Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Abych volně citovala: každý, kdo Serenity hodnotí bez znalosti Firefly, je Liou coe shway duh bia-tze huh hoe-tze doo bun ur-tze. Mezi světové záhady, které nejspíš až do smrti nepochopím, patří skutečnost, že typický hollywoodský liberál Whedon natočil snad nejlepší obhajobu libertariánského pohledu na otázku svobody, vlastní vůle a možnosti nuceně napravovat nízkost a přízemnost člověka (btw tomu, že Malcolm Reynolds je v podstatě klasický benevolentní patriarcha, a všichni včetně feministek ho přesto žerou, se svou neskutečností rovná už jen hipsterská obliba Tonyho Starka). Pátá hvězda málem unikla o vlásek, přesněji řečeno o zbytečný a neemocionální kůl zaražený na úplně blbé místo. Nezbývá než doufat, že teď po Avengerech nějaké studio konečně Whedonovi zaplatí dvojku. Do té doby si se svým novým oblíbeným drsoněm už nějak vystačím. PS: pokud bych si měla vybrat scénu, z níž se mi spodní svaly stahují nejvíc, pak volím úvodní čtyřminutový, dokonale hudebně podbarvený a pro Whedona zřejmě typický nepřerušovaný záběr na přistání Serenity, průlet rozpadající se lodí a perfektní představení členů posádky. Na tohle už ani ti Avengeři nemají. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Příběh byl pochopitelný, neztrácel jsem se v něm a to jsem seriál Firefly neviděl. Potěšili mě neokoukaní sympatičtí hrdinové, staré dobré ruční palné zbraně (žádné fasery a lasery), suché hlášky. Akční scény jsou natočené přehledně, což nebývá v současnosti zrovna zvykem. Tady se nemusí režisér snažit zakrýt pohybové nedostatky herců rychlými střihy. Nevím nakolik to je práce trikařů a kaskadérů, ale vypadá to věrohodně. Zejména scény, kdy předvede své bojové dovednosti telepatická smrtící tanečnice River Tam. Konec samotný je už potom jedna akční jízda, hodně ve stylu Přepadení 13. okrsku. No, bavil jsem se maximálně. Jdu shánět Firefly. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když tohle vznikalo, tak podle mého museli být tvůrci hodně na trní, že buď se jim diváci totálně vysmějí, nebo se jejich dílko chytne a osloví nemalou skupinu dalších milovníků organické sci-fi. Tenhle vesmírný western má nakonec zřejmě víc příznivců, než odpůrců, mě do svých galaktických chapadel ale bohužel nelapil. Občas dochází dech trikařům, jindy hercům, ve kterých jsem měl docela zmatek. Hlavně jsem jedním z těch, kteří se do filmu pustili bez jakékoliv dřívější znalosti seriálu, a to je asi hlavní kámen úrazu. Jedno je jisté, ať tak či onak, seriál bych si stejně nikdy nepustil.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pro neznalé seriálu nejspíš trošku nepřehledný guláš. Zcela chápu hodnocení jaké tu má třeba Klay. Pro ty, kteří seriál znají holá nutnost, protože film jistým způsobem seriál rámuje a uzavírá. Je na něj však napojen poněkud zkratkovitě, jakoby mu předcházela jakási imaginární série a já málem bušil hlavou o stůl v zoufalosti nad producentským záměrem. Děte se vycpat, zazdít takhle skvělý potenciál, který ucha tam na těch židlích seděj... Seriál Firefly a potažmo i film Serenity nevyniká nějakými skvělými triky nebo superoriginálním příběhem. Je to jednoduchá vesmírná kovbojka s na svůj žánr skvěle propracovanými životnými charaktery, výborným humorem a atmosférou a já stále v koutku duše doufám že se najde někdo, kdo tuhle Světlušku nenechá zcela vyhasnout. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Serenity je zjevením, které zčásti dokončuje Firefly a je i bez "svého" seriálu dobrým filmem. Pro seriál a fanoušky je Serenity darem z nebes, protože ukončuje několik linií a jako "poslední dvou díl" nemá na poli seriálů konkurenci. Znalost seriálu není podmínkou, ale je výhodou. Postavy, ke kterým budete mít seriálem vybudovaný krásný vztah, na vás pak působí o stupeň lépe a chápete několik motivačních prvků, které by zůstali jinak v pozadí. Joss Wheon také vytahuje tajné eso z rukávu, tedy spíše dvě. Jedním je Chiwetel Ejiofor, který se stává tím chybějícím elementem k seriálu, který neměl "velkého chladného zlého chlapa, který vás zničí...". Jeho role je perfektní, brilantně zvládnutá a chladná. Druhým esem je Summer Glau, její potenciál je konečně rozvinut, její schopnosti předvedeny a její postava se pro mě stává synonymem seriálu (vedle kapitána Reynoldse). V rámci seriálu je film na jasných 5* bez jediného špatného slova, bez seriálu je to velmi zajímavé sci-fi, které potěší atmosférou a tempem, ale možná nebude naprosto přívětivé "neznalému". Vím o čem mluvím, poprvé jsem film viděl bez seriálových znalostí. Užil jsem si ho jako trochu jiné sci-fi, ale nemiloval jsem postavy od prvního okamžiku a hledal k nim cestu. Fanoušci musí křičet radostí. Dostali svou třešničku na dort jménem Firefly. Bez vážnější vady, bez hromady řečí a s dějem, který (vzhledem k rychlosti seriálu) obsahuje příběh minimálně jedné sezony. Joss Whedon ukázal, že když chce umí splnit sny fanoušků.... Jen tak dál. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Když posádka poprvé přijede do přístavu, Jayne brnká na kytaru „Ballad of Serenity“ – úvodní znělku ze seriálu Firefly (2002). (Galadriel)
  • Malcom odkazuje na báseň "The Rime of the Ancient Mariner" od Samuela Taylor Coleridge. V této básni námořník zastřelí albatrosa, což způsobí smrt jeho posádky a zničení jeho lodi. (Galadriel)
  • Na DVD je skrytý, tajný bonus (jako na spoustě DVD, jen se musí umět najít). V pravé části obrazovky uprostřed, co vypadá jako useknutý trojúhelník s kroužkem, je aktivní místo. Po rozkliknutí se objeví DVD bonus s animovanou reklamou v japonském stylu na FruityOatyBars (müssli tyčinky), která aktivovala u River Tam bojové schopnosti v baru. Reklama je, podle slov Josse Whedona, odkaz na pana Sparkla ze seriálu Simpsonovi. (c.tucker)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama