Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Recenze (403)

Simas 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat scénář je jako z pera dvanáctiletého chlapce a při některých obzvláště naivních scénách "prostého štěstí a lásky" před válkou se člověk za tvůrce stydí. Naopak při scénách o antikomunistických čistkách běhá mráz po zádech. Zákopové boje se skvělou kamerou rozhodně ujdou, tedy krom poslední dvacetiminutového boje. ()

destl 

všechny recenze uživatele

Nevim jestli to bylo tim, ze jsem byl unaveny a sotva jsem se na to soustredil...ale proste me to nejak nezaujalo... ()

Michalov22 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný film o korejské válce. Příběhově není moc originální, ale vykreslení válečných scén a masakrů je realistické. Když bych tento film měl srovnat s Saving Private Ryan, tak Pouta války suveréně zvítězí. ()

Kerwin 

všechny recenze uživatele

První válečný film, který mne rozplakal. Na konci filmu, jsem plakal, jak maly kluk a jsem za to rad, ukazal jake to bylo a jake by to mohlo byti.Svým nelítostným obrazem ponejvíce ukázal , jak moc je válka zbytečná. ()

pučmeloun 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi doporučil bratr a po shlédnutí číselného hodnocení CSFD (86%) jsem se tedy jal ho shlédnout. Už po půl hodině jsem si říkal, že tam určitě bude nějaký dějový zvrat, co tento film udělá výjimečným od tolika jiných válečných filmů převážně americké provenience. To jsem si říkal i po dvou hodinách, kdy jsem to prostě už nezvládal dát na jeden zátah. Tušíte správně. Žádný zvrat nepřišel. Dočkal jsem se zato pouze přehršle klišé a rádoby dojemných okamžiků. Jako by se někdo snažil nacpat všechna tato klišé do jednoho filmu a obalil to momentálně letící "cool" surovostí rozhoupané kamery a utopil v jezeru krve a lidských orgánů. Možná to je podobné Vojínu Ryanovi, ale je to tak o 50% horší, nemluvě o tom, že doba trochu pokročila. Možná kvůli přehnanému očekávání a určitě kvůli tlačení na pilu, které tak nesnáším u válečných blockbusterů, dávám **. Brácha, školu už mám hotovou, takže mi pořád visíš ty polobotky! :-) ()

Austy 

všechny recenze uživatele

Korejská filmařská škola je nepochybně kvalitní, i když ne často tam zavítám. Přesto mohu s určitostí tvrdit, že tento snímek patří k tomu nejlepšímu, co jsem z jejich dílničky spatřil. Snímek zachycující průběh korejské války z pohledu dvou bratří na první pohled bije do očí, jakoby to byl mladší nevlastní bráška Vojína Ryana s neuvěřitelnou podobou. Děj plný emocí a strastí bratrovražedné války však i z této druhé strany Země s určitostí sklouzává místy ke klišé americkým scénám, přesto však pět hvězd zaslouženě. ()

GiorgioB. 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem čekal příliš mnoho. Čekal jsem lepší film než Zachraňte vojína Ryana, čekal jsem novátorský přístup, realismus, asijský fanatismus (ten by se i našel)... Ale ten Ryan vypadal prostě líp a nestavěl na žádnym vyloženym Supermanovi (nebo spíš Darth Vaderovi?), jako to bylo tady. ()

brano921 

všechny recenze uživatele

Dlho som hladal tento film na stránke filmklubu, pretoze som nevedel anglický názov a podla ceskeho (slovenskeho) film nevyhladalo.. Je velká škoda, že tento film nieje tak rozšírený ako niektoré americké "bulšity".. Príbeh sa odohráva v Korei v ktorej začne vojna.. Mladší z bratov (študent do ktorého dáva rodina svoje nádeje) je chtiac či nechtiac naverbovaný do boja. Ked sa to dozvie starší brat, ktorý dáva od malička naňho pozor a pracuje aby mohol mladší študovať, chce ho z vojny dostať domov.. Narukuje do tej istej jednotky ako on a stráži ho ako oko v hlave. Po čase zistí ako može brata dostať domov a tak podniká riskantné operácie ktoré mu vychadzajú.. Vďaka jeho vojenským zásluhám je povyšovaný a uctievaný medzi vojakmi, avšak brat to vidí trošku inak. Vidí ako sa mení jeho povaha, stráca cit k životu.. Ako som na začiatku povedal, je veľká škoda že takýto skvelý film nemá takú propagáciu akú by si zaslúžil.. Odporúčam všetkým ()

enKor 

všechny recenze uživatele

Jednoduše skvělý válečný film s emočně silným příběhem. Od jisté chvíle ale tušíte, jak se kdo bude chovat. Nicméně zpracování super (scény, kamera, triky...). A konečně také jiná doba, než druhá světová válka. Film úžasně reálně vykresluje korejskou občanskou válku a její šílenost. Výkony herců jsou výborné. Škoda, že si český dabing nedal zjevně žádnou práci se správnou výslovností místopisu apod. (např. známé Čongno je zde vyslovováno jako Jongro, což je sice transkripčně správně, ale nikoli výslovností). Toto v mém pohledu shazuje drobná procenta z hodnocení za českou verzi filmu, ale i tak jde o můj TOP 3 válečný snímek. ()

Butchman 

všechny recenze uživatele

Na válečný film ze země, kde je národním sportem Starcraft, jsem zpočátku nahlížel s velkou nedůvěrou. Začátek a idylické doby míru mě v mém přesvědčení zezačátku utvrdily. Očekával jsem akorát spoustu prázdných plků, pár rádobybojových scén, kopec filozofie a zas nějakou otravnou propagandu. Po vlakové scéně to ve mně začalo lehce hlodat a následně byly veškeré mé obavy rozptýleny výbuchem prvního granátu. Pak už jsem jen zůstal zaražený v sedačce se zatajeným dechem. Ten film je naprostá PECKA, protože je v něm úplně všechno, co tam chci mít. Bojové scény mě vysloveně pohltily - zejména pak akční kamera, výbuchy, poletující hlína smísená s krví, realistické záběry (místy hodně, nic pro slabší povahy), zvuk (M1 Garand dokonce nezní jako flusbrok - mé srdce střelce a hráče Call of Duty zaplesalo). Charaktery postav jsou přesvědčivé. Světe div se, docela jsem pobral i tu mírně patetickou stránku - v celkovém kontextu celého díla mi vůbec nevadila, naopak posloužila k dokreslení příběhu. Rovněž bych tvůrcům rád poděkoval za nestrannost, když ukázali i to svinstvo, které se dělo na jihu civilistům. Víc takových filmů, prosím pěkně. ()

Nepl 

všechny recenze uživatele

Což o to, ona to nebyla až tak špatná filmařina.......ale myslím, že režisér by si měl před zahájením natáčení vybrat, jestli chce natočit film válečný, a nebo sci-fi......kombinace obojího nejde dohromady a ukázalo se to i v tomto snímku...... ()

mudo1982 

všechny recenze uživatele

Na základe hodnotení som možno čakal ešte viac, avšak aj tak jeden z veľmi dobrých vojnových filmov + veľmi dobre natočených. U mňa za 4 hviezdy. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Srovnávat americky Zachraňte vojína Ryana a korejský Pouta války se opravdu dá,protože korea to zvládla hodně moc dobře jak technicky tak dějově.Jsou tam slabá místa,těch je ale pár,nemůže být celý film jenom akce,které je dost a je fakt hodně naturalistická.Má tedy svoje klady i zápory,ale určitě je to bratříček staršího Ryana,na který nezapomene. ()

Tomas129 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že autoři jsou samotní Jihokorejci, tak jsem si říkal, že to bude zaujaté a bude to nějaká blbost. Ale po shlédnutí jsem nevěřícně zíral a měl slzy v očích. Je to velmi silný film a ukazuje opravdové hrůzy korejské války a vše co s ní souvisí. Ukazuje také zvěrstva a co z lidí válka postupně udělá. Zajímavější je však příběh dvou bratrů, kolem kterých se celý příběh točí a není to tak jen nějaký obyčejný válečný film. Ukazuje, že nespravedlnost byla na obou stranách fronty. Můj nejoblíbenější válečný film :-) ()

Ajbell 

všechny recenze uživatele

Putá vojny sú mojou vstupnou bránou do diváckeho sveta juhokórejskej kinematografie. Pochopiteľne, nevedel som čo od našich východných kamarátov očakávať, ale neprešlo ani 20min a získali si moje uznanie. Originalita boja na fronte je známkou kreativity a odlišnosti Kórejcov. Avšak, pri poslednej bitke sa mi zdalo, že Jin-Seok nebojoval so svojím bratom, ale s niekým iným, lebo podobnosť som tam nevidel. Hudba, gradovanie deja, zábery z boja, tábora, či cesty- všetko spolu vytvára nádherný filmový zážitok. ()

Reklama

Reklama