Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film nasadil tak strhující tempo, že jsem byl v úvodní půlhodince přesvědčen, že napálím plný počet. Bohužel s narůstající stopáží humoru ubývalo. Přesto mohu s čistým svědomím prohlásit, že už jsem velmi dlouho nenarazil na podobně vtipnou komedii. Humor je zde dvojí. Nápadný absurdní, který naprosto převládá a ten inteligentní, který je ukryt v pozadí a občas vystrčí růžky. Škoda těch špatných herců v hlavních rolích, protože nápad byl za všechny prachy. Vypnout mozek a bavit se mi nečinilo žádný problém. Je to vážně taková pičovinka, která se často nevidí. Zdejší budoucnost nebyla zase tak špatná a ocitnout se v ní by bylo skvělé. Bohužel, když se rozhlédnu po naší malebné republice, tak se nám tu nepěkně množí jedna opálená menšina, s níž by budoucnost rozhodně nebyla tolik růžová, přitom po stránce intelektu jistě podobná. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, po ktorom sa budete tešiť, že žijete v dnešnej dobe. Počas celého snímku sa však nič nadpriemerné nestane, a tak som sa občas nudil. Nakoľko som to pozeral s kamarátmi, ktorí to už videli, a usúdili že z mojej avi verzie chýba viac scén, nebudem sa sťažovať na film, ale na warez, kďe som ho stiahol :) Dub: Cz - 50% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ironicky stejně jako ústřední průměrný hrdina, i tenhle film beru jako takový průměr v komediích. Určitě se u toho u některých scén pobavíte, pokud se rádi smějete chytrým a/nebo hloupým lidem, budete se bavit ještě více. Občas film nabízí geniálně satirické nápady "co by kdyby" (rozuměj: restaurace Zdeňka Pohlreicha v 5* hotelu) a občas spadá do humoru typu závodní jídelna 4. cenové skupiny. Což je dvousečný meč - na jednu stranu si to člověk 100% neužije, na druhou stranu je to film skoro pro každého. Výprava přijatelná, budoucnost to byla skutečně dystopická. Vysvětlení událostí se mi líbilo, hlavně aby si to někdo nevyložil jako příručku "jak by to mělo být". Škoda, že v ČR Costco nemáme, takže tato část lidem unikne (nejblíže by asi bylo Makro, případně Tesco), což ale není výtka, můžeme to brát jako výzvu československým filmařům natočit Aburdistánskou Republiku. Potitulková scéna s Upgrayeddem mi přišla naprosto zbytečná. Závěrečné WTF ale patří překladatelům, protože Idiocracy (druh vlády) přeložit jako Absurdistán (druh autonomního území) a Návrat z doby ľadovej (druh klimatického období) chce extra formu nadbytečné kreativity. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale provedení horší. Krom toho mi přišlo, že Luke Wilson se tam moc nehodil, spíš to chtělo nějakýho baviče, kterej by sám utáh celej film a to Wilson fakt nedokázal. Nicméně pár vtipnejch scén se najde a demence lidí je fakt krutá, jenže to jaksi nestačí, když se z toho neudělá žádnej pořádnej vtip. Škoda určitě i tak stupidní příběh měl navíc ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Film bol uvedený už v roku 2005, a to formou skúšobnej projekcie, kde mali diváci vyjadriť svoje pocity z filmu. V tejto projekcii však obdržal negatívne reakcie. Režisér sa ho preto rozhodol zmeniť a ešte v tom istom roku v Británii ho vypustil na ďalšiu skúšobnú projekciu, kde už snímka vyvolala pozitívny dojem. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama