Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Gyrphos123 

všechny recenze uživatele

A já se tak těšil... obrovské zklamání. Trailer lákal na parádní akci, výpravu, prostě navnadil neuvěřitelným způsobem, ale výsledek nestojí téměř za nic. Jediné, co film slíbil a také splnil je výprava. Té se asi moc nedá vytknout, ale příběh, akce ? Tak toho se tu ve kvalitní míře nedostane. Nechápu, proč měl Vladimír takové postavení, jaké nakonec měl, když si to tak vezmu,za celou dobu jsem ho snad neviděl bojovat, takový srab a nesympatický blb. 2 a půl hodiny sledování nezajímavých dialogů, modliteb... to jsem si opravdu pod tímto titulem nepředstavoval. Nuda a ještě jednou nuda...Tohle se opravdu se seriálem Vikings nedá porovnávat, nesahá jim to ani po kotníky. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jak na více řádků nějak chytře napsat, že to byla píčovina? To je oříšek, co oříšek to je přímo kokosák na steroidech, ale tak my rákosky zvládneme vše, tedy i nadávat na Vikinga. Začneme příběhem. Žili byli tři bratři - jak díra do sněhu vychcanej Jaro/léto/podzim/Zima-polk , krutě tupej Oleg a prcající ééé prchající Vladimír. Oleg umí sice sejmout bizona, ale jinak natáhne bačkory asi do deseti minut od začátku a to ještě mega trapnou smrtí, že být tam, tak chčiju smíchy, co to bylo za debila. Takhle jsem si tu scénu pustila 3x a ve zhuleném stavu dostávala kolosální záchvat smíchu pokaždý, když žuchnul z tý lávky. No to je fuk, zbejvaj dva bráchové. Ten co polyká roční období stejně často jako mrdku spolubojovníků a utečenec, bastard, znásilňovač, budoucí bratrovrah, kozomrd, budoucí křesťan a vůbec ultra čurák Vláďa, kterej dorazí se svojí armádou cca pěti vikingů. Jo a nějakou holotou z okolí. Dělá si nároky na spojení s jedním vocasem (ne, že by ho chtěl píchat do prdele, chce se s ním spojit proti JLPZ-Polkovi) a co je lepší pro utužení dobrých vztahů, než svatba s vocasovou blonďatou dcerkou, která během filmu ukáže vše a má tak jediná moje sympatie? Buddhožel, blondýna ho nechce, Vláďa se nasere, pozabíjí vocasův lid, bloncku, před vocasem a jeho manželkou, vopíchá a pak je sejme. Jí řekne, že jí bude milovat a hned máte romantiku jako hrom. Chvilku na to lstí sejme i Polikače a zůstává tak sám. Jenže okolí ho místo jako borce vidí jako kolosálního trapáka, levobočka, holou prdel a tak podobně. Vláďa si tak chce lidi získat stejně jako politici před volbama a když to vezmu kolem a okolo tak kromě akčních scén je to celý tak strašně debilní, že kdybych si těch 133 minut strkala ovladač do prdele a pálila se žehličkou na blizně, tak to bude větší zábava. Jedna hvězda za blonďatou kurvu a tomu, kdo vybral do hlavní role přitepleně vyhlížejícího Vláďu přeju kopanec do koulí kanadou. ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Neskutečně epická výprava (nemůžu uvěřit, že to stálo jen 20 milionů dolarů) a špinavá syrová atmosféra je tu poněkud zabitá nechci říct přímo propagandistickým scénářem, nicméně dost silně zaměřeným vůči všemu pohanskýmu, kdy jsou tu pohani vykreslený jako krvelačný a násilnický bestie, včetně Vladimíra, kterej jakmile se dá na křesťanství, stane se neškodným beránkem a dokonalou křesťanskou agitku pak šperkuje závěrečná prosluněná (ve značným kontrastu se zbytkem filmu) scéna s hromadným křtem, kam se najednou oslavně vrhaj všichni domorodci, div že si huby úsměvem od radosti neroztrhnou. Postavy se taky chovaj tak nějak nesrozumitelně, jakoby jim byla vystříhaná spousta scén (vystřižený scény, co jsou na konci filmu, to ve výsledku trošku vylepšujou, aspoň co se týká vztahu Vladimíra, Iriny a pohanský děvuchy). Ale i přes tuhle kritiku (z božích trailerů jsem byl dost přehypovanej) to rozhodně nuda nebyla a pro milovníky historie to nabízí spoustu (většinu) skvělých momentů. Pro čtenáře Bohatýra od Červenáka pak dvojnásob (Pečeněgy vraždící okolo Muromě jsem si při čtení jako mongoloidní nájezdníky nepředstavoval, ale člověk se pořád učí). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľkolepý film, na ktorom je vidieť každý investovaný milión rubľov. Ohromné davové scény, hradiská, lode, obetiská s modlami starých bohov, prepracované interiéry, kostýmy, zbroj a zbrane – z toho všetkého priam prechádza zrak. Celý film je parádne natočený a ozvučený, digitálne omaľovánky sú veľmi dobré a dokonca aj ten počítačový tur, ktorého lovia v úvodnej scéne, znesie porovnanie s tým najlepším od ILM. Príbeh pôsobí uponáhľaným a zároveň roztriešteným dojmom, miestami má dokonca problém s nadväznosťou scén – skrátka vyzerá, ako keby tie dve hodiny zostrihali z cca 6-dielneho seriálu. Kvôli tomu výrazne trpia motivácie postáv, vývoj postáv a vzťahov nie je dostatočne prekreslený a uveriteľný. Herci sú bez problémov, najmä hlavný hrdina a predstaviteľ radcu a pobočníka Svenelda, ktorý zároveň slúži ako rozprávač príbehu. Čo mi vo filme dosť veľmi chýbalo, je akákoľvek zmienka o Slovanoch a ich bohoch. Tá slovansko-varjažská dynamika sa nerieši. Staré ukrajinské kmene sa vôbec nespomínajú. Pohanskí žreci sú od začiatku zobrazení ako nesympatickí, zákerní, neustále sfetovaní a krvilační blázni. Vladimíra nazývajú cudzincom a dokonca sa ho pokúsia zavraždiť. Napriek problémom so scenárom a jasným prvkom ruskej propagandy je film povinná jazda pre všetkých milovníkov historických filmov, je to pastva pre oči a môžeme len snívať o tom, že by niekedy vzniklo čosi podobné trebárs o Pribinovi alebo Svätoplukovi. 7/10 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se film líbil, ačkoliv jsem čekal poněkud něco jiného. Celou dobu člověk nevidí nic jiného, než boje. Trochu se to podle zbabralo tím, jak způsobem je vylíčeno přijetí křtu. Na to, co o christianizaci vím, se mi to prostě nějak nezdá. Jinak je jasné, že spousta věcí je fabulací autorů. Ovšem líbilo se mi, že film je v podstatě konzistentní, řekl bych, že věci technického rázu, jsou provedeny dobře, a to se málokde vidí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • V květnu 2016 byl na jedné z lokací natáčení otevřen první ruský filmový park – Kinopark „Viking“. Park se nachází na Krymu nedaleko obce Pereval'ne. (Všežrout)
  • Postavy, které ve filmu vystupují jako Římané, jsou ve skutečnosti představitelé Byzantské říše. (deLaFere)

Reklama

Reklama