Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 227)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na co jsem tak ještě mohl zapomenout .. NA KEVINA! Aneb není nad to, když je člověku smutno a náhodou mu kurzor myši přistane na složce "Home Alone". A ne, není to moje složka s pornem, ta se jmenuje... ale vždyť to je vlastně jedno. Kevin nezklamal, zjistil jsem, že jako malému mi přirostl k srdci víc, než jiné dětské filmy (zdravím E.T.ho) a tak dodnes funguje jako takový talisman pro instantní zvednutí nálady. Sledovat malého kluka, jak se pomocí domácky vyrobených nástrah vypořádává se dvěma ne-zrovna-inteligentními lupiči a do toho zkoumá základní rodinné hodnoty je zkrátka k nezaplacení a něco, co za určitých situací může přinést více, než by se na první pohled mohlo zdát. Už ať jsou tu Vánoce :) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie, kterou jak už píše mnoho uživatelů s oblibou sleduji každé Vánoce. Film má skvělý příběh o malém klukovi Kevinovi, který neštastnou náhodou zůstane sám doma. Je zde dost vtipných momentů a ještě vtipnější a lepší scény jsou, když na scénu přijdou dva skvělý, nemotorní zlodějové. Konec filmu je asi nejlepší a nejvíc úsměvný. Hudba od Johna Williamse je dost povedená. Jednička nemá nějak hluchá místa, dvojka je vtipnější a delší, ale pořád je jednička perfektní komedií. Celkově ji hondotím na 95% = ***** ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, bez které by Vánoce nebyly Vánocemi. Je to jeden z mála filmů, které mě baví i po stopadesátém shlédnutí stejně, jakobych se dívala poprvé a jeden z mála filmů, kterému bych klidně přidala několik desítek minut. Tohle zkrátka musí milovat každý, ať už kvůli šikovnému klučinovi v hlavní roli, pohodové atmosféře, nádherné podmanivé hudbě, výborné zábavě anebo originalitě. Možná, že se to někomu až tak výjimečné nezdá, ale upřímně mi někdo ukažte film natočený nedávno, který je stejně tak dobrý, jako Sám doma. Dnes už se prostě takové filmy netočí a to je obrovská škoda. Jednoznačně nejlepší vánoční film. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si představit Vánoce bez tohoto filmu. Pro mě vánoční klasika, víc něz Popelka. Parádně humorná komedie. A nejen komedie, příklad toho jak může jedno přání změnit kus života, jaké to je být bez našich milovaných. A ukázka, jak se z neznámého chlapce přes noc stane hvězda Hollywoodu, která neměla ovšem dlouhé trvání. Jeden z mých nejoblíbenějších fimů z dětství, můžu se na něj dívat pořád. "Děti mají ze tmy strach .....ale dyť ty se také bojíš tmy Márve, to je jasný" xDDDD ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý rok o Vánocích doceňuji tuhle rodinnou podívanou, která i po letech nepřestává bavit a dojímat. A hlavně, nic podobného už prakticky nevzniká. Sám doma redefinoval žánr vánočního filmu. Vznikl věčný vánoční zázrak, kterak musí malý kluk bránit svůj dům před dvěma lupiči a který funguje i klidně po patnácté. Stroj na scénáře John Hughes se tehdy s neznámým Chrisem Columbusem domluvil poměrně rychle, studio kývlo na (mizivých) deset milionů dolarů (mimochodem studio Warner Brothers chtělo kvůli navyšování rozpočtu ukončit natáčení. Nakonec se do hry vložilo studio 20th Century Fox a bylo vymalováno) a mohli se začít shánět herci. A tady se náramně zadařilo. Duo padouchů Daniel Stern a Joe Pesci je skvostné, dětští herci zrovna tak. I role rodičů, kterým prostě uvěříme, že se „to mohlo stát“. Za kameru se postavili vesměs začínající tvůrci (střihač, kameraman), jen hudební skladatel John Williams byl už tehdy doslova legendou. A látka se k němu dostala vlastně náhodou a jeho kompozice dodaly výsledku tu neopakovatelnou atmosféru. Nespočet gagů, výborné načasování, přiměřená dávka sentimentu, skvostná práce kaskadérů, hodně povedený český dabing.. Klasika, na které může vyrůst několik dalších generací. Podařila se i dvojka, i když je to jednička v bledě modrém. 90% ()

Galerie (124)

Zajímavosti (112)

  • Prvá natočená scéna bola v obchode, kde Kevin (Macaulay Culkin) kupoval zubnú kefku. Poslednou natočenou scénou bolo, keď Kevin prebehol suterénom plnej vody. Zábery boli natočené na plavárni miestnej strednej školy. (Karush)
  • Kevinův otec (John Heard) na začátku filmu omylem vyhodí letenku svého syna do koše. Možná právě kvůli tomu ho pak nikdo na letišti nepohřešuje. (Fight_back)
  • Buzz (Devin Ratray) říká své sestře, že bydlí na nejnudnější ulici celých Spojených států amerických. Na začátku filmu ale poukazuje na souseda, pana Marleyho (Roberts Blossom) a označí ho za sériového vraha. (DexMASTER094)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama