Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Co mám na tohle říct. Béčková okleštěná soutěž 'Pevnost Boyard' s podřadnými celebritami, jejichž výkony tuto soutěž nijak zvlášť nepozvednou. Pořad zde moderuje mně zcela nesympatický a velmi laciný moderátor 'Bůček'. Navíc dělají z diváka akorát pitomce, když postavu Paklíče přepíší na Anthonyho Laborde, kterého ve francouzské verzi uváděli vždy jako Klíčníka. Přitom by stačilo snížit náklady, pokud by do hry zapojily víc států třeba Polsko, Slovensko, Německo ap. Čímž by mohli dát každý díl neokleštěný a plnohodnotný. K tomu pár těžších úkolů a lepší celebrity třeba Jágra a hned by to byla jiná podívaná. Katastrofa taky je, že v každým dílu padají vulgarismy, což je otřesný, že to ani nevypípají. Pokud by se jednalo o umělecký dílo, např. kontext ve filmu atp., tak by to bylo zcela v pořádku, ale tohle tedy fakt ne. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Zcela příznačný obrázek pro tuzemské parodie na televizní stanice. Místo, aby se vyvíjely a sázely na vlastní tvorbu, inovovaly a snažily se dostat lidi k obrazovkám pomocí nového nápadu a kvality, raději recyklují francouzskou dobrodružnou soutěž z počátků 90. let, kdy i podělané Polsko vzdalo svojí mutaci snad před deseti lety a Slovensko skoro před dvaceti. Pokud bych byl stálý divák české televizní (zpackaně přebrané) tvorby, tedy absolutně nenáročný člověk bez elementárního přehledu, pak bych se možná dvě minuty bavil a honil si ho nad těmi vzpomínkami na dětství, ve kterém jsem sledoval originál na Nově. Bohužel mi jsou všechny ty béčkové selebrity z portfolia tragické Primy naprosto u prdele a žiju v 21. století, ve kterém jaksi existuje vynález jménem internet, který mi naservíruje libovolnou nostalgii během deseti vteřin, ne během třiceti reklamních bloků, které vyplňují křečovité pokusy "soutěžících" o pobavení diváků. Nabídnout Boyard v roce 2016 jako exkluzivní zboží, to chce fakt odvahu, kterou bulvární Prima bezesporu disponuje. S hodnocením půjdu o hvězdičku výše jen za předpokladu, že si tam nechali jako potravu pro tygry toho neskutečně zoufalého Koháka, který na mě zřejmě hodlá zírat snad i z hajzlu, pokud by za to od někoho dostal zaplaceno. 20% ()

Reklama

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Není to ono, ale propadák to není. Faktem je, že se v soutěži neustále mluví a mluví než aby soutěžící úpěnlivě bojovali v těžkých disciplínách. Na druhou stranu je tu Jan Rosák, jenž je coby Otec Fouras skvělý. Nesnaží se o nějakou imitaci svých předchůdců a jde si vlastní cestou. Za mě comeback na televizní obrazovky jak má být. Jen pořád nemůžu pochopit, proč do každé show cpou jako moderátora Boučka, i když proti němu nic nemám. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho docela velký strach. Jak může dopadnout české podání jedné z mých nej soutěží? Objektivně musím uznat, že to není zase tak špatné. Ano - originálu se to nevyrovná ani zdaleka, Bouček není nejlepší volbou moderátora, některé soutěžní party stojí za houby a Rosák ala otec Fouras škoda mluvit. Ale i tak se najdou světlé a vtipné momenty - prozatím např. díly s týmy Dejdara, Prachaře, Čenského, Neumannové. ()

LukyHell 

všechny recenze uživatele

Já už jenom čekám na den, kdy bude Bouček moderovat Oskary a jeho kariéra tak dosáhne vrcholu. Jinak, Boyard je klasika 90tých let a tohle je prostě verze s českým týmem. I přes Liborovi "hlášky" je pořád vidět, že spousta komnat vyžaduje fyzickou sílu a je prostě zajímavé to sledovat. Tým v prvním díle byl v pořádku, až na vyžilého alkáče Jakuba Prachaře, kterej na to prostě neměl, ale nuda to nebyla a Prima umí hůř. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Minimální částka, kterou soutěžící mohou vyhrát, je 100 000 Kč. Maximální je 300 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama