Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Tyler (M. Culkin) je malý hoch, co pro strach nemá zrovna uděláno a existuje-li byť jen nepatrná šance, že se může něco stát, snaží se jakémukoliv nebezpečí všemožně předejít. Jednoho dne jej otec požádá, aby se vydal do obchodu, ale během cesty se strhne průtrž a schová se v knihovně. Chce odsud zavolat domů, ale neznámo jak se ocitá v kouzelném světa literatury. Setkává se s Vládcem knih, který mu poví, že aby se dostal zpátky, bude muset přestát několik zkoušek. V tom mu však budou pomáhat jeho noví přátele – přesněji řečeno mluvící knihy – Dobrodružství, Fantazie a Horor. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vo svojej dobe prestížny projekt, ktorý ale po finančnej stránke v očiach štúdiových bosov až tak prestížne nedopadol ( stále ma vie prekvapiť, keď rodinne zameraný snímok prepadne ). To však nezmenilo nič na tom, že tento film ostane vo filmovej histórii zapísaný, ako príjemná zábava pre malých aj veľkých. ()

Echelon1 

všechny recenze uživatele

Ďalší film, ktorý som videl v detstve kedysi hoooodne dávno a na ktorý som úplne zabudol. Pamätám si len pár zábleskov, a že som to pozeral za skorého rána, keď slnečné lúče len pretínali koruny stromov. Ak ma pamäť neklame, ešte som vtedy nechodil ani na ZŠ. Síce si pamätám z toho len na pár zábleskov, ale moje pocity/predstava dnes/ po rokoch sú zhruba ako moje hodnotenie. ()

Reklama

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Kombinacia hraneho a animovaneho filmu. Bojazlivy chlapec sa nahodou dostane do kniznice, odkial vedie cesta do sveta fantazie, stane sa kreslenym a prezije dobrodruzstvo s novymi priatelmi, vdaka ktoremu sa prestane bat. Pacila sa mi animacia, striedanie zanrov, velmi pekny hudobny motiv a hlaska : som kniha, viem citat. Tvorcovia asi chceli vstepit detom lasku ku kniham. Film neni zbytocne natahovany, je to pekna rozpravka. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Dneska byl den, kdy jsem se extrémně nudil a tak jsem si vzal televizní program, jenže jak už bývá zvykem, tak v televizi vysílají samé kraviny, jenž jsme měli možnost na televizních obrazovkách vidět nejméně 10 krát. Tudíž, tudy cesta nevedla. A tak jsem zamířil k filmům, které mám nahrané z televize. No a objevil jsem tam z listopadu tento film. Rodinou komedii Vládce knih. Myslel jsem, že tím zaženu nudu. Částečně jsem jí zahnal, ale ne tak, jak by si představoval. Být mi o 10 let méně, tak bych ji 100% zahnal. Neříkám, že to bylo tak špatné. Ta část, která je normálně hraná mně velice bavila. Pak bohužel přišla ta část animovaná a já se začal trošku opět nudit. Nemluvím ani radši o hrozné animaci, avšak co bych taky chtěl od animace z roku 1994?! Takže bych měl být rád alespoň za toto. Macaulay Culkin byl v dětství nadaný herec. Ve vládci knih se dá hovořit o jeho výkonu snad jen pouhých 15 minut, což je právě ta hraná část. Ta animovaná se nemůže ani počítat. Příště, až se budu nudit, tak po tomhle určitě nešahnu. ()

RKBoy 

všechny recenze uživatele

Dnes to považujem za priemer ale ako malý som tento film miloval.Teraz to na mna pôsobí aj dosť jednoducho a animácia sa mi už nezdá tak skvelá,takže nostalgia má vplyv na hodnotenie.Ale aj tak sa jedná o jednoduchý rodinný film , ktorý je milý a hlavne obrovský zážitok pre deti do 10 rokov (aspoň pre mňa bol :) ). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • V pôvodnom scenári mal Macaulay Culkin (Richard Tayler) hrať chlapca neznášajúceho čítanie, ktoré si časom zamiluje. (Greenpeacak)
  • Ústrednú melódiu filmu "Dream away" naspievala Lisa Stansfield. (Greenpeacak)
  • Na písaní scenára sa podieľalo viacero spisovateľov. David Kirschner sa vyhlásil za jediného autora, čo vyvolalo nevôľu ostatných spoluautorov, ktorí ho za to zažalovali na súde. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama