Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (371)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Z odlehčené a brakové literatury jenž nám dala filmové série jako Hunger Games, Divergence nebo fujtalbl Twiligiht je pro mě jednoznačně Labyrint absolutní vítěz a to hlavně díky fantastickému Wesu Ballovi. Tenhle cápek dokázal z průměrných knih a s mizerným rozpočtem doslova zázraky. Jednička nás tenkrát doma strašně překvapila a dvojku už sme si v kině ujít nenechali a ta byla taky podle mě jednoznačně nejzábavnější. Né že by trojka nebyla, ale nevím jestli jí uškodila delší pauza po nehodě O'Briena, nebo sme za ty dva roky zase o něco starší a už s náma pubertální city tak neházej, nevím. V akci problém není, ta je monumentální a vizuální prostředí zničeného světa je jedna báseň. Ale veškeré emoce šli absolutně kolem mě, ani jedna rádoby dojemná scéna se mnou nehnula a Mrtváků je málo hanba mluvit. Pořád to je ale velice nadprůměrný akční výplach, který neudělal svým předchůdcům ostudu, jen mám první dva díly mnohem raději a bavily mne mnohem více, i tak ale pořád slušná práce a já se upřímně těším na nový projekt Wese Balla a pořád je jeho série nad ostatními, možná nevyčnívá finančním ziskem, ale filmovou hodnotou je spláchne všechny.70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Třetí návštěva kina. Obstojné zakončení tří dílné Teen ságy, která neurazí a v kině rozhodně má, co nabídnout. Úvodní akce patří k nejlepší sekvenci filmu a divák má pocit, že sleduje útržek z Fast and Furious, ale potěší i jiné akční scény především v tunelu se zombie, kde Wes Ball vytváří hutnou hororovou atmosféru, či naháněčka s robotickým pavoukem anebo závěrečné finále, které mohlo být na můj vkus více destruktivnější. Wes Ball si jako další film natočí regulérní horor a zde v pár scénách dokázal solidně navodit napětí i úzkost, takže mu začínám fandit. Slušná zábava, na kterou se hezky kouká. 75% ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILER! Za mne nejlepší díl celé trilogie - dostatečně akční aby nenudil a zároveň ne zase tak blbý, aby urážel divákovu inteligenci. Navíc s povděkem kvituji, že nesympatická, protivná kráva zrazující své přátele ve jménu "vyššího dobra" skončila jak se patří a uvolnila tak místo po boku ústředního nabíječe o mnoho přitažlivější a pro život v postapo kulisách vhodnější roštěnce. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie sa ani prilis nevztahuje ku kvalitam filmu ako skôr k môjmu vztahu k zanru ku ktoremu sa tato seria po skvelej jednotke priklonila. Teenagerske postapo sci-fi v ktorej su bezchybni pubertiaci za tych dobrych a dospelaci za tych skazenych a zlych Zlosynov. Tento zaner fakt neznasam. Jediny plus tejto serie je ten, ze tu bola potlacena romanticka linia. Ale to je mala naplast za zmenu zanru po uchvatnej atmosferickej jednotke, ktora mi dokonale sadla. Treti diel ma hned od prvej bezchybne prevedenej a dokonale prehladnej akcnej sceny absolutne vôbec nebavil. Akcne sceny su rozmanite a kvalitne, ale kedze ma nebavil pribeh, tak som pri nich nepocitoval ziadne vzrusenie alebo strach o postavy. Vsetko mi bolo uplne ukradnute a film som doklikal do konca len zo zvedavosti ktore postavy nechaju zomriet. Ale aj ked zomierali postavy, ktore som si v jednotke oblubil, tak som pri ich umrtiach nic necitil. Proste pre mna je tento typ zanru totalna nuda. Aspon som si potvrdil, ze moje velmi male nutkanie skusit seriu Hunger Games alebo Divergent rozhodne neposluchnem. Wes Ball je ale skvely reziser a tesim sa na jeho novy film, ktory bude snad z ineho zanru. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

No, čistě subjektivně asi i 2*, ale je pravda, že minimálně filmařsky to lehce nadprůměrné určitě je. Největší problémem je prostě fakt, že už jsem z těhlech scifíček na jedno brdo totálně znuděný. Sice se to nijak extra nevleče (i když v tomto případě byla stopáž opravdu přehnaná), nicméně co přinesl tento film nového, to opravdu nevím. Vlastně vím - vůbec nic. Myslím, že trend teenagerovských sci-fi filmů už je tak pár let fuč a není se čemu divit. Tenhle snímek je totiž krásná ukázka prvotřídního klišé a akční popcornové nudy, kterou jsme viděli už milionkrát jinde a film vám tím pádem vyšumí z hlavy už při odchodu z kina. A je to trochu škoda, protože přes to všechno je Wes Ball řemeslně fakt dobrý (těším se na jeho další filmy) a herci hrají více méně skvěle. Ale nevím, možná už jsem na tyhle filmy taky trochu starý... :) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Původně se spekulovalo o rozdělení knihy do dvou filmů, což ale režisér odmítl. (freelex)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno