Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Auto mně připadalo neúčinné jak z hororového hlediska, kdy až na výjimky napětí absentovalo, tak po stránce nenáročné zábavy, přestože se tvůrci snažili své dílo pojmout s ráznou dávkou nadhledu (groteskně zrychlené záběry, spokojené troubení "zlého okatého autíčka"). Některá béčka dokáží býti svou mnohostrannou jednoduchostí občas sympatická, toto dílo však do této škatulky osobně neřadím. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Po výtečně vypadajícím začátku..zvlášť scéna s cyklistkou a stopařem..kdy jsem nadšeně poskakoval s Bráníkem na našem zánovním gauči, že TV Fanda konečně pustila pořádný Béčko, přišlo nemilé vystřízlivění v podobě marného pokusu herců o opravdové umírněné hraní a režiséra o opravdové režírování. Naštěstí to všechny pustilo v pravý okamžik před závěrečnou scénou, po které už konečně vím jak se musí cítit člověk s Alzheimerem na koksu. :) Škoda za ten pokažený prostředek, jinak by to byl jasný odpad a béčko roku! ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Auto skvělý, klakson božskej a herci slušný, bohužel příběh je trošku málo napínavej, i když je teda pravda, že jakmile se objeví auto a začne hrát ta božská zneklidňující hudba, tak to má fakt koule, ale mimo tyhle scény je to chvílema nuda a taky trošku zamrzí odfláknutý přejízděcí scény. Ale díky střídmý délce, několika vychytaným scénám a častýmu objevování auta na scéně se jedná o fakt dobrej starej horor, kterej i v dnešní době dokáže vyvolat slušnou atmosféru strachu ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmů hororů ze 70.let měla něco do sebe... I když děj byl v podstatě jednoduchý, avšak kamera, střih, hudba, herecké (ne)výkony, všechno v perfektním v souladu s náležitým puncem dramatičnosti... Inspirace jen o pár let starším Duelem (prvotinou pana Spielberga), zcela zjevná... Ale vem to čert...;-) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o ďábelském autě, co terorizuje a zabijí obyvatele malého pouštního městečka. Prostředím, zpracováním a námětem trochu připomíná jak Spielbergův Duel, tak i jeho Čelisti. Stejně jako Williamsův hudební motiv upozorňující na blížící se nebezpečí v podobě žraločí ploutve, tak i zde nám hudební doprovod a prašná čára někde v dálce evokuje stejnou situaci. A divák se začíná bát o životy dětí a žen, protože tomuhle přízraku je jedno, koho srazí, přejede nebo shodí ze skály. A bojí se oprávněně. Herecké obsazení je totiž na výsost sympatické (James Brolin z Amytiville Horror, nebo R.G. Armstrong z Predátora), pěkně to utíká, nechybí automobilové honičky, slušný bodycount a nějaké to překvapení... Snímek v nočních hodinách vysílala několikrát i Česká televize. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)
  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)

Reklama

Reklama