Reklama

Reklama

Americký horor, ve kterém další parta vysokoškoláků uvízne ve městě ovládaném vražedným kultem kukuřičného boha.  Zdánlivé ticho v malém městečku budí dojem klidu a příjemného pokoje. Ukrývá však nekontrolovatelnou hrůzu. Celé město ovládá vraždící kult dětí, který řídí neznámá ďábelská síla a rozhoduje o tom, kdo zůstává a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V histórii hororu bolo viacero rokov, ktoré boli v rámci žánru prelomové. Napr. 1931 ( universalovský FRANKENSTEIN či DRACULA ), 1968 ( NOC ŽIVÝCH MŔTVOL, ROSEMARY MÁ DIEŤATKO ) alebo 1978 ( HALLOWEEN či ÚSVIT MRTVÝCH ). Jedným z nich by som mohol označiť rok 1996 ( VRESKOT ). A práve ten ( rok aj film ), ovplyvnil kukuričnú sériu, ktorá sa dovtedy ( s výnimkou prvého dielu ) plavila na vlnách mystéria. Tentokrát ale musel prísť slasher. Koncom 90. rokov znovuobjavený žáner musel zabrdnúť do každej diery. A výsledky boli rovnako podarené aj nezdarené. KUKURIČNÉ DETI 5 sú z tej druhej kategórie. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Původně jsem kromě jedničky nechtěl další díly ani nakoukávat. Ale co už, roky letí a člověku to prostě nedá. A kupodivu to není až taková bída, jak to podle místního hodnocení vypadá. Prostě levný béčko s nějakým tím hereckým fanservisem, občasným krveprolíváním, nějakýma těma kočičkama a krátkou délkou. Prostě pohoda. Sice se člověk neubrání pocitu, že mohlo být daleko líp, ale nic, po čem by si člověk rval vlasy z šišky se nekoná. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcej nezvládnutej časti sa Ethanovi Wileyovi podarilo vrátiť kukuričným deťom svoje čaro, aj keď s niekoľkými rozdielmi. Ten, ktorý kráča už nekráča medzi riadkami ale za riadkami (btw môže to byť iba chybou českého, inak bezchybného dabingu //Alanis Morrisette-Ironic// ) a vek, v ktorom deti odchádzajú do kukuričného dôchodku sa znížil z 19ky na 18ku...(JK, už b si to mal zrátané) . Inak zaujme novinka, že Jedadiah (super semitské mená v sérii inak dominujú s prehľadom) sa rozhodne vytvoriť dospeláka, ktorého ovláda aby zamaskoval to, že tam žijú iba decká a nebol tak nápadný okoliu. Ja som si po štvorke napravil chuť, ale budem úprimný, ak by to bol iba samostatne pozretý diel, hviezd by bolo menej, o dve. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Film som videl pomerne dávno v televízii a viem že v mladšom veku to na mňa fungovalo.No teraz už mám nároky vyššie takže trochu podpriemer.Po jednotke ale jedna z tých lepších častí. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší díl co jsem viděl, to je bez debat. Ale co už, nedá se svítit, lepší už to nebude. Ten scénář, to bylo žrádlo, neříkám nic. Jsem zvědavej na šestku, jestli na ni teda někde narazím. Jedna hvězda a to protože nevím proč. Možná snaha... ()

Redswif 

všechny recenze uživatele

Tak Eva se nesvlíkne, ale navíc spáchá takovou divnou sebevraždu. Celkově je taková divná teenagerovská vyvražďovačka s více méně blbým průběhem. Mám takovej dojem že ve všech kukuřičných dětech je blbě udělanej konec! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kir (Eva Mendez) se svými přáteli si chce trochu povyrazit. Nebo spíš odpoutat myšlenky od smrti jednoho z jejich spolužáků. A tak vyrazí na cestu do neznámého městečka. Před městem ale mají havárii, a vypadá to, že zde budou muset zůstat hodně dlouho. Déle, než by jim bylo milé... Ani pátý díl série nikterak nevybočuje z kvality (nebo spíš řekněme nekvality) celé série. Nesmyslný příběh, nelogicky smýšlející postavy (když už asi potřetí "nestihli autobus" nebo nějaká podobná výmluva) a bylo jasné, že je místní mládež zlikviduje tak jsem měl sto chutí film vypnout, holka si přečte místní bibli, a okamžitě zahoří láskou k tomu, kdo chodí kukuřicí (nebo jak to bylo). Sice se série stává odrazovým můstkem začínajících hereček (Charlize Theron ve trojce, Naomi Watts ve čtyřce, Eva Mendez tady), ale taky odkladištěm vysloužilých herců (David Carradine), a podle toho to taky s kvalitou dopadá. Stephen King asi už lituje, že vůbec nějakou povídku napsal a poskytl ji k zfilmování... ()

demented 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepší diel série Kukuričných detí, ktorý aspoň náznakom dáva spomenúť na staré dobré 80. roky a nebojí sa ukázať aj niečo viac :) ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Spolu s jedničkou asi nejlepší díl ze známé série o Kukuřičných dětech. David Carradine mě tady potěšil ještě spolu s pár krvavými scénami, ale to je asi tak všechno...no, je toho málo. Mohlo to být lepší. ()

BluT 

všechny recenze uživatele

Ty krávo, 'eště teď z toho mám noční můry. Škoda, že jsem viděl jenom pětku, celá série vypadá jako dost nářez. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Podtitul je cool, ale čo z toho keď nám Ethan Wiley hodinu ukazuje ako netočiť horor. Nulové napätie, nulový záujem o postavy či rešpekt k vraždiacim vidlákom. Navyše máme prvýkrát dočinenia s nemohúcou hudbou, ktorá doposiaľ patrila k najvýraznejším kladom série. Nebudem sa zbytočne pozastavovať nad príbehovým prázdnom alebo hromadou nelogickostí typu, prečo malí satani využívajú telekinetické schopnosti iba v úvode, ale skúsim vyzdvihnúť to, čo ma bavilo. Preto opustíme bezradnú hodinu a prehupneme sa rovno do finále, aké konečne pritvrdí. Decká verzus tie druhé decká sa s tým prestanú párať a začnú párať seba navzájom a to so všetkým čo stodola ponúka. Na scénu prichádza vŕtačka, motorová píla, sekerka, ba dokonca plameňomet, aký vylezie z otvoreného mozgu a odstrelí akémusi chlapíkovi hlavu. Tučné finále úspešne zamaskovalo rysujúci sa prúser, čím piaty diel patrí iba k tomu slabšiemu, čo séria ponúka. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Z této série jsem viděl šest dílů a žádný se mi nelíbil. Asi si říkáte, ty vole tak proč na to koukáš, když víš, že to bude sračka? Taky si to říkám, ale prostě když mám rozkoukanou sérii, tak už chci vidět všechno. Předchozí díly měli Lindu Hamilton, Charlize Theron, Naomi Watts, tento má Evu Mendes. Je až k nevíře, kolik áčkových hereček začínalo na tomto braku a je vtipné koukat, jaké v začátcích podávali výkony. No Eva je tady děsně krásná, ale herecky dřevo a některé její dialogy jsou jako z parodie. Co se ale týče filmu jako celku, tak i když to opět kupodivu není nic, na co bych ještě dlouhá léta vzpomínal a rok vzniku bych typoval spíše do osmdesátek než na rok 1998, přeci jen je to jeden z těch lepších dílů, po jedničce možná i druhý nejlepší, takže krásná dvě hvězdy. Víc si to opravdu nezaslouží. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal docela slibně jako klasická vyvražďovačka, ale pak se to zvrtlo zase v něco prapodivnýho. Ještě že tam byla Eva Mendes, škoda že tak náhle odešla :-) 27% ()

Reklama

Reklama