Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Milá rodinná jednohubka ála Babe. Po opätovnom zhliadnutí po rokoch so šesťročnou dcérkou zvyšujem hodnotenie z troch na štyri hviezdy. Je to naozaj milý rodinný film, je dosť poučný aj pre deti aj pre dospelých, technicky zvládnutý na úrovni, hlavné posolstvo zahreje pri srdci. Dcérka si na konci aj poplakala, keď sme sa porozprávali o kolobehu života, samozrejme citlivo, keďže je ešte malá. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

E.B. White se věnuje zvířecím příběhům a příběh prasátka Wilbura je možná z literárního pohledu ten nejslavnější. Příběh trochu vychází z faktu, že lidé rádi maso. Vepřové obzvláště. Autor se snaží apelovat především na děti, že za prvé i slabí jedinci mají právo žít a za druhé, že nemusí každé zvíře nutně končit na jídelním stole. Na rozdílných povahách zvířat se pak místy projevují lidské vlastnosti, když například předem odsoudí krysu nebo pavouka jen podle toho, jak vypadají. A naopak právě oni oba překvapí a Wilburovi pomohou. Problém trochu vidím v tom, že samotné prasátko vlastně ničím výjimečné není a jen díky Šarlotě je ušetřen a když ta mizí, mizí s ní i nápisy, tím spíše je pak Wilbur obyčejný a do udírny klidně jít může. Své jisté kouzlo příběh má, ale chybí mu dle mého více humoru. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář sice (tradičně) podceňuje dětského diváka a valí mu morality a poučení do hlavy palicí, ale všechno ostatní je velice povedené. Efekty jsou vynikající, zvířata tedy opravdu vypadají jako živá, jejich interakce s živými herci je také bez nedostatků. Skvělá je i hudba. Český dabing vás sice připraví o skoro všechna známější jména ze seznamu v záhlaví, ale jinak patří k těm povedenějším. S původním anglickým dabingem ovšem stejně laťka stoupne až na slušných 70%. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nevěřila bych, že to kdy řeknu, ale fakt jsem skoro brečela, když umíral pavouk a samozřejmě to nebyl nikdo jiný než Šarlota. Musím uznat, že co se týče příběhu nic moc, ale ty slova, co ve filmu byly řečeny, byly strašně krásné. A jak tkala pavučina v noci, za svitu měsíce na níž byly rosy..to byla krásná podívaná. Nádherný příběh (ani bych to nenazvala pohádkou) pro myslím si, děti každého věku včetně těch dětských duší v dospělých. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Sviatočné dopoludnie na Angelike pokračuje tak tu pripravme dačo aj pre malých vegetariánov, hovoriace zvieratá na farme robia plány aby ich kamaráta prasiatko nedali do Vianočných klobások, myšlienka pekná, pre deti určite celkom milé, no keby dali zvieratá napríklad do pralesa a tam ukázali ako bojujú za život by sa mi to určite pozdávalo viacej .... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

  • 47 čuníků se vystřídalo v roli pašíka Wilbura. Každé bylo "specialistou" na něco jiného. Jedno se umělo mazlit, jiné zase třeba chodit správně určeným směrem... (Pumiiix)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama