Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

verbst 

všechny recenze uživatele

Přátelé, je to tak... Původně jsme měli jít se Shimitzem na Monster House ale byly volné jenom jenom poslední dvě řady od plátna... Takže k jádru věci: Je to film, tak ubohý, kostrbatý a snadno předvídatelný až je vám z toho nanic... Oba jsme skoro usínali a myslím, že příště radši vezmu ty 2 spodní řady... PS.: Nebýt posledních 15 minut je to na odpad.... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak je tu další loňský animák (všímáte si, že vloni bylo těch animáku opravdu hodně?). Za plotem bylo skvěle, pak však přišla Obleva a vše zachraňoval Monster House. Mravenčí polepšovna se zařadí někam mezi pokračování Doby ledové a V tom domě straší. Uteče strašně rychle, pobaví ty nejmladší diváky, sem tam stihne poučit prváky a jednou / dvakrát mrknout na ty odrostlejší. Nic nového film nepřináší a nic vskutku zajímavého se v něm neděje. Ještěže v kinech nevydělal, to bychom tu měli každý měsíc pět nových animáků podle hesla: Co je animované, to je výdělečné. Ovšem Mravenčí polepšovna si za rok 2006 odnese jeden - dalo by se říci smutný - primát. Jde spolu s World Trade Center o nejlepší film roku 2k6, který je jakkoliv spojen se jménem Nicolas Cage. Nicku, prober se! ()

Reklama

Golltes 

všechny recenze uživatele

Typický príklad prvoplánového a neoriginálneho animáku. Absolútne stereotypná zápletka aj hrdinovia, naviac si film vypomáha kopírovaním snímkov ako Mravec Z či Život chrobáka. Ponúka tak obyčajný príbeh, ktorého vývoj a koniec uhádne skúsený divák zhruba po 10 miútach. Klasická rozprávočka pre deti s dobrým koncom a ponaučením... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spomedzi troch veľkých mravenčích animákov má práve tento 'najmenšie mravenisko'. Množstvo hlúpučkých postáv, len dve tri, ktoré vedia naizaj pobaviť a aj to len pousmiatím cca každých päť minút. Navyše originál hlasy som si v nadabovanom znení moc neužil a v telke som moc 3D zážitok nemal, ale je to milé, rýchle, poučné a miestami nápadité, takže to ostáva v peknom priemere. 55%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

62% je podle mého názoru velmi málo!! Je možné, že to bude tím, protože já animované filmy mám velmi rád. Je to ten typ filmu, který mně pobaví a potěším, takže tento film by si i těch 75-80% zasloužil. Určitě to má originální příběh, i když je pravdou, že ten u animáků najdeme vždy!! Je to plné zábavy ale především mně překvapila akce. Například konec s tím létajícím hmyzem ( nevím co to bylo zač ) byl skvěle akční. To samé hudba bylo výborná, taková dynamická, kterou bych klidně použil do akčního filmu. A samozřejmně výtečná animace!! Právem zasloužené 4*!!!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama