Reklama

Reklama

Můj auťák Brouk

  • USA Herbie: Fully Loaded (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina Peytonova se už několik let účastní automobilových závodů NASCAR. Nejmladší dcera Maggie by také chtěla závodit, ale její otec jí v jakékoliv kariéře s vůní benzínu brání, protože nechce, aby se jí něco stalo. Proto dostane Maggie od otce k úspěšnému zakončení studia jako dárek starý Volkswagen Brouk z vrakoviště. Maggie ho s kamarádem opraví a ke svému překvapení zjistí, že Brouk má jméno Herbie. Jak se brzy ukáže, není Brouk jen obyčejný kus rezavé karoserie s motorem, ale kouzelné auto, které Maggie pomůže splnit její velké sny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

luke774 

všechny recenze uživatele

Můj auťák Brouk, nebo-li Disneym zresuscitovaný Herbie, mě snad ani nemohl zklamat. A po zběsilém traileru ani překvapit. Protože Herbie: Fully Loaded není normální film, u něhož by se daly klasickým kritickým pravítkem přeměřovat herecké výkony nebo účinnost jednotlivých scén ve vztahu k divákovi. Ne, Angela Robinson žije ve zcela odlišném světě, kde výčet filmových kladů prostě musí začít tím, že se na plátně díky bohu ani jednou neobjevily grafické prasárničky typu fialových srdíček a hvězdiček, které jsme si tak moc oblíbili v upoutávce. V tomto ohledu se drží režisérka nečekaně zpátky a nabízí jen různorodé variace na „Lucasovskou montáž“ – s jednoznačnou převahou červeno-modro-bílých proužků nebo prolínaček oříznutých podle siluety Brouka od Volkswagenů. Střih je prostě žůžový a každou druhou minutu za ním můžete vytušit nadšený smích Robinsonové – to že trumfla střihové studio na vašem domácím počítači jí už nikdo nikdy nesebere. :-) Šedesát milionů dolarů. Tolik dokázal Můj auťák Brouk vydělat jen v Severní Americe. Za tenhle relativně slušný úspěch můžou producenti blahořečit hlavně opět roztomilé Lindsay Lohan, pro kterou je Herbie doufejme poslední projížďkou s Disneym. Jinak jí totiž následníci mistra Walta zničí kariéru, o což ostatně bez debat usilují už ve scénáři k Broukovi. I z tak idiotské premisy, jakou je mrkající či olej vystřikující Beatle (jenž se o polední pauze povětšinou baví tím, že svůj nárazník tvaruje do podoby úsměvu), šlo vydyndat dvacetkrát lepší gagy i dialogy. Netvrdím, že jsem se (čistě vzhledem k neskutečné dětinskosti) nebavil, ale smát se Herbiemu se zhruba vyrovná chichotání na účet prvňáčka, který si na pískovišti ztratil hrabičky a teď je hledá pod maminčinou sukní. Opravdu podařené vtipy jsou suma sumárum tři, a z toho pouze jeden bych se odvážil označit i za výborně zrežírovaný (scéna se škrábajícím zrcátkem) – zbytek bych doporučil předat grémiu policejních psychologů a přestupkové komisi. Protože špatný srandista může být kdekdo, ale nasadit fórky s IQ lidského nemluvněte, navíc po lékařské „péči“ vědců na Planetě opic, a přivinout je k bujnému poprsí Lindsay Lohan, může opravdu jen velice infantilní, maximálně nesoudný anebo ve vývoji notně opožděný jedinec. Nebo hůře: Studio Disney ve své moderní éře. Můj auťák Brouk není nejhorší film všech dob. Určité tempo mu upřít nelze (dosaďte si za „určité“ něco o chlup lepší než „katastrofální“) a letmé pročtení dialogové listiny plné těch nejohranějších frází, fráziček a megafrází (umocněných na druhou smrtelně vážným moralismem tvůrců), by předpokládalo snad definitivní úpadek dětského žánru. Ten sice padá, ale aspoň za ty bleskurychle jezdící autíčka a příjemnou dvojici Matt Dillon – Michael Keaton ho z kvalitativního septiku ještě naposledy vyhrabu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrná šablonovitá disneyovka, jejímiž hlavními taháky jsou Lindsay Lohan a brouk. Pro brouky mám slabost, ale Lindsay se tu jako herečka zrovna dvakrát nepředvedla a rozhodně jsou slečny co mě berou víc než ona a třeba její MEZI NÁMI DĚVČATY je minimálně o třídu lepší než tohle. Taky bylo fajn vidět po delší době znovu Matta Dillona, který vystřihl skvělého samolibého záporáka a Michaela Keatona. Závody hemžící se počítačovými triky měly své momenty, romantická linka byla dost zazděná, humor infantilní a spočívající takřka výlučně v tom, že brouk mrká světly, takže jsem se celou dobu přiměřeně nudil a v kině bych to rozhodně nedal. ()

Reklama

Filans 

všechny recenze uživatele

Za mně přelomový snímek, který ukazuje Lindsay Lohan v jejím nejlepším hereckým výkonu. Snímek ukazuje vztah mezi Otcem (Michael Keaton) a dcerou (Lindsay Lohan), která se chce stát nejlepší závodnicí v NASCAR jako její táta. Díky svému otci, který se ji snaží přehnaně chránit před veškerým nebezpečím, jsou však všechny její snahy o kariéře špičkové závodnice odsouzeny k nezdaru. Tím se Lindsay Lohan  snaží co k nejlepším výsledkům ve škole, které nakonec dopadnou uspěšne tím, že dokončí  univerzitní studium a tím jí otec nabídne odměnu v autě, které si můžu vzít z vrakoviště. (Ne tohle není vtip) Na vrakovišti si Lindsay Lohan vybirá mezi starým Nissanem a Volkswagenem Broukem. Nakonec zvítězí ve výběru starý Volkswagen Brouk. Snímek dál ukazuje Lindsay Lohan jak se ji skrz psychické problémy objevuje a později se potvrzuje skrz halucinace, že starý Volkswagen Brouk není jenom auto. Starý Volkswagen Brouk skrz halucinace od Lindsay Lohan dostavá ve filmu čím dál větší roli a dostane jméno Herbii. Herbii ve snímku zaujimá živé auto, které samo přemyšlí a jezdí bez řidiče. Za mně zde Lindsay Lohan předvadí jeden z nejlepších hereckých výkonu co jsem kdy viděl. Málem si i já uveřil, že Herbii je vážně skutečně živí auto. Nechápu žadnou nominaci na oscara za nejlepší herečku v hlavní roli. Lindsay Lohan by si minimálně zasloužila nominaci. Snímek dál pokračuje, že Lindsay Lohan opraví Herbiho, který po opravě vypadá jako nový vůz. S Herbiim se přihlaší na automobilový závod NASCAR, který nakonec vyhrají, ale výhra byla těžce vydřená. Nakonec snímek končí težkým happy endem, kde Lindsay Lohan  dostane uznaní od svého otce za vyhrátí závod. Lepší herecký výkon, příběh a hudbu bych hledal velmi těžce. Pokud máte rádi Lindsay Lohan, auta a NASCAR není lepší snímek než tenhle. Za mně 5 hvězd. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Je mi jedno, že je to plné nelogičností, ale JE TO FILM PRO DĚTI! Nezávadný, pěkně natočený, vtipný. A pokud se chce i dospělý člověk bavit, musí přistoupit na pravidla hry a tou je fantastično. No jasně, Brouk co vyhraje NASCAR, je asi jako Škoda 110 kupé, která vyhraje DTM! Ale mě je to jedno, jednou ráda tento film pustím svým dětem, radši než nějaké ty násilnosti typu Spider-man. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pomerne drahá rozprávočka so všetkým, čo k tomu patrí. Čo už, aj cez takéto filmy sa buduje hviezdna kariéra. Ale napriek tomu musím povedať, že to bolo celkom milé, samozrejme brutálne naivné a hlúpučké, ale ako spríjemnenie dlhého dňa rozhodne neurazí. Škoda, že som nevidel staré diely série o chrobákovi. Ale kúsok dieťaťa vo mne stále je, pretože ten chrobáčik bol na zahryznutie a samozrejme aj Lindsay :). 55%. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (10)

  • Maggie zaplatí Crazy Davovi za Herbieho 75 dolarů. To je přesně ta samá cena, jakou nabídl Jim Douglas za dopravu v původním filmu The Love Bug (1968, r. Robert Stevenson). (imro)
  • Podle zákulisních klebet upravovali pomocí počítače poprsí Lindsay Lohan, neboť pro Disneyho produkci bylo příliš bujné. (imro)

Reklama

Reklama