Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dětská detektivka líčí napínavé i veselé pátrání po rysovi, jehož kdosi ukradl ze zoologického koutku domu pionýrů a mládeže (tvůrci zjevně předpokládají, že v dětském zařízení se běžně chovají velké šelmy). Film je ovšem natočen zcela nevynalézavě, naivní zápletky sotva upoutají. V jedné z posledních rolí se tu představí Vladimír Menšík jako policejní kapitán, vedoucí dlouho zapeklité vyšetřování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Bart 

všechny recenze uživatele

Celkem nudný detektivní film pro děti natáčený v Gottwaldovské filmové prokukci, obsazený vesměs brněnskými herci a neokoukanými dětskými tvářemi, což je jeden z mála pozitivních rysů filmu. Na V. Menšíkovi už bylo znát, že mu nebylo nejlépe. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dětský ,,prázdninový'' film, ze kterého na vás sice hezky dýchne léto a možná prázdniny u babičky, ale to je tak všechno. Dětští detektovové hrají nepřesvědčivě a krutě přehrávají, bodrý soudruh kapitán VB Menšík taky hraje lážo plážo. když jsem byl malý, měl jsem rád tyhle filmy kdy děti pomohli VB objasnit nějaký trestný čin či dokonce chytit zločince. Snad to bylo díky tomu, že povětšinou chladné vyšetřování zakočil efektní příjezd žigulíků a volh v žluto-bílých barvách... S odstupem času je to ale jakési vyčpělé a dnešní dorost se po tom shánět asi nebude... Dvě poštovní známky. * * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

I v létě rok před revolucí se pionýři proháněli hned za auty Vendy s Bohoušem a fušovali soudruhům do řemesla, aby se z nich v budoucnu mohli stát uvědomělí svazáci. Vladimír Menšík už viditelně bez sil, Peter Debnár nadabovaný strýčkem Mirko Skrblíkem Musilem. Hodně otravných dětí, ale i pár vtipnějších scén. Málo letní atmosféry. Věděl by někdo, kde se to natáčelo? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Čoveče, já ti pořád přemejšlím, na co by takovýho rysa kdo krad !!" - "Kvůli kůži !!" - "Vždyť z takovýho kotěte by bylo sotva na kšandy !!" ;) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Málo akce, nudná zápletka točící se kolem červených škodovek, nepřesvědčivé výkony v dětských rolích, zbytečně moc soudruhování. Jedinou vtipnou hlášku obstaral – kdo jiný – Vladimír Menšík ve scéně se žemlovkou. Líto mi bylo Evy Matalové narvané do postavy z pohledu dětí jakože natvrdlé babičky, která nepozná škodovku. Navíc ve zcela nelogické scéně, kdy zjevně nikoho nečekala a přitom měla nachystanej plech s koláčem se slovy „Já to stejně nejím.“ Škoda, ze základní dvojité zločinecké zápletky se dalo vykřesat víc. Tohle mě ale naprosto otrávilo. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

,,Holky se o něj staraly taky a co soutěž ve sběru, zapomněli jste ! Zpět soudruhu kapitáne, děti nám pomůžou, nechtěl bych být v kůži toho rošťáka až ho dopadnou". Nó ty kráso, chudák Menšík, ten musel mít asi parádní průser, když hrál v takový kravině. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jasne, dnesni mladezi uz tento film nic nerekne. Me ale pobavil spolehlive, spousta vtipnych scen (chlapek na schodech u Jednoty pije treti lahvac a detem rika: ... "a vubec, neobtezujte pracujici lid"). Kratka stopaz pomaha faktu, ze se ve filmu stale neco deje. Jedna z poslednich roli Vladimira Mensika uz naznacuje, ze byl v poslednim tazeni. Skoda spatnych hereckych vykonu detskych predstavitelu. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Slabá dětská detektivka z Gottwaldovské produkce. Vladimír Menšík nemá co hrát a taky to tak vypadá. Nelogičnosti bych přehlédl, ale nemá to šťávu ani nápad. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Pro děcka hodně povedená a napínavá kriminálka kdy se snaží pomoci VB s pátráním po uneseném rysovi Mackovi.Ve filmu se oběvují jak čeští tak slovenští herci a stojí rozhodně za to. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Uděluji pouze dvě hvězdy. Jednu za Vladimíra Menšíka, ikdyž je velmi znát, že už mu muselo být hodně zle, nehledě na to, že role kapitána kriminálky mu vůbec "nesedí" a druhou z nostalgie k Československému dětskému filmu. Jinak, jak říkal Petr Nárožný "globálně vzato", velká scénaristická bída, podpořená velkou dávkou dobové agitace v podobě oslovování příslušníků VB "soudruhu" i mezi dětmi na malém městě. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I Barrandov musel plnit plán a tak se neustále hledali náměty, jen aby bylo co točit. A tak bez rozmyslu a uspěchaně vznikali skvosty, jako je tento dětský snímek. Jedná se o detektivku, ale neskutečně nevěrohodnou. Děti mají ve škole ZOO a odtud se jim ztratil rys. Děti se s tím nemohou smířit a tak zahájí pátrání na všech frontách. V roli policejního vyšetřovatele se tu ještě objevuje Vladimír Menšík, který je klasicky svůj, ale také už viditelně nemocný. Ano, jedna se o ryze dětský film, ale celé je to tak stupidní a nelogické, že se není čemu divit, že to dnes žádná televize nijak nevysílá. Zajímavostí ale na celém snímku je, jak se V. Menšík ve své roli neustále někoho ptá, kde sehnal játra, protože jeho dcera tvrdila, že je nikde nemají. Ano, tak to jediné jsem uvěřil, protože taková opravdu byla doba. A to mnohdy byla nesehnatelná nejen játra, ale to si dnes už málokdo umí představit. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Nudné a hloupé. Tedy moc mne to nebavilo, ale však to bylo určeno dětem, tak do toho nemám co kafrat. Dokoukáno, zapomenuto. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Udělala jsem žemlovku." "Já dneska taky nemusím večeřet." Detská pionierska úderka spolupracuje s políciou na odhaľovaní zločinu a keďže časy diverzantov a sabotérov sa skončili v 50. rokoch, normalizačným nepriateľom sú rozkrádači kultúrneho a prírodného bohatstva našej socialistickej vlasti. Nezletilí zvedi si nájdu svojich podozrivých, ktorým sa prilepia na päty, aby nakoniec toho nesprávneho hromadne pritlačili k múru a už len málo chýba k poctivého lynču. Nakoniec ale všetko dobre dopadne a záchrana hodnôt sa oslávi malinovkovým prípitkom za skandovania hesla "ať žijou černoši". Jedna z tých slabších cvrčkovín so stabilnými obľúbenými tvárami pána režiséra, ktoré hrajú dobre a hromadou detských nehercov, ktorí hrajú menej dobre. Žiadny zázrak, ale má to svoje momenty. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu docela prů...švih. Nudit se musely i děti, kterým byl film určen především. Ve srovnání s podobně zaměřenou Třetí skobou pro Kocoura, kterou natočil stejný režisér, vyhrává "Kocour" jasně vysoko na body. Vladimír Menšík, ačkoliv již velmi nemocen, jediný světlý bod filmu... ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Obyčejná dětská detektivka. Nic světoborného, spíše trochu nudnější a sterilnější, než je záhodno. Milá je účast Vladimíra Menšíka, i když jen poctivě odvede svou práci. ()

Reklama

Reklama