Reklama

Reklama

Sin City - město hříchu

  • USA Sin City (více)
Trailer

VOD (1)

Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce (Jessica Alba); Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky (Jaime Kingová) a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu (Brittany Murphyová) tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail (Rosario Dawsonová) a její lehké děvy z Old Townu (Devon Aokiová a Alexis Bledelová) před drsňákem (Benicio Del Toro) se zálibou v násilí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 582)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už od prvních vteřin, co jsem viděla první plakáty a trailer, mě pohltila zcela úchvatná vizuální stránka nového Rodriguezova (a Millerova a Tarantinova :-) počinu. Už jen kvůli tomu bude tento film jistě často zmiňován. Je doslova přecpán slavnými jmény - i tu nejmenší roli má někdo alespoň známý. Ze všech postav, které obývají Sin City a různě se pohybují ve třech "povídkách", sice neoddělených na kapitoly (jako je tomu například v Tarantinově Kill Bill a Trierově Dogville či Manderlay), přesto znatelných, mě vůbec nejvíce zaujal Hartigan Bruce Willise (v jeho případě je fráze, že se pro tuto roli narodil, víc než přesná), Kevin Elijaha Wooda a Dwight Clivea Owena. Z ženských hrdinek byla asi nejzajímavější postavou Miho - krásný, introvertní, brutální a citlivý zabiják (ať už je tento oxymorón sebevíc paradoxní...). Ostatní hrdinky byly jaksi tuctové, povrchně a prvoplánově sexy, ale chyběl jim sex-appeal. Také kvalita oněch tří "povídek" byla poněkud proměnlivá a po všech stránkách nejtemnější (a tudíž nejlepší) byla právě ta Hartiganova. Na Sin City by se dalo najít celkem dost chyb, ale já se v tom nechci zas tolik hrabat, protože ten nádherný pocit z cynického a temného města hříšného si jako divák nechci kazit. Není to film pro všechny, má svoje stoupence i odpůrce, ale nikdo mu nemůže upřít, že příjemně rozčeřil stojaté hladiny některých dost protivných komiksových vzpomínek posledních let. Společně s Batman Begins jednoznačné komiksové hity léta. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Černobílé omalovánky v akci. Dosud sice nejvěrnější, ale bohužel nikoli nejlepší adaptace komiksové předlohy. Narozdíl od papírové verze tomu chybí atmosféra. Silná nevyrovnanost na všech postech snímku také moc nepřidává - obvzláště kolísavá úroveň jednotlivých povídek a hereckých výkonů zamrzí. Co v předloze funguje tady vypadá spíše pouze "zajímavě" či to rovnou aktivně štve (například monology - všeho s mírou aneb proč opakovat to, co pohřbilo původní verzi Blade Runnera, že?). Do konce "Drsného sbohem" není moc co vytknout, pak se karta kvality obrátí a je to spíše naopak. Za vidění rozhodně stojí, tvůrci si to udělali po svém a pokud se z chyb poučí do pokračování, tak by to konečně mohlo být to velké "ono". ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Bez mučenia priznávam, že comics nepoznám a že moje hodnotenie filmov je dosť ovplyvnené vizuálnou stránkou. Na Sin City som sa tešil ako malé dieťa, odkedy som videl prvé obrázky z filmu. Nesklamal som sa. Rodriguez dokázal spolu s Tarantinom a Millerom natočiť niečo, čo tu ešte nebolo. Pohyblivý comics na plátne, ktorý budete buď milovať alebo nenávidieť. Po formálnej stránke totiž ťažko niečo ako Sin City zaškatuľkovať inak ako comics pure. Páni režiséri poskladali fantastický herecký (Rourke, Willis, Madsen, Del Toro, Owen, Dawson, Murphy, Hauer), i ozdobný (Hartnett, Alba a všetky ostatné slečny zo Starého mesta) ansambel a natočili trojpoviedkovú drsnú jazdu s perfektnými hláškami a výbornými drsňáckymi postavami. Mimochodom, nechápem tunajšie hodnotenia našich TOP recenzentov, ktorí dajú tomuto experimentu menej než dali priemernému SW E3. Pretože najväčším hriechom pre mesto hriechu je označiť ho za priemerné. Miho rulezz. 10/10 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Těžké rozhodování mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami... bohužel nakonec jsem sáhnul pro nižší hodnoty, z jednoduchého důvodu - u filmů se rád bavím a se Sin City to jde nějak ztuha. Zatraceně dobře vypadá, v jeho ukecanosti lze najít pár (ano, dvě ;) dobrých hlášek a zajímavě strukturovaných comicsových replik a Jessica vážně umí hezky kroutit zadkem. Tohle můžete obdivovat tak pět minut v kuse (takže v traileru to funguje doslova a do písmene dokonale). V dvouhodinovém celku je to při křečovité Rodriguezově režii, která zapomíná na invenci snad u všeho (od scénáře přes kameru až po vedení herců), poněkud k nevydržení a to ještě můžeme poděkovat za Bruce Willise (konečně je zpátky) a Mickeyho Rourkea (ten se vrací pořád). Samozřejmě je to i tím, že Hartigan a Marv jsou "cool" postavy, ale právě na hereckých výkonech je vidět, že jenom být/vypadat "cool" zdaleka nestačí. Rodriguez natočil zajímavý experiment, který lze pro mnoho důvodů obdivovat (nejhezčí momentky roku, rozhodně však ne nejlepší kamera), ale pro zhruba dvakrát víc zavrhnout (kam si schoval hudbu, Roberte?). Projektem vyhypeovaným na maximum cloumá nevyrovnanost v každé minutě a i když někomu možná pomůže, když si bude neustále šeptat, že je to dobré, protože to MUSÍ být dobré, osobně si místo druhého zhlédnutí raději projedu in-game filmečky v Maxu Payneovi... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

První dojmy fanouška comicsové předlohy? Rozhodně zajímavé. Není to žádná bomba, která by vás uvedla do transu, ale vidět zfilmované políčko po políčku příběhy, které člověk miluje až za hrob, je zkrátka magické. Neumím si ale dost dobře představit, jak může snímek působit na někoho, kdo neměl s geniálním comicsem tu čest se setkat. U něj se dozajista vytrácí to kouzlo oživení oblíbených postav, jejich hlášek a mnohdy šílených činů, které kupodivu působí velmi sugestivně na papíře i na plátně. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (78)

  • Benicio Del Toro (Jackie Boy) komentoval svůj přístup k natáčení před zeleným plátnem: "Nejdřív je to trochu zvláštní pocit, ale aklimatizoval jsem se asi za čtvrt hodiny. Když už máte něco odehráno, nemělo by vás rozhodit, že nemáte kulisy. Taky už jsem dřív hrál třeba v divadelní hře, která se měla odehrávat v Central Parku, ale ve skutečnosti jsem stál na jevišti a jen předstíral, že jsou všude kolem stromy. Tohle bylo podobné." (NIRO)
  • Detektiv Hartigan (Bruce Willis) má jako služební zbraň Smith & Wesson Model 29, což má být pocta filmové sérii Drsný Harry (1971). Ze stejného důvodu má i striptérka Nancy (Jessica Alba) příjmení Callahan (jako postava Clinta Eastwooda ve zmíněném filmu). Představitel detektiva Hartigana Bruce Willis je ve skutečnosti levák, ale jeho postava je pravák stejně jako postava v původním komiksu. (HectorHagman)

Související novinky

Sin City míří do televize

Sin City míří do televize

01.06.2017

Drsná comicsovka Sin City - město hříchu vydláždila v roce 2005 cestu ke Třístovce a k Watchmenům. Fanoušci ihned volali po dvojce, Robert Rodriguez s ní ale otálel dlouhých 9 let a nakonec vydělala… (více)

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

Noir Film Festival 2014 startuje již 21. 8.!

16.08.2014

4 dny, 4 místa, 40 projekcí... Unikátní přehlídka noirových filmů, kterou letos hostí královský hrad Křivoklát, se nezadržitelně blíží! Druhý ročník festivalu, který se zaměřuje na inspirativní… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

Conan je mrtvý, ať žije Oheň a led

28.04.2012

O tomto projektu už jsme před nějakým časem psali. Chvíli to vypadalo, že upadl v zapomnění, ale Robert Rodriguez se ho nevzdal. A teď tvrdí, že hned po Machete Kills a Sin City 2 konečně natočí… (více)

Reklama

Reklama