Reklama

Reklama

Babylon 5: Legenda o strážcích

(TV film)
  • USA Babylon 5: The Legend of the Rangers (více)

Obsahy(1)

Píše se rok 2264, války skončily a začala nová éra průzkumu Vesmíru. Byla založena Mezihvězdná Aliance aby udržovala mír mezi všemi národy, včetně Země. Strážci jsou elita ozbrojených sil, rekrutovaní z nejlepších mladých mužů, chytrých a oddaných všem rasám. Spojují nejvyspělejší techniku cestování prostorem s ideály a ctnostmi starověkých rytířů. Při své misi se setkávají s neznámým mimozemským národem, jehož obrovská smrtonosná síla je mnohem větší, než kterákoliv jiná síla, která se vyskytovala na Zemi nebo v jiném světě Mezihvězdné Aliance. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Legenda o strážcích. Moje vůbec první setkání s fenoménem Babylonu 5. Nutno podotknout, že jsem se na něj fakt dost těšil. Až donedávna jsem o Babylonu nevěděl skoro nic, snad jen to, že ho Sheldon Cooper NEMÁ RÁD. Škoda, že je u nás tak neznámý, ale zpět k tomuto filmu. První půlhodina nabídla docela slušný přislíb zajímavé podívané, ale čím byl film delší, tím víc mě to nudilo. Příběh má zajímavý, ovšem potenciál nevyužitý a rozhodně to celé mohlo vypadat o dost jinak a hlavně o dost lépe. Ovšem triky byly naprosto luxusní a nemohl jsem si na ně stěžovat, i herci nebyli špatní, ale zklamání převládá. Seznámení s Babylonem 5 dopadlo tedy spíše tragicky a já tento film moc nedoporučuji, tak uvidíme co dál. Potenciál byl obrovský, jako sci - fi opravdová slabota. 47%. EDIT: Když svět Babylonu 5 znáte lépe (hlavně ze seriálu), hned se na to kouká lépe, možná vám to dokonce přijde i lepší, ale nicméně, počet hvězdiček to nejspíš nezmění. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Sice zde byl více využit potenciál filmu než v Třetím prostoru a Řece duší, ale hodnotově to lepší nebylo. Podle úvodních titulků to vypadalo na neuskutečněný spin-off, ale příběh je zde uzavřen a spojení s Babylon 5 je jen účast G'Kara a "vesmír" Babylonu 5. Zajímavá byla obrana lodi přes virtuální realitu, ale v praxi si nějak nedokáži představit, že by to tak fungovalo, to by byla makačka jak v posilovně. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Americký seriál Babylon 5 je stejně kultovní záležitostí jako známější Star Trek. Přestože je prostředí, ve kterém se příběhy odehrávají, takřka totožné, není Babylon 5 pouhým klonem úspěšnější série. Celý seriál vytvořil uznávaný autor comicsů J. Michael Straczynski a ten platí za jednoho z nejoriginálnějších scénáristů. Dobrodružství posádky lodě Liandra je strhující, důraz je kladen i na přátelský vztah mezi kapitánem Martelem a jeho důstojníky Dulannem a Sarah Cantrell. Je to televizní sci-fi, z čehož samozřejmě vyplývají určité nedostatky. Ale pokud je k dispozici dobře napsaný scénář, papundeklové kulisy nemusí vadit. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Od zacatku se to zda byti uplne mimo celou B5 serii a vlastne taky je. Je to proste o necem uplne jinem s nekym uplne jinym a je to naprosto desne. Tohle jsem od jmena Babylon 5 necekal. Nektere veci v tomhle filmu mi prisly naprosto smesne a naprosto mimo misu tak treba co to bylo za utocny mod dane lodi ten vyznel naprosto trapne a v celkovem pohledu strasne neefektivni. Ale to je jenom jedna vec a ne az tak filmova jako spise scenaristicka ale trapnych scenaristickych momentu se dockame od zacatku do konce vice. Herecke vykony to je kapitola sama pro sebe proste jim to nezerete a oni se ani nijak zvlas nesnazi. Smula tohle je proste kandidat na otres a vlastne spatny vtip s krasnym jmenem B5. A to mam Babylon 5 jinak opravdu rad. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi tenkrát už hned na poprvé slušně vyrazilo dech. A to jsem od tohoto dílka před shlédnutím,nic moc nečekal. Leč...spletl jsem se. A proto vždy po shlédnutí zuřím,že zůstalo jen u pilotu a nedostali jsme tak celý seriál. Skvělá atmosféra. A special quest star- G´Kar samoz.velmi potěšil včetně supr závěrečné hudby (kterýžto motiv slouží jako úvodní hudební doprovod 5.s.) a samotné stanice B5.:) A dejte si pozor,protože na této stanici není nikdo tím,čím se zdá být. Jak na závěr varuje G´Kar. A má jistě pravdu. A na závěr malá ironie. Koncept Rangerů mě totiž nikdy v seriálu moc nefascinoval a proto je paradoxní a překvapivé,že toto mě dostalo už na po1.:) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama