Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nulová atmosféra, žádný výrazný klaďas a dech beroucí záporák si taky odskočil, tupý scénář plný nesmyslných dialogů a scén. Pokračování komentáře je jisto jistě SPOILER!! Psán pro uklidnění mých nervů! Za prvé.. Používejte stejné tužidlo na vlasy jako Sheri Moon Zombie, protože její vlasy zůstali v původním stavu za jakýkoli situace!!.. za druhé.. Milí rodičové, učte své děti, že jestli někdy budou utíkat pro pomoc s kůži svého partnera přes obličej, ať dávají pozor na cestu!! Mohlo by je srazit auto.. za třetí.. Nikdy se nezmiňujte nějak hanlivě o Elvisovi před policistou, kterému zabili bratra, mohl by se rozčílit a to přece nechceme.. za čtvrté.. Když chcete někoho upálit, polijte i je!! Né jen koberec okolo.. za páté.. Za jakékoliv situace, i když se soustředíte na škrcení jiné osoby, dávejte pozor, jestli nejde někdo kolem. Mohlo by se to hodit.. a za šesté.. Nejlepší lék na stigmata, je řízení auta.. Nevěříte? Věřte! :-) ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Oproti své rozjařené, žánrově "nevyrovnané" prvotině, která působila, jako byste byli (spolu s režisérem) na krásném barevném tripu, Dům 1000 mrtvol, jsou Vyvrženci pekla mnohem vyhraněnější, umírněnější, ale také daleko lépe režisérsky zvládnutější. Zombie už tolik nevykrádá cizí horory a staví si příběh podle sebe. Zakládá si hlavně na hutné atmosféře, vybíjení lidí není věnováno tolik času, kolik bych od filmu čekal. Přesto když už na něco podobného dojde, Zombie si vše náležitě vychutnává a je cítit, s jakou radostí tyto scény točil. Koukej Eli, jak mají vypadat horory, které točí fanoušci žánru!! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

No, tak kdejaká teenagerovská hororová produkce je proti tomuhle nasládlá limonáda. I když o horor jako takový se rozhodně nekoná. Morální hodnocení tentokráte stranou. Zatraceně zvrácená a extrémně vulgární „podívaná“ se zběsilým tempem, která jednoznačně potřebuje, aby divák už měl něco v daném žánru nakoukáno. Kritiky ohledně přístupu k násilí a jeho živého vyobrazování na plátně jsme byli svědky nesčetněkrát. Takové filmy, otřásající zaběhlé postupy, jako The Fight Club, A Clockwork Orange, The Falling Down nebo Natural Born Killers jsou ale přeci jen někde jinde. Bezuzdně krvavé jízdě vévodí nejen nekorektní scény, ale i nekompromisní William Forsythe a Sheri Moon, které si odteď budu mnohem pečlivěji všímat. Problémem je viditelně hloupý scénář, i když nevím, zda-li i to nebyl úmysl (protože dialogy jsou i se smrtelnou vážností pronášeny). Permanentní krvavá masturbace začíná úprkem povedené rodinky před bandou po zuby ozbrojených policajtů, zatímco matka Fireflyová to nestihla a v poutech skončila v policejním autě. Respekt budící dětičky ale nedovolí nikomu, aby se pletl do jejich krvavých hrátek, i když z umanutého šerifa Wydella, co jim je za prdelí, jde docela strach. Rob Zombie točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce je přesně taková, jakou (pokud máte na film odvahu) chcete vidět. Zombie dokáže navodit neuvěřitelně sugestivní feeling 70. let. A ten samý Rob Zombie definitivně vyzval veškeré hororové tvůrce na dost zajímavý souboj!! Konkurovat mu momentálně může snad jen Alexandre Aja!! Ostatní by se měli "stydět" a v přítmí kina srkat tu svoji limču.. ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Omlouvám se početné obci fanoušků tvorby Roba Zombieho za odpad, kterým jeho dílko častuji. Je to jen proto, že hodnocení se pohybuje nebezpečně vysoko a nepoučený filmový fanda by po filmu mohl sáhnout omylem. Stejně tak jsem mohl dát jakýkoliv počet hvězdiček a opět by to mělo mizivou informační hodnotu. Podobně jako pornografie, která ať už na sebe bere jakoukoliv podobu je jen o jednom a slouží jedinému, tak i filmy typu Vyvrženců pekla slouží pouze k vybuzení určitého druhu emocí. Ti, co s nadšením sázejí čtyři či pět hvězdiček se pochopitelně ve světě filmu dobře vyznají a uvědomují si mizivou hodnotu snímku z hlediska tradičních filmových hodnot. Pochopit scénář, sledovat práci kamery, střih, herecké výkony - inu to je práce pro otrlé. S jedinou vyjímkou a tou je soundrack - což je pochopitelné vzhledem k Zombieho minulosti. Zvláštní kapitolou jsou herci - ale ano, v tomhle snímku se přece jen několik herců vyskytuje...Dlouho jsem si lámal hlavu, proč se v něčem takovém angažují, až jsem na to přišel - udělali to z hladu! Jen hrozný hlad na pokraji vysílení je mohl dohnat k něčemu takovému. Zombieho příznivci ve skutečnosti dokážou vystihnout a ocenit to jediné, co je na jeho tvorbě hodno obdivu - totiž maximum neředěné, syrové brutality na co nejmenším prostoru. Žijeme v těžké době plné neuróz a Vyvrženci pekla jsou jedinečnou terapií pro všechny, co si nemohou dovolit pořídit ve sklepě vlastní mučírnu. Je to skutečně nákladné, můžete mi věřit, sám jsem si to nesčíslněkrát propočítával...Někdy ovšem podobné tvorbě fandí i slaboši, co se vlastní mámě zdráhají vrazit pár facek, natož aby zlomili haksnu grázlovi, co je buzeruje... Celkový dojem pro ty, co adrenalin dokážou vyplavovat jiným způsobem, by měl být nulový...Jen mimochodem, s hororem jako svébytným žánrem nemají Vyvrženci pekla společného nic. Je to instruktáž pro ty, co potřebují vědět, na kolika metrech čtverečních se rozprskne lidské tělo pod koly náklaďáku či kolik masa se dá seškrabat z lidských údů. Dobrou chuť! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně o řád horší než Dům tisíce mrtvol a na 4 to vytahuje jen závěrečný videoklip (který sám je jen přílepek, jenž NAPROSTO nedává smysl a neladí s ničím ve filmu, ale zásluhou hudby je efektní jak sviň a asi nejlíp ukazuje, jak měla nezvoraná verze Vyvrženců pekla vypadat). Nemůžu se zbavit dojmu, že se Zombie snažil o jakousi buranskou Thelmu a Louisu a původní nemotivované fascinující síly zla ukázat jako obyčejné lidi s pevnými rodinnými vazbami, kterým lze porozumět, o postavách se ale nedozvíme nic nového, co by nám je postavilo do nového světla, a tak ani při pohledu na jejich emotivní utrpení se nelze ubránit vtírající se myšlence, že se stále díváme na amorální hajzly, které neomlouvá vůbec nic. Jejich sympatičnost byla založena na tom, že dokáží bez omluv a výčitek svědomí využívat slabé a oběti jako materiál pro vlastní potěšení; to Zombie škrtá, neb zde se rodinku snaží omlouvat, aniž by její původní poživačnou zvrácenost nahradil něčím funkčním. Ve výsledku nám pak prezentuje skupinku sígrů, kteří "can give it, but can't take it". Další rozpor tkví v tom, že původní schéma zlé rodiny z Texaského masakru motorovou pilou je v souladu s dobovou náladou nekompromisní kritikou klasického rodinného modelu. V DTM Zombie tohle filmové klišé přebírá jako obyčejnou cool proprietu, ale ač nechutnost rodinky Fireflyových geekovsky zjemňuje, v zásadě nejde proti duchu antirodinného schématu. Nicméně tím, že se ve VP snaží přímočarý styl DTM obohatit OBHAJOBOU rodinného modelu v jeho zvrácené podobě, vytváří Zombie něco, co kvůli své fundamentální vnitřní rozporuplnosti naprosto nelze přijmout. Se znalostí Halloweenu usuzuji, že Zombieho komplexnost a dvojakost negativních postav baví, tvrdím ale, že se při jejich zpracovávání nedokáže zbavit povrchní kulervoucnosti a líbivého pozlátka a měl by se věnovat tomu, co umí opravdu perfektně: efektním šokujícím úchylárnám. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • The Family Media Guide tvrdil, že slovo "fuck" a jeho varianty bylo ve filmu použito 224 krát, nicméně jiné zdroje uvedly číslo 560, což z tohoto filmu dělalo rekordmana, až do snímku Fuck (2005) (dříve rekord držel film Nil by Mouth (1997), ve kterém se užilo tohoto slova 470 krát). (c.tucker)
  • Nasnímáno kamerou Aaton XTR Prod., 16mm. (warner)

Reklama

Reklama