Reklama

Reklama

Sám doma

  • USA Home Alone (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když McCallisterovi odjíždějí na dovolenou, nechají doma jen jedinou věc - a to je Kevin, jejich osmiletý syn. A když se dva nešikovní lupiči pokouší dostat do domu, Kevin musí úplně sám bránit svůj domov a přelstít lupiče ve válce, kterou vede jediným způsobem, který zná... (Bonton Home Video)

Recenze (1 228)

BaMia 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to tak notoricky známe, že k tomu stačí napísať len jedno. - Vianoce bez Kevina jednoducho nie sú Vianocami! ()

jarek118 

všechny recenze uživatele

Tohle vždy bude vánoční film mého mládí! Skvělej Colkin (škoda, že mu to nevydrželo), parádní atmosféra a hlavně soundtrack. Stejný požitek i po 3tím shlédnutí. ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Jaké jiné hodnocení bych mohl dát filmu, na jehož premiéře v kině jsem se bál, ale hlavně smál se spolužáky z první třídy, na který se rád i po letech každé Vánoce podívám a jehož hlavní hrdina mi byl navíc v dětství podobný? Je to jasné, tohle ani po víc jak 20 letech nemůže být nuda! Navíc všechno provázeno jímavou hudbou a ´zlo´ je spravedlivě a přitom bez krve potrestáno... Najdou se však i hlubší dějová místa - například rozmluva Kevina se starcem v kostele. Držím palce M.Culkinovi, aby se vyhrabal z drogových sraček (i když už nikdy nebude tak slavný jak se zdálo, když byl ještě ´Sám doma´)... ()

migr 

všechny recenze uživatele

Dojemný, vtipný příbeh o dětského šikuly souperící proti lapkovitým dospělím, s vánočním pozadím setkávání , je příjemně relaxačním 84% srdcovka 96% ()

punkerka16 

všechny recenze uživatele

Pro mě ten nejkouzelnější vánoční snímek, který jsem si tolik oblíbila už od prvního shlédnutí a tradičně sleduji každý rok. Malý Macaulay hraje skvěle a při jakémkoliv záběru na jeho roztomilý a rošťácký obličej se rozpouštím bez námitek v hromádku cukru. Zábavný, milý, atmosférický, zkrátka má dle mého tolik kladných přívlastků, aby se mohl stát filmem, který vás dokáže skutečně zahřát až u srdce. A nesmím opomenout vynikající soundtrack, který je snad ještě kouzelnější. ()

mikehoblog odpad!

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to vydržel tak 5 minut, dnes už ani minutu. A toho smrada malýho bych nejraději vodprásknul. Naprosto trapnej humus. ()

babuca 

všechny recenze uživatele

môžete si tu hovoriť čo len chcete, ale môj názor nezmeníte: je to prvotriedna komédia s vaicerými skvelými hereckými výkonmi kde kraľuje Culkin ! ()

damapo 

všechny recenze uživatele

Filmová klasika a zrození dětské herecké hvězdy Macaulaye Culkina. Ovšem, zub času tuto nestárnoucí komedii celkem ohlodal, po tisícím zhlédnutí to už pochopitelně není ono. Jinak ale víc než kvalitní. ()

Leddius 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika a film, na kterém jsem ujížděl již jako malý. Jelikož mám k tomuto filmu osobní vztah odpustím si hodnocení zápletky a scénáře. Herecké výkony byly v naprostém souladu s tím, co bych od takového filmu očekával. Atmosféra filmu je neustále zábavná. Ze začátku rodinná pohoda, pak malé napětí a pak už jen brečím smíchy, jak se Marv s Harrym neustále, jako každý rok o Vánocích, snaží dostat Kevina a ten jim to neskutečně znepříjemňuje. Vtipné scény jsou provázané jedna na druhou, tudíž divák nemá čas ani chuť si od smíchu odpočinout. Někdo by řekl ohraný nesmysl, já řikám nesmrtelná klasika. 90% ()

Slickcz 

všechny recenze uživatele

"keep the change you filthy animal" Nostalgia overload! Klasická komedie rodinného střihu o početné rodině, plná vtipů typu: zledovatělé schody, vzduchovka, žehlicka, nebo pověstné VHS pásky "angels with filthy souls" [ doporucuji shlednout "angels with dirty faces" ktere tomu byly inspiraci] ( některé z nich by asi dnes filmařům u rodinné komedie neprošly ). Děj příjemně plyne, bez výrazných "hluchých" míst. Jeden z mých top filmů. Poprvé viděno na VHS. ()

aileen.bp 

všechny recenze uživatele

Stejně jako si Kevin nedokáže představit vánoční svátky bez vánočního stromku, já si je nedokážu představit bez tohoto pro mě kultovního snímku. Samozřejmě je to poněkud nereálné a přitažené za vlasy, jen si zkuste zapomenout dítě doma a úřady vám dají co proto, stejně jako můžete poslíčkovi s pizzou vyhrožovat vraždou, nehledě na to, co všechno dokázali přežít Harry s Marvem, ale na to vše rázem zapomenu ve chvíli. kdy se malý Macaulay Culkin vyděsí, jakmile mu oznámí, že by si měl sám zabalit kufřík. ()

eba 

všechny recenze uživatele

Nectím Vánoce po Americku, ze Santa Clause mám osypky, ale tohle nemá chybu. Vždycky tenhle film sledujeme a otázka " Už byla žehlička ? " je naší vánoční tradicí :-) ()

Hansk75 

všechny recenze uživatele

Klasika, Macaulay Culkin v době, kdy ještě nevypadal jak sfetlá kost a kůže. Tohle si na vánoce vždy rád v televizi zapnu. ()

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Reboot Sám doma našel obsazení

Reboot Sám doma našel obsazení

11.12.2019

Nová verze populární vánoční komedie Sám doma se pomalu ale jistě blíží začátku produkce, snímek chystaný pro streamovací službu Disney+ tak nyní oznamuje obsazení. V hlavní roli dětské postavy se… (více)

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

Fincher, Netflix a prequel Čínské čtvrti

19.11.2019

Kdybyste to ještě náhodou nevěděli, Hollywoodu už dávno není nic svaté. Pokračování Jumanji? Jasně. Reboot Sám doma? Proč ne! Nejnovější oznámení tak vlastně nemá koho překvapit. David Fincher a… (více)

Sám doma, ale jinak?

Sám doma, ale jinak?

03.10.2019

Server Collider čerstvě vydal pár nových informací o nadcházejícím remaku kultovní vánoční komedie Sám doma, který dorazí na streamovací službu Disney+ nejspíš příští Vánoce. Nový snímek bude podle… (více)

Reklama

Reklama