Reklama

Reklama

Hříšný tanec

Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Frances Housemanová, přezdívaná Baby, tráví s rodiči léto v hotelu pro movitější hosty. Tady se dosud poslušná dcera seznámí nejen s divokým rytmem tance, který je konzervativními hosty považován za hříšný, ale také s tanečním instruktorem Johnnym Castlem. A když Johnnyho taneční partnerka Penny zjistí, že je v jiném stavu, a nemůže se zúčastnit vystoupení v sousedním hotelu, souhlasí Johnny, že místo ní zatančí s Baby. Začnou intenzivně trénovat a společné hodiny tance je natolik sblíží, že jejich vztah přeroste v lásku. Opravdovost citů však musí projít řadou těžkých zkoušek nejen na parketu, ale především v ovzduší konzervativní morálky, která jejich vztahu nepřeje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (959)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak říká uživatelka Kleopatra /zhruba :) /, seru na kvalitu, hlavně že jsem mohl balit při tom filmu holky a prosím uživatelku Faidra, ať mě nepodněcuje k házení kamením, když poslanci nejsou nablízku. Malarkey - stále slýcháváš tu hudbu ? Nejde ti to už na mozek ? Sud - Pořád je tvé vyjádření k filmu přibližně stejné jako u Swayzeho filmu "Duch" ? Bebacek - Neboj, jestli spolu budeme šukat ve křoví, neřeknu ani slovo ! Cooper - proč dvě hvězdičky ? To asi někdo na film nedostal žádnou holku, co? Lima - Když si spolu hříšně zatancujeme, zvedneš hodnocení ? Shaqualyck - Kájo, ty mému komentu určitě rozumíš. Květule, Mertax, Galadriel - co dáte dřív? Komentář k filmu nebo hříšný tanec se mnou? Jossie - Mě se tu taky líbil Ptarick Swayze, ale já jsem hezčí. Oskar - Měl by si ten film vidět ještě jednou, když kvůli ničemu, tak kvůli mě. Maxi6 - Ty by si dokázal hříšně tancovat až do rána? Ale no táák . Mr.Apache - Jsem rád, že jsem nebyl sám vzrušen když Jennifer tančí s blondýnkou. Hal_Moore - Miluješ jenom ten film ? A co holky? DaViD´82 - Máš pravdu, českým mužům Patrick nastavil laťku vysoko a zatím jsem jí překonal jen já. Charlosina - Můžu dát ruku na tvoje srdce ? Canakja - Ano, je to pro přecitlivělé pubertuální pipinky, čili pro tebe. Enšpígle- ty si myslíš, že jsi vtipnej, ubohej ubožák jsi, nemáš na to okomentovat pořádně tenhle film, tak si děláš prdel ze zdejších uživatelů, trapáku ! Smutný dodatek 15.9. 2009 - Přidávám pátou hvězdičku, kterou věnuju do nebe Patrickovi, protože pro velký bojovníky a pravý chlapy budu mít slabost na vždycky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý a známý Hříšný tanec. Patrick Swayze ve svých mladých a nejlepších letech společně s mladinkou a křehkou Jennifer Grey, roztančí všechny. Romantický příběh o ošklivém káčátku co dostane svého vysněného prince na bílém koni. Podle mě se nenajde moc lidí co tento film nevidělo. Je to povinnost vidět, ale ne nutnost milovat. PS: kvůli mamince 4* za mě by to bylo někde mezi 3-4*:) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď pokleslé estetiky 80. let aneb velmi, velmi přeceněný romantický slaďák. Veškeré neduhy hollywoodské mainstreamové kinematografie osmdesátých let z něho bohužel s odstupem času doslova trčí... (a jako na muže na mě jistě také nepůsobí kouzlo Patricka Swayzeho, což by určitě v opačném případě mé ohodnocení zvedlo, charizma jistě má, tomu bych se v ženském těle asi neubránil...) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nikdy ma Hriešny tanec moc nebavil a už vôbec ma svojou témou nezaujal (osobne sa hýbem na parkete ako medveď), ale mali sme to VHSke a videl som to ako decko viac krát, keďže vtedy nebol internet a ani netflix a ani iné streamovacie služby. A prečo tri hviezdy keď ma film o tancovaní nebavil ? Bavil ma frajersky, vždy v čiernom oblečení Patrick Swayze. Bez neho by bol ten film polovičný. 60% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2009 opustil ve věku 57 let svět Patrick Swayze, stihl za sebou zanechat dostatek výrazných snímků. I přes existenci Ducha či původního Bodu zlomu od Kathryn Bigelow ovšem jeho nejvíce ikonickou rolí bezpochyby zůstal Johnny Castle z Hříšného tance. I proto, že většina dívek bezpochyby při sledování filmu toužili po tom být v kůži Baby a nechat se Johnnym chytit při zvedačce. S odstupem času se ovšem Hříšný tanec projevuje jako valentýnská stálice zcela právem. A film ani po 35 letech od premiéry nepřišel o neskutečnou energii, díky které dokáže plnohodnotně obstát i po téměř 4 dekád od premiéry a s nástupem každé další generace. Hříšný tanec splňuje přesně ty podmínky, které by měl hudební/taneční film mít. Parádní soundtrack a především energickou choreografii. Režisér Emile Ardolino se mohl spolehnout na choreografa Kennyho Ortegy (později zodpovědný za trilogii Muzikál ze střední) a i ten filmu dokázal dodat tu potřebnou energii, díky které prostě nestárne. Bez samotného Ardolina by ovšem jisté ikonické pasáže přeci jen vypadali tak trochu jinak. A Hříšný tanec by tak dost možná nebyl tím filmem, kterému je dnes snadné z jistých důvodů podlehnout. Překypující fajn atmosféra, která v sobě ovšem skrývá romanci dvou lidí z dvou odlišných sociálních poměrů, kdy se ze zakřiknuté Baby stane královna tanečního parketu. Swayze ani Jennifer Grey možná nepředvedli žádné oscarové výkony, v jejich výkonech byla ovšem cítit přirozenost, budování a především funkční chemie. Což je šokující především v momentě, kdy se člověk dozví, že se Swayze ani Grey ve skutečnosti při natáčení dvakrát nesnesli. Jednoduchá zápletka, která v sobě sice skrývá podzápletku o potratu či přísném otci, o tu fajn atmosféru ovšem film pořád nikdy vyloženě nepřijde. Hříšný tanec je tak esenciální feel-good podívaná, která je i přes svou banálnost a víceméně pohádkovost pořád neskutečně vtahující. A jakmile dojde na finále s Time of My Life (právem oceněnou Oscarem), propadnout sentimentu je více než těžké. Hříšný tanec možná nepatří mezi ty nejlepší romantické filmy všech dob, rozhodně ovšem patří mezi ty nejoblíbenější. A není se čemu divit. Film, který zároveň dokáže víceméně reflektovat dobu svého vzniku (i přes fakt, že se odehrává v 60. letech a dokáže i z toho lehce těžit) a přesto naplno obstát i po letech a získávat nové várky fanoušků. Neseďte v koutě a nechte se jednou za čas bezpochybnou energií téhle klasiky pohltit..... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (84)

  • Scéna, kde sa Baby (Jennifer Grey) s Johnnym (Patrick Swayze) okolo seba plazia na dlážke, pôvodne v scenári nebola, no keď režisér videl, ako sa herci odreagovávali počas prestávok, scénu nakrútil a použil ju vo filme. (Karush)
  • Keď Patrick Swayze (Johnny) podľahol rakovine, Jennifer Grey (Baby) si na jeho pamiatku zatancovala na pieseň z filmu počas reality šou Dancing With the Stars (od r. 2005). Keď sa na tréningu dozvedela, že bude tancovať práve na "These Arms are Mine", rozplakala sa a utiekla z tanečného štúdia, aby to mohla predýchať. (Raccoon.city)
  • Původně se počítalo s tím, že film bude distribuován rovnou do videopůjčoven, a proto se natáčelo jen s nízkým rozpočtem. O to větším překvapením bylo, když z něj stal celosvětový hit. (Lynette)

Související novinky

Nový Hříšný tanec na obzoru?

Nový Hříšný tanec na obzoru?

15.07.2020

Herečka Jennifer Grey se upsala novému – zatím nespecifikovanému – tanečnímu muzikálu pro studio Lionsgate. Detaily se zjevně zatím tají, podle mnohých spekulací by se však mohlo jednat o jakési… (více)

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama