Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Swayze hraje muže, který udrží pořádek i v nejdivočejším nočním klubu. Právě díky němu se zanedbaný podnik v malém městečku na Missouri promění ve vyhledávanou diskotéku, kde nikdo nemá strach. Přináší mu to i nepřátele. Chtějí si s ním vyřídit účty nejtvrdším způsobem. Když se jim to nedaří, spojí se s brutálním mafiánem, který ovládá celé okolí. Najednou proti sobě má mladíka, který se odmítá podřídit, i když cítí jasně hrozbu smrti. Road House přesvědčí příznivce Patricka Swayzeho, že je stejně skvělý karatista jako tanečník. Svědčí o tom nejenom divácký úspěch Harringtonova filmu, ale i další role Swayzeho v kriminálních filmech jako Break Point (Bod zlomu). (MGM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (162)

Zombi 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to viděl tuším pod názvem Městečko u cesty a hrozně mě to bavilo. Sympatický prostředí i herci, každou chvíli rvačka, pěkná kost a jednoduchej děj bez zbytečných odboček. Velkým kladem je totální sympaťák Sam Elliott. Tehdá bych dal určitě 4 hvězdy, ne-li víc, dnes se střízlivým pohledem 3 hvězdy a pořád si myslím, že to je pohodový béčko. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Neodolatelně buranská mlátička, která má svoje osmdesátkové kouzlo a nejen proto se stala v jistých kruzích bezmála klasikou. Klasikou, která je tupoučká a ostrá jako ti redneck hoši na baru, jimž se často splašej kladiva. Rád tenhle film sem tam někde zahlídnu - už jen proto, že patřil mezi kousky, které za našeho dětství řádily na poli kolujících VHS. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"Tady mají na záchodcích ceduli - Nejezte tu bílou voňavou věc v mušli." Nevím jak vy, ale já filmy o hrdinech, co zbavují americká maloměsta mafiánů jako Kráčející skála můžu (nejlépe pak, nejde-li o mafiány, ale o motorkářský gang jako třeba v Posledním mstiteli) a tenhle malý kulťák z produkce Joela Silvera a od režiséra Na dostřel je moc fajn vzpomínka na eighties. Jednoduchý přímočarý příběh starý jako lidstvo samo, drsný hrdina proti přesile v čele s šíleným padouchem, pěkná kost, zástup sympatických vedlejších postav (zejména pak Swayzeho kolega v podání Sama Elliotta) a příjemně brutální finále s rozerváním krku holou rukou. Ten DVD sequel si ale radši odpustím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je to jenom práce není to osobní. Takže když mě někdo nazve čurákem tak to není osobní? A co když někdo řekne, že moje máma je kurva? A je? Swayze je drsňák kterýho když někdo bodne nožem tak nehne ani brvou, Zraněný rameno si sám suverénně zašije pije jenom černý kafe a když ho naserete tak vám vyrve ohryzek. Asi podobně jako kolega POciSEM tak i já jsem byl odkojen na jiných akčních hrdinech a tak jsem asi v určité době nedokázal tenhle spektákl úplně docenit, ale dneska to vnímám jako typicky bezstarostnou a nahláškovanou přímočarou osmdesátkovou záležitost. Gazzara jako záporák je správně úlisný a slizký a všechno podtrhuje typický vhs dabing který sice možná není úplně padnoucí, ale nejrůznějšími pohlavními orgány se jenom hemží. No a ten konec všemu nasazuje korunu. Někdo tu sice zabil tucet lidí, ale nikdo nic neviděl ani neslyšel. Něco takovýho prostě mohlo projít jenom v osmdesátých letech a tenhle film je jejich naprosto krystalickým představitelem. Ano je to ten typ filmu při jehož sledování si říkáte no to je, ale volovina, ale spíš to doprovodíte pobaveným nostalgickým úsměvem a ne žádným zlým úšklebkem. Lidi co na tomhle vyrostli pochopí o co jde a ti ostatní raději ruce pryč.85% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem samou akci, desítky výkopů a otoček, potoky krve, létající chlapy vzduchem a nekonečné řežby... A ono ne. Kupodivu to má pomalý příběh a akce sice je dost, ale ne tolik, kolik bych čekal. Příběhově to je hloupoučké, ale je to jedno. Má to skvělou atmosféru osm desátkových akčňáků, slepého zpěváka Healeyho, Patricka, který přežije a dokáže všechno, ale podá vám to tak, že tomu snadno uvěříte... Já se jednoduše bavil. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (17)

  • Auta, kterými jezdí James Dalton (Patrick Swayze), jsou Buick Riviera 1965 a Mercedes-Benz 560 SEC. (kostak)
  • V malé roli ve scéně z baru se objevuje virtuózní bluesový kytarista a zpěvák Jeff Healey. (ČSFD)
  • Když se Dalton (Patrick Swayze) v Double Deuce poprvé staví na své obvyklé místo v rohu baru, můžeme na dřevěném sloupku za ním vidět vyřezaný nápis „Buddy's Corner“ („Buddyho roh“), což je odkaz na Swayzeho civilní přezdívku Buddy. (ledzepfan)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama