Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pokračování úspěšného kinohitu o nevlastních sourozencích, kteří dokonale manipulují s lidmi kolem sebe a ďábelsky si zahrávají s láskou a sexem. Sebastian Valmont se zamiluje do naivní Daniely. Aby získal její srdce, rozhodne se skončit se svým nevázaným životem. Jeho zhýralé sestře Kathryn se ale vůbec nezamlouvá, že dal přednost naivní dívce. Doufá, že vše překazí, když Sebastianovi nabídne dvakrát tolik vášně a sexu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (151)

Lyncha odpad!

všechny recenze uživatele

Takový propastný rozdíl mezi prvním filmem a "dvojkou" jsem ještě nezažila! Film nese číslo 2, ale dějově Velmi nebezpečné známosti předchází. Ve skutečnosti jde však o jejich kopii s pozměněnými detaily, katastrofálními hereckými výkony, stupidními rozhovory. Skvělá hudba podkreslující předchozí film se také úplně vytratila. Celkově totálně prázdné. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Nepříliš povedený odvar prvního dílu se může opřít leda o povedenou hudební složku, která ovšem byla - jak jinak - přejata z původního filmu. Zápletka je značně uhozená, a spíše by se hodila jako synopse do seriálu pro nenáročné teenegry. Všechno působí - přesně jak napsal tron - mdlým dojmem, chybí tomu drajv a bohužel i alespoň maličká šptka zábavnosti. Tím největším zklamáním je však absence někoho pěkného. Od béčkového pokračování kladně přijatého snímku jsem čekal něco více sexy. ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka tak špatné! Prožitek z tohoto kusu může být snesitelný, pokud nejste lapení racionálně neobhajitelným sentimentem k "jedničce". Za prvé tohle není pokračování, nýbrž remake remakeu zpracování knihy - dál od původního pojetí se už snad nelze dostat :). Za druhé, je třeba vstřebat totálně nemožného "Valmonta", tzn. potlačit očekávání jakékoli souvislosti mezi tímhle polenem a panem V. Hlavním kladem je tu Mrcha, dle mého zajímavější než SMG, i když trochu trapná. Zato Naivka po Selmě Blair opět potvrzuje, že zahrát naivku je věrohodně a ne totálně trapně je téměř nemožné (alespoň v plochých filmech). Jste-li překvapeni, že hodnotím tuhle srágoru stejně vysoko jako "jedničku", tak je to tím, že na rozdíl od zmíněného jsem se nebál používat při sledování myš, takže jsem se vyhnul zdlouhavé nudě. Viděl jsem necelou polovinu. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že dle mého osobního názoru, byla jednička tím nejabsurdnějším a nejdebilnějším (omlouvám se) snímkem, který jsem za celý rok 2005 viděl, tak tohle pokračování je naprosto geniální parodií na hodně ujeté téma. Chápu, že je tady knižní předloha, která má jisté kvality, ale pokud na vše zapomenete, a hlavně pokud chcete zapomenout, tak zjistíte, že jednička je nesmyslný blábol, který se snáží tvářit vážně a dvojka jí po celou svou krátkou stopáž pohrdavě kouká do očí. A v závěru jí plivne dvakrát do ksichtu a odejde. Ale couvá! To aby si nikdo nemyslel, že utíká... (viz. film) A nezapomeňte - nikdy holkám (resp. ženám obecně) nekupujte mobil. Pak jednou zůstanete sedět na lavičce a budete litovat... ;o) PS: Zastřelte mě, ale fakt se mi to líbilo. A obě hlavní představitelky byly dokonalé. Teda, herecky ne, ale vždyť je to parodie... Copak Leslie Nielsen někdy hrál na Oskara? [leden 2006] ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Kumblovi Velmi nebezpečné známosti přenesly starý příběh do nové doby, trochu upravily, ale celkem zachovaly smysl a vše podstatné a přidaly velkou dávku sexuálního jiskření. Kvalitní herci odvedli dobrou práci a režisér také. Kumblovi Velmi nebezpečné známosti 2 naopak velmi obratně odstranily z příběhu vše podstatné, pečlivě potřely jakýkoliv intelektuální přesah, nastoupili herci 2-3 kategorie, díky nimž se nedostavilo ani to sexuální jiskření, ale jenom trapnost. Skutečně si nemohu vzpomenout na tak špatný herecký výkon, jako odvádí představitelka hlavní naivky. Konec je sice překvapivý, ale bohužel tomu vůbec nepřidá, spíše podtrhne předchozí. Hrůza! Největší záhadou pro mě zůstává fakt, že celkem kvalitní VNZ a velmi ubohé VNZ2 stvořil jeden a ten samý člověk. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film je volně natočen podle románu "Les Liaisons Dangereuses" Choderlose de Laclose. (Terva)
  • Roger Kumble napsal scénář k filmu za 12 dní. (Ruuzha)

Reklama

Reklama