Reklama

Reklama

Hry bez hranic

(pořad)
  • Francie Jeux sans frontieres (více)
Soutěžní / Rodinný / Sportovní
Francie / Československo / Nizozemsko / Velká Británie / Malta / Maďarsko / Česko / Portugalsko / Španělsko / Belgie / Švýcarsko / Západní Německo / Itálie / Řecko / Jugoslávie / San Marino / Tunisko / Lichtenštejnsko, 1965, 69-81 min

Obsahy(1)

Zábavné soutěžní klání družstev Itálie, Portugalska, Malty, Švýcarska, Řecka, Maďarska, Slovinska, Anglie a České republiky ve známé mezinárodní hře. (oficiální text distributora)

Recenze (414)

sahe 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem se na to dívala, jako malá a ráda bych se dívala i dnes... ale to jde bohužel jen z nahraných kazet :-((( škoda :-( Mimochodem... když se na to podíváte v dnešní době - tyto hry měly něco do sebe... a ne jako stálé opakování soutěží typů hledáme star, pěvecké či jakékoliv jiné reality show... Nynější soutěže jsou bez ducha.... ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší sportovně-soutěžní seriál co kdy Č(S)T vysílala. Tohle byla vždycky sranda - i když pravda nakonec trochu jednotvárná, protože většina soutěží spočívala v tom něco někam přenést a nezabít se při tom a pokud možno zkazit to soupeřům. Díky tomuhle pořadu vím, kde je Algarve (tam jsem tenhle název slyšel poprvé), poprvé jsem tam slyšel Dvořákovu předehru Domov můj (i když jsem tenkrát ještě netušil, že to je právě ona), díky tomuhle pořadu se mi taky tříbilo vnímání jednotlivých států Evropy - Malta vždycky na chvostu, nejobvyklejší vítězové Italové nebo Britové, Řekové také většinou bída..., nebo naše oranžové nejprve CS a pak už CZ - díky tomuhle pořadu jsem si tak nějak uvědomil, že se Československo rozpadlo (bylo mi 7, takovéto věci jsem moc nevnímal... :-) ). Mimochodem věděli jste, že celou myšlenku tohoto pořadu má na svědomí někdejší francouzský prezident deGaulle kladoucí si za cíl spřátelit mezi sebou zase trochu Francouze a Němce, jejichž vztahy nebyly od konce války úplně nejlepší, zde formou veselého sportovního zápolení? ()

Reklama

Krabak 

všechny recenze uživatele

Po Pevnosti Boyard moje druhá nejoblíbenější televizní soutěž. Jak já tam vždy fandil oranžovým Čechoslovákům a vždy jsem si přál, abych tam mohl stát po jejich boku. Jsem moc vděčný České Televizi za to, že je nedávno opakovaly. Kam se na Hry bez hranic a Fort Boyrd hrabou dnešní stupidní hry typu Wipeou --->100% ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, patřily Jeux sans Frontiéres mezi moje nejoblíbenější TV pořady. Když je začala loni ČT opakovat, nemohl jsem se dočkat, bohužel jsem byl značnou část repríz mimo, takže jsem je nestíhal. Naštěstí existuje internet, jak jsem ale zjistil, o prázdninách se vysílalo jenom asi 25 dílů a zbytek jaksi chybí, doufám, že to ČT naparaví a dovysílá i zbytek. Takovéhle soutěže v dnešní době chybí. Nova chce nasadit jakousi americkou kravinu na podobné téma, ale to už není tak roztomilé, tak pěkně zpracované a tak slušné, jako byly Hry bez hranic. ()

RedFox 

všechny recenze uživatele

Vynikající hra, u které jsem se skutečně bavil. Škoda, že to skončilo. V dětství jsem koukal ještě na Pevnost Boyard a Po stopách Xapatanu, ale Hry bez hranic jsem měl nejradši. Nevynechal jsem téměř jediný díl, a když už, tak s těžkým srdcem. Oproti jiným soutěžím se mi moc líbilo, že každý díl byl originál, každá země, ve které se hry konaly, si připravila pro soutěžící jiné disciplíny, takže žádný díl rozhodně nenudil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Reprezentaci Československa a posléze i České republiky lze procentuelně považovat ze všech zúčastněných zemí za nejlepší. (Ded@M@tes)
  • Statisticky nejhorším státem v soutěži se stalo Nizozemsko. Přestože se her plně účastnilo po deset sérií (a to v letech 1970–1977, 1997 a 1998), ani jednou nevyhrálo finále. (CANNIBAL)
  • Českoslovenští a čeští soutěžící vyhráli 4 z 5 ročníků her, kterých se zúčastnili (3 letní hry a jedny zimní). Jediný ročník který čeští soutěžící nevyhráli byl ten, kterého finále se konalo v roce 1993 v Karlových Varech (družstvo Šumperka v něm skončilo těsně druhé za Maďarským Kecskemétem). Jeden ze soutěžících reprezentující město Šumperk byl tehdy ještě neznámý Aleš Valenta (Olympijský vítěz v akrobatickém lyžování ze Salt Lake City 2002). (Sau)

Související novinky

Darabont a King opět spolu

Darabont a King opět spolu

08.02.2007

Frank Darabont ještě nedokončil svůj nejnovější projekt a už se rozpovídal o svých budoucích plánech. V nynějších dnech pokračují přípravy na jeho další film The Mist, který vychází z novely mistra… (více)

Reklama

Reklama