let do minulosti, kdy byla komnata otevřena poprvé. Tehdy byl podezřelý Hagrid. Staré podezření se vynoří i tentokrát a Hagrid skončí ve vězení v Azkabanu... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (912)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě o hodně horší než první díl, jediný pozitivum, který jsem na tomhle dílu viděl byl ne až tak trapnej konec jako byl v jedničce, ale to ostatní to byla hrůza, celej film byl vlastnš jenom o tom jak Harry Potter s někym soutěží nebo bojuje a pokaždý slavně zvítězí, každej se raduje a samozřejmě ten kdo byl poražen je strašně nasranej a rychle utíká, poprvý to ještě šlo, ale když už se to opakovalo poněkolikátý, tak mi to příšlo spíš k smíchu, stejnětak už mi hodně vadí jak kamkoliv Potter přijde, tak tam ho znaj a strašně ho obdivujou a žasnou jak je skvělej, samozřejmě že chápu, že Potter je slavnej kvůli svý jizvě na ksichtu od Voldemorta, ale už je to tam trochu moc opakovaný. Další věc co se mi na tom nelíbila, je Harry Potter v roli akčního hrdiny, kterej kosí hada, respektive ho probodne, to se do takovýhleho filmu opravdu moc nehodí a ještě když ho zabije takovej smrkáč. Celkově mi připadlo že se to celý snažili udělat akčnější, rychlejší a občas temnější, to se sice povedlo, ale filmu to spíš ubralo. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší díl Harryho Pottera. Columbus opět dokazuje, že Harryho má ze všech tří Potterovských režisérů zmáknutého nejlíp, scénář se pořád ještě nemusí potýkat s encyklopedickou délkou dalších knih a nedochází tak k násilnému krácení děje a atmosféra filmu navíc notně ztemněla. Herecké výkony jsou opět na velmi dobré úrovni a snad jedinou "chybičku", kterou můžu filmu vytknout je, že Emma Watson ještě nevypadá tak proklatě sexy jako v dalších dílech;). ()

Reklama

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Druhý Harry se přehřívá, když jde o dramatičnost, a zavádí podivný deux ex machina a sedí na zadku a pije anýzovku, třebaže by měl bodat bajonetem. Charaktery má podle Gaussovy křivky rozdělený od sympatickejch diverzantů po totálně šmrncem netknutý statisty. Režisér Columbus, nástup! Všichni bohové nechť se ti odmění, šlechetný junáku. Odvedl jsi svý. But nothing remains the same. Nastal čas přeosedlat režisérskou sesli. Pohov! Rozchod. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám pro Columbusovy adaptace HP v srdci měkké místečko. Protože nesnáším škrtání v ději, a u takového Ohnivého poháru jsem opravdu trpěl. Columbus nic neškrtá. Vlastně jede prakticky scénu od scény a nedává do toho nic víc, než jen poctivé řemeslo. A mně to docela dost vyhovuje. Aspoň u prvních dvou (kratičkých) dílů. Fakt, že je to zbytečně dětské, se lehce zapomíná, když je na plátně Zlatoslav Lockhart. Vynikající casting. Nesmíme zapomínat ani na Skřítka "přivřu si uši do dvířek u trouby" Dobbyho. Láska. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

O něco málo slabší než první díl. Děj je sice napinavější, strašidelnější, akčnější. Ale na druhou stranu je zde také více hluhých míst. Zbytku filmu není moc co vytknout. Obsazení je skoro totožné s jedničkou, takže opět kvalitní. Williams odvádí slušný standart a Dobby je udělanej opravdu dobře(jsem moc zvědavej na Gluma). Velice dobrá zábava, ale opět ne bezchybná. Třeba už to příště pod novým režisérem konečně bude za 100%. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (134)

  • Scéna, keď Harry (Daniel Radcliffe) vidí krvou napísanú vetu na stene, sa natáčala v katedrále v Gloucesteri. Toto miesto sa vyskytuje takmer vo všetkých filmoch zo série Harry Potter. (Kub_ees)
  • Když po zásahu během souboje dopadne Zlatoslav Lockhart (Kenneth Branagh) na stůl, tak drží hůlku v pravé ruce. V následujícím záběru má ale pravou ruku volnou. (Duoscop)
  • Až v tomto snímku Harry Potter (Daniel Radcliffe) poprvé vyslovil kouzelnou formuli, konkrétně „Rictusempra“. V předchozím díle neřekl ani jednu. (Terva)

Související novinky

Marvel urval další rekord

Marvel urval další rekord

23.10.2015

7 let, 12 filmů... 9 miliard dolarů. Marvelácký filmový vesmír je zjevením, které se momentálně snaží zkopírovat celý Hollywood. Každý chce mít svoji provázanou značku nehledě na to, jak velký to… (více)

Reklama

Reklama