Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za normálních okolností by krásní, mladí a zelení manželé Shrekovi po odstranění zákeřné Kmotřičky víly a jejího nemožného syna Krasoně ve druhém pokračování animované komedie Shrek žili nerušeně a hlavně šťastně až do smrti. Vzhledem k tomu, že se stali protagonisty nejúspěšnějšího animovaného filmu všech dob, nemají na pohodu nárok. Dobrodružství, která si pro ně kreativní scenáristé vymysleli tentokrát, jsou ještě vypečenější, než ta, která oba zlobříci prožili doposud. Posuďte sami: Král Harold má nakahánku, a je proto jasné, že musí vládu v království Za sedmero horami někomu předat. Ještě jasnější je, že nástupcem trůnu se má stát manžel jeho nejjasnější dcery Fiony. Shrek se ale vyhlídkám na kralování brání tak intenzívně, že se raději rozhodne přemluvit Fionina bratrance, teenagera Artuše, aby si královskou korunu nasadil on. Nejdřív ho ale bude muset najít a udělat z něj chlapa. Zatímco Shrek, Oslík a Kocour v botách se vydávají na poměrně dobrodružnou expedici, osiřelá Fiona má úplně jiné starosti. Absence mužského elementu v království se rozhodne zneužít již jednou odpálkovaný Krasoň, který se chce za pomoci záporných pohádkových postav zmocnit vlády v zemi Za sedmero horami násilím. Fiona je ale především Zlobryně a až na druhém místě princezna, a proto se Krasoňovi a jeho zlé armádě postaví. Navíc není sama, v první linii s ní kromě královny Lilien kráčí i svůdné komando princezen (Sněhurka, Popelka, Růženka a další), které jsou odhodlány všechny své přednosti využít boji. Ve Shrekovi Třetím bude prostě pořádně veselo, a to jsme tu ještě nezmínili draslíky, roztomilé potomky Oslíka a Dračice, a jedno překvapení, které Fiona přede všemi tají. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (775)

novoten 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. Ale napotřetí se možná úspěšně, byť klopýtavě přebrodíš. Andrew Adamson je pryč, obměněný tým scénáristů si věří o poznání méně než jejich předchůdci, ale obojí považuji za klady. Ne že by snad narážky na popkulturu zmizely úplně, tento neduh na úkor vyprávění přetrvává, ale příběh, i přes nejrůznější klišé nebo variování viděných zápletek, uhání kupředu překvapivě dravým tempem. Oslík se stále drží na hranici vtipnosti a vlezlosti, Kocour je ideální parťák, Fiona oddaná manželka a Shrek k tomu všemu stále přichází tak nějak nechtěně. A já se u toho ke svému překvapení bavím. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Harry Gregson-Williams: 1. Royal Pain - Eels ,2. Do You Remember Rock 'N' Roll Radio? - The Ramones ,3. Immigrant Song - Led Zeppelin ,4. Barracuda - Fergie ,5. Live And Let Die - Wings ,6. Best Days - Matt White ,7. Joker And the Thief - Wolfmother ,8. Other Ways - Trevor Hall ,9. Cat's In the Cradle - Harry Chapin ,10. Losing Streak - Eels ,11. What I Gotta Do - Macy Gray ,12. Thank You (Falletin Me Be Mice Elf Again) - Eddie Murphy ,13. Final Showdown - Rupert Everett ,14. Charming's Plan - Harry Gregson-Williams , ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přételé Humor a Vtip se asi s novým režisérem moc nemuseli, tak pan režisér si usmyslil, že lepší to bude bez nich. Musím říct, že se spletl. Po dvou předešlých dílech bych to viděl spíš jako takové malé zklamání, protože pokud tento animák postrádá vtip, tak se zde už není moc na co dívat. Slabé * * za animace, která zůstala neporušena. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další trojka na odpis. Shrek se změnil z vynikající pohádky pro všechny generace na pohádku pro nejmenší plné infantilního humoru. Postava Shreka tam celou dobu jenom řve a stěžuje si a jeho sidekickové oslík s kocourem mají hodně málo prostoru. Jasně párkrát jsem se zasmál, ale s přívalem humoru s předchozích dílu se to nedá srovnávat ani v nejmenším. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento komentář jsem chtěl naplnit stejným obdivem k Shrekovi jako moje dva minulé komentáře k jeho předchozím dílům. Trojku jsem shlédl bez očekávání. Říkal jsem si ještě na začátku, že mě tam musí přeci hodně scén rozesmát, vždyť jednička s dvojkou byly tak vtipné, takže bych mohl komentář věnovat všemu co mě naopak nerozesmálo. Po shlédnutí jsem však ihned začal uvažovat jinak a chci se zde rozepsat o tom kratším a to o scénách, které mě rozesmáli. Měl bych být přesnější ....o scéně. Jediná scéna v celém filmu, při které jsem smál a to velký výslech Perníčká a Pinochia. Ta se odehraje někde uprostřed filmu, kdy je vyslýchán perníček a je mu vyhrožováno smrtí. Promítnutí jeho dosavadního života přímo před našima očima je velmi vtipnou ukázkou, že tvůrci nezapomněli vše. Následný výslech Pinochia mě též rozesmál, protože jeho ne/odpovědi jsou skvělé. Takže tu máme vtipný výslech versus zbytek filmu, který postrádá lehkost i zajímavost. Možná tento komentář zní příliš smutné a deprimovaně, ale je to skutečnost i já tomu nevěřil dokud jsem to neviděl, Shrek přestal být vtipný. Tento fakt umocňuje neexistence pořádného scénáře, který je spíše rychlo slepencem několika nápadů. Tvůrci by měli začít sázet na kvalitu a ne na kvantitu... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (21)

  • Shrek Třetí je první film v sérii, který nezačíná otevíráním knihy příběhů. (imro)
  • Animák za 160 milionů amerických dolarů utržil během otevíracího víkendu 121,6 milionů dolarů, což byl rekord pro animovaný film. Předběhly ho jen třetí díly dalších známých sérií, Spider-Man 3 (2007) se 151,1 miliony a Piráti z Karibiku: Na konci světa (2007) se 135,6 miliony. Celkový výdělek v USA se vyšplhal na 321 milionů, čímž se snímek stal druhým nejúspěšnějším v sérii. Shrek (2001) vydělal v USA 267,6 milionů a Shrek 2 (2004) 441,2 milionů. (imro)
  • Na motivy filmu vznikly videohry pro herní konzole Play Station 2, Xbox, Game Boy a Wii od Nintenda. (Terva)

Související novinky

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

Rozdáme si to počtvrté, bejby!

20.05.2007

Kdyby Mike Myers (ten komik, ne ten psychopat v bílé masce! ;-) tu a tam neposkytoval hlas tlustému zelenému ogrovi, svět by už pomalu zapomněl, že někdo takový kdysi svými filmy vydělával stovky… (více)

Reklama

Reklama