Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (367)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lepší ukončení série, nad kterou jsem po 2. díle zlomil hůl, než jsem si dokázal představit. Je to správně epické a už to není zase až tak moc děcké. Vždyť ono ostatně hercům je často dost přes 20 let. Nevidím zde žádného herce, z kterého by mohlo vyrůst nějaké opravdové eso. Už si přesně nepamatuju předešlé díly. Jednička byla celá v bludišti a Dvojka se dostala do okolního světa. Trojka nám nabídne ústředí ZLOSYNU, které sídlí ve zřejmě posledním fungujícím městě planety. Hlavní postava je zároveň klíčem k celé epidemii. Nakonec poměrně snesitelná série, na kterou se třeba jednou kouknu se svými dětmi, když jim bude kolem 12. 60% ()

classic 

všechny recenze uživatele

Dobre sa na to pozeralo, aj keď to trvalo vyše dvoch hodín, nezaznamenal som toho pocitu, že by som sa výraznejšie nudil, mladí herci sa už nejaký ten piatok poznajú, a tak boli preto parádne zladení, behali v jednom kuse pred všelijakými nástrahami, spojenými nielen s beštiálnym vírusom, ktorý spustošil SVET, ale hlavná, tvrdohlavá postava Thomas sa snažil vyslobodiť svojho kamaráta „spod pazúrov zúrivej šelmy” . Je to obstojne nakrútené, lebo režisér Wes Ball má pod taktovkou kompletnú trilógiu, tak ako som rešpektoval prvý diel, a zase druhý ma dosť znechutil, už podľa komentára, čo som si tesne pred písaním tohto zrovna prečítal, tak TROJKA šľape, ako spoľahlivé švajčiarske hodinky, kde nepozorujem príliš mnoho filmových kazov, ale aj tak sa opakuje stále dokola jedno otrepané klišé, že z filmu na film sa treba prekonávať, ísť až za hranice svojich možností. Vezmite si prvých Pirátov Karibiku, a čo sa s nimi stalo v treťom pokračovaní ? Síce to až tak brutálne neplatí pre LABYRINT, ktorý je znesiteľný v rámci svojho žánru pre mládež, ale aj tak sa toto pravidlo občas porušuje, viď scéna s busom. Aj úvodná sekvencia s vlakom by mala teda čo rozprávať... Niekoľko filmových momentov má veľmi silnú RAZANCIU, napríklad scéna s nakazenými v tuneli, alebo taktiež “krásavec” mi pripomenul svojim odvážnym činom jednu účinnú pasáž v Dvoch Vežiach, ktorá spustila úžasnú bitku v dejinách KINEMATOGRAFIE, ktorej katalyzátorom bol pre zmenu iný ZLOSYN !!! Obsahuje to veľa vizuálnych tromfov, prečo sú tie dve a pol hodiny vskutku príjemné. ()

Reklama

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie sa ani prilis nevztahuje ku kvalitam filmu ako skôr k môjmu vztahu k zanru ku ktoremu sa tato seria po skvelej jednotke priklonila. Teenagerske postapo sci-fi v ktorej su bezchybni pubertiaci za tych dobrych a dospelaci za tych skazenych a zlych Zlosynov. Tento zaner fakt neznasam. Jediny plus tejto serie je ten, ze tu bola potlacena romanticka linia. Ale to je mala naplast za zmenu zanru po uchvatnej atmosferickej jednotke, ktora mi dokonale sadla. Treti diel ma hned od prvej bezchybne prevedenej a dokonale prehladnej akcnej sceny absolutne vôbec nebavil. Akcne sceny su rozmanite a kvalitne, ale kedze ma nebavil pribeh, tak som pri nich nepocitoval ziadne vzrusenie alebo strach o postavy. Vsetko mi bolo uplne ukradnute a film som doklikal do konca len zo zvedavosti ktore postavy nechaju zomriet. Ale aj ked zomierali postavy, ktore som si v jednotke oblubil, tak som pri ich umrtiach nic necitil. Proste pre mna je tento typ zanru totalna nuda. Aspon som si potvrdil, ze moje velmi male nutkanie skusit seriu Hunger Games alebo Divergent rozhodne neposluchnem. Wes Ball je ale skvely reziser a tesim sa na jeho novy film, ktory bude snad z ineho zanru. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Slabé a předvídatelné. Navíc byla velká chyba rozdělit film do 3 částí z nichž je dobrá jen jednička a dvojka je naprosto zbytečná. Ale abych se zaměřil na tento díl. K hlavním hrdinům již nemám žádný vztah a působí na mě nesympaticky. Také často reagují naprosto nepochopitelně a nelogicky na ty nejrůznější podněty. Proto mi i přišla dosti komická ona velice dramatická scéna ke konci, kdy jeden z nejlepších kamarádů hlavního hrdiny umírá a všichni jsou velice smutní. Myslim si, že filmem Labyrint: útěk měli film ukončit, jelikož tohle sráží i jeho kvalitu. 25% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlépe hodnocený poslední díl trilogie se mi paradoxně líbil nejméně, a to zejména díky okatému kopírovaní od jiných filmů, což je bolestně citelné zejména v úvodní sekvenci. Rovněž musím konstatovat, že nápad udělat z filmu vysokooktanovou akční záležitost výslednému dojmu převážně ubírá na atraktivitě. Najednou totiž vidíte všechny ty nedostatky, kterými film trpí a všechny ty ploché, "horkou jehlou" ušité hlavní charaktery. Takže ve finále dostanete plytký film plný "CGI" akce, výbuchů a honiček, u kterého Vám bude srdečně jedno, co se hlavními kašpary, pardon, herci, stane. A to je vzhledem k úspěchům prvních dvou dílů vážně velká škoda. „But we started it together, we might as well end it that way too.“ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Původně se spekulovalo o rozdělení knihy do dvou filmů, což ale režisér odmítl. (freelex)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Poté, co se budova ZLSNu uzavře, řekne Ava (Patricia Clarkson) Terese (Kaya Scodelario), aby nasedla na vlak, který odjíždí za 38 minut. V tu chvíli zbývá přesně 38 minut do konce filmu. (NiWi)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama