Reklama

Reklama

Po stopách Xapatanu

(pořad)
  • Československo Stopa Xapatanu (více)
všechny plakáty
Soutěžní / Dobrodružný / Rodinný
Francie, 1992, 20x75 min

Režie:

Bernard Flament

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Sophie Davant

Obsahy(1)

I v Mexiku mají památky své legendy. Ta o Xapatanu říká, že rozhněvaní bohové a jejich strážci hory brání kandidátům (soutěžícím), aby získali vzácnou sošku, za kterou je profesor Gregory ochoten zaplatit nemalou částku. Kandidáti musí prokázat sílu, šikovnost, odvahu i důvtip. Nejprve v týmu, kdy je spolupráce nutná, ve finále však už soutěží každý zbylý kandidát sám za sebe. Každý soutěžící má na zádech pouzdro, představující jeho život - přijde-li o něj, vypadává ze hry a stává se zajatcem. Navíc čas neúprosně běží, takže kdoví, zda případný úspěšný finalista nakonec se soškou stihne odjíždějící vlak s profesorem... (DžejPý)

(více)

Recenze (76)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Soutěžní seriál, který vznikl díky popularitě starší a známější Pevnosti Boyard. Narozdíl od Boyardu je však průběh soutěže pokaždé "na jedno brdo" - soutěžící plní stále tytéž úkoly, řeší tytéž hádanky a zdolávají tentýž konečný cíl. Navíc díky tomu, že členové soutěžního týmu se v průběhu hry vyřazují a vyhrají jen dva, nepřijde mi soutěž tak férová jako Boyard, kde se o konečnou výhru či nevýhru dělili všichni a kde po celou soutěž pracuje tým jako celek. Takže vidět dva díly Xapatanu pro představu stačí a šmitec. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Navrhuji vyhodit z TV všechny ty hovna jako superstar, vily a já nevím co všechno ještě jde v prime timu a když už soutěže tak takovýhle, kde člověk něco musí dělat a ne jen chlastat a chovat se jako idiot a nebo si hrát na něco co není . Ovšem, já Vám řeknu na co tyhle soutěže zahynuli , na to že se nedalo hlasovat prostřednictvím SMS !!! ()

Reklama

Novom 

všechny recenze uživatele

K hodnocení tohoto seriálu musím zapátrat hodně v paměti. Vždycky jsem nadával, jak moc jsou amazonky nespravedlivé, že ty chudáky napadají takhle v přesile, takže jsem soutěžícím fandil o to víc. Jasná inspirace Pevností Boyard mi vůbec nevadila, byl jsem malý. Ale ani dnes by mi to určitě nevadilo, protože úkoly byly dost zábavné, někdy o hrubé síly a jindy o přemýšlení, ale díky neustálému odpočtu času a následnému sprintu na konci, kdy čas od času zjistili, že mají smůlu, jsem se vždy těšil na další díly. Znělka mi zní v uších stále a jdu hledat aspoň ty staré díly. Moc moc mi chybí a žádné dnešní reality show tuhle ztrátu nezacloní. ()

Chase 

všechny recenze uživatele

Pro mě o chlup lepší než Boyard. Mám radši divokou přírodu než kobky starý pevnosti. Navíc čupr hudba, headcamy, čtyřicetikilová francouzka řídící šestilitrovej offroad a houkání vlaku, který nečeká. Jediný co mě vždycky štvalo bylo, když ta trubka co hledala sošky byla neschopná a chudák chlapík zmořenej potem si mohl vybrat jen ze tří sošek a z toho byly dvě rozbitý a navíc pak jen poslouchat jak jí bolej nožičky a do těch schodů rychlejš nepůjde... ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pořad byl můj nejoblíbenější, jěště s Boyardem. Poněvadž co dneska serou do televize to je k nevydržení už. Samá srágora, jako třeba superstar, big brother atd. Fujtajxl! Xapatan měl akci, napětí a dobrodrodružství a schopnost spolupracovat, který už dneska nikdo podstoupit ani nechce. Bomba, kterou bys dnes pohledal. Jeden z nejlepších survive akcí vůbec. Dechberoucí akce, od začátku až do konce- 320 kamenných schodů na nádraží, ve kterém čeká Xapatanský vlak. ()

Zajímavosti (4)

  • Maximální obnos výhry, kterou soutěžící mohli získat činí, 100 000 franků. Jedná se tedy o stejnou částku, kterou soutěžící mohli získat např. v podobné soutěži Pago Pago (od r. 1993). (CANNIBAL)
  • Počet schodů, které musí na začátku hry soutěžící sejít a 'finalista' s 'kandidátkou' na konci hry vystoupat k železniční stanici Xapatan, je 365. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama