Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si celý film říkala proč na to vůbec koukám ,když to nemá žádnou inteligentní myšlenku atd.. Ale někdy za čas je lepší se podívat na nějákou blbinu a vyčistit si tím hlavu a tenhle film Idiocracy mi otevřel oči v tom smyslu, že už si nepřipadám, že jsem ve světě plném hlupáků...No každopádně se to dalo i lépe vymyslet.... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale provedení horší. Krom toho mi přišlo, že Luke Wilson se tam moc nehodil, spíš to chtělo nějakýho baviče, kterej by sám utáh celej film a to Wilson fakt nedokázal. Nicméně pár vtipnejch scén se najde a demence lidí je fakt krutá, jenže to jaksi nestačí, když se z toho neudělá žádnej pořádnej vtip. Škoda určitě i tak stupidní příběh měl navíc ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tento nápad by mohol niekto ešte raz zopakovať a vymačkať z toho aspoň trošku slušnejší scenár a pár fórov navyše. Wilson nebol zlý, ale celý film jednoducho utiahnuť nedokázal. Demencia ľudstva niekedy hraničila s ozajstnou filmovou absurditou, inokedy sa zas dementné nápady svojimi pointami blížili ku kultovému 'Dumb & Dumber'. Jednoducho jednohubka na chvíľkové pobavenie. 60%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Idiokracie pro mne nepředstavuje komedii, ale horor. Zatímco někteří se obávají temných uliček a násilníků schovaných ve křoví, já mám panickou hrůzu z technického pokroku a hloupnutí lidí;)) Námět mi tedy připadal zajímavý a děsivý zároveň. A myšlenka by tam skutečně dobrá byla, jenomže to zpracování je skoro stejně tak hloupé jako ty neandrtálské "Eeeh.Já mám rád peníze." postavy. Ale jistě, natočit inteligentní snímek o hlouposti je asi docela oříšek. Přesto myslím, že vytěžit by se z toho dalo víc, takhle jsem se zasmála asi dvakrát a hlavní herci jsou prostě tragičtí, bez charisma. Škoda. Každopádně nemůžu říct, že by mi to nic nedalo, rozhodla jsem se totiž, že budu svým dětem předčítat encyklopedii po večerech :))) A na facebook a technické výdobytky můžou zapomenout!(Tolik k mým, zatím imaginárním, potomkům) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tak bych chtěla tomuhle filmu dát víc než jen průměrné hodnocení, ale nejde to. A i ty tři hvězdy jsou s odřenýma ušima. Lehce satirický film se zábavným nápadem na veskrze průměrného chlapíka, který se ve zhlouplém světě budoucnosti rázem stává přímo géniem, si zasloužil větší péči, zejména scenáristickou. Těch několik vydařených vtipů na všeobecnou zpitomělost se povedlo. Jasně, není to žádná sofistikovaná komedie, ale ani to nesklouzává do nějakých trapáckých nechutností. Jenomže jich mělo být víc. Nejhorší byl otravný dovysvětlující voiceover, který divákovi znovu zopakoval, co právě viděl na plátně. Jakoby tvůrci počítali s tím, že to všeobecné zhloupnutí lidstva nenastane až v budoucnosti, ale že jsou jím postižení už i všichni současní diváci. ___ A nemůžu si pomoc, ale způsob jakým hrdina získá respekt v budoucnosti, je sám o sobě pěkně pitomý. KOUSEK DĚJE Na poli, léta zalévaném solemi, fakt nic nevyraší za pouhý týden. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoli kampaň na film prošla téměř bez povšimnutí, 20th Century Fox si nechalo udělat licenci na prodej nápoje Brawndo. Nápoj se stal kultem a byl k dostání na www.brawndo.com. (Cheeker)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)

Reklama

Reklama