Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na akční thriller s velice zajímavým konspiračním námětem, bohužel mě čekalo jen velké zklamání. Film je ve všech ohledech průměrný, ať už se to týká herců a jejich výkonů či celkového zpracování příběhu, nedokáže ničím zaujmout, nese se spíše v takovém pozvolném tempu, čímž místy docela nudí. Mercury není vyloženě špatný, topí se však v těžké průměrnosti, není absolutně ničím výjimečný a nezachraňuje ho ani přítomnost slavnějších herců, což je velká škoda, neboť původní námět není vůbec špatný. 4/10. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Tento thrillerový snímek si jistě 60 procent zaslouží.Hlavně mám rád Bruce Willise(Smrtonosná past-tato série je má nejoblíbenější snad z Willisovy tvorby).Je zde víc skvělých herců-třeba ještě Alec Baldwin.Willis hrát umí a tento snímek o autistickém klukovi Simonovi potěší...Tento snímek má docela hodně akce a nemálo také hodně napětí.Proč ne?Pustil jsem si jej i dnes(po letech).Willis jako agent Jeffries je vcelku dobrý i sympatický.Tento film je trochu zvláštní(asi je to okolím a tím,že jde o thrilller). ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z období, kdy to Bruce Willis zkoušel s dětmi (myslím tím samozřejmě jako s filmovými partnery) je Mercury jednoznačně nejslabší. To co jej dělá špatným není ani to, že by byl špatně udělaný, ale spíše fakt, že nemá co nabídnout. Otřepaný scénář si jede podle osvědčených lajen, ve kterém jde o to, aby mohl vyniknout hlavní hrdina, s jehož charakterem si taky tvůrci mohli více pohrát, protože na Willisův herecký standart se dá napasovat rozhodně víc, než jenom zakomplexovaný agent FBI, který dostal podřadnou práci. A aby stranu „těch zlých“ zastupovali pouze dva lidé, asi taky nebude to pravé, zvláště při bližším přihlédnutí k Alecu Baldwinovi, který se do své role vůbec nehodí. A malý autista? Absolutně nevyužitá postava, která slouží pouze jako záminka pro to, aby se jeho ochránce občas mohl pořádně naštvat a dát padouchům pořádně do huby. Ať na to tedy nahlížím z jakékoliv strany, nenapadá mě nic, proč bych se měl na Mercury někdy podívat znovu. Jak jsem avizoval už na začátku, ten film nemá co nabídnout. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Dve veci mi ohľadom tohto "skvostu" vŕtajú v hlave. Ako je možné, že na TOTO sa dal nahovoriť pán Willis a ako je možné, že pán Becker dostal od kompetentných úradov "občiansky", pretože zmasakrovať takto slušný námet sa nepodarí hocikomu len tak každý deň a navyše bez použitia motorovej píly (to si aj zaslúži palec hore :) Inak zaslúžená malina Bruce za toto účelové NIČ pre masy... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrný thriller, který vyniká jedině obsazením Bruce Willise (nebýt jeho v hlavní roli, nevím, zda bych film dokoukal) a výborným výkonem Miko Hughese, jehož um ale kazí uječený dabing. Film je okouzlen moderní technologií, takže asi proto vydává při luštění šifry mozek Simona zvuk počítače. Děj je jednoduchý, s několika hloupými momenty, ale celkem ubíhá. Čili když se vrátím na začátek, jedná se o průměrný film s dobrým obsazením. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Ačkoliv je v titulcích uveden John Barry jako autor hudby, byly jeho skladby z větší části nahrazeny hudbou Cartera Burwella, protože producenti nebyli s Barryho prací spokojeni. Ovšem na soundtracku je pouze hudba Johna Barryho. (Locksley)
  • Alec Baldwin sa v tomto filme objavil na základe zmluvného záväzku voči Universal Pictures. Už predtým z ich projektu vycúval a aby sa vyhol žalobe, musel zobrať film, ktorý mu ponúknu. Bol to tento. (Arsenal83)
  • Miko Hughes kvůli své roli strávil nějaký čas s autistickými dětmi ve speciální škole. Také pracoval s chicagským dětským psychologem, aby lépe pochopil, jak má stvárnit autistické dítě. (HappySmile)

Reklama

Reklama