Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Občas se podaří natočit skvělý film z něčeho, co na první pohled nepůsobilo žádným zázrakem. Šťastnou symbiózu všech prvků z "jedničky" se tvůrci pokusili zopakovat při dlouho očekávaném pokračování, které však vzniklo naprosto zbytečně. Prostě to nefunguje, což nezachrání ani sexuální povídání promíchané se sexuálním dováděním a rádoby rafinovaným dějem. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Základní instinkt jsem koupila v trafice v domění, že jde o první díl. Zklamání se dostavilo vzápětí. Úvodní scéna je výborná a zavádějící, protože ve vás navodí pocit dobrého filmu. Ten se ovšem nedostaví. Místo něj jsme nuceni čučet, kterak stará Sharon balí nějakýho duševně omezenýho knihovníka. Nikdy bych nevěřila, že někdy v duchu vykřiknu: Vrať se Douglasi, vrať se! Základní instinkt je prostě jeden, nechápu, proč se pokračování vůbec po tak dlouhé době zrealizovalo, a to naprosto zbytečně. Nepřináši nic nového, spíš hází špínu na vynikající první díl. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Michael C. Jones umí, když chce, tady se mu ale moc nechtělo, a nebo si s touhle látkou zkrátka nedokáže poradit, tak jako Verhoeven či Roman Polanski-Hořký měsíc nebo Berry Levinson-Skandální odhalení. Že by ale zklamal na plné čáře, to se také říct nedá. Sexy scény tu jsou, psychologická stránka také není k zahození a rozhodně se vyplatí u filmu přemýšlet, díky čemuž zůstávám na 3*. Nedopadlo to katastrofálně, ale i přes to je porovnávání s prvním dílem zcestné. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Natočení druhého Základního instinktu provázela řada potíží, problémy s obsazením počínaje a výběrem režiséra konče. Vzhledem ke slabému scénáři, který pouze recykluje jedničku (bohužel však postrádá onu rafinovanou strukturu) je až s podivem, že se nakonec k natočení dvojky nechala z původního týmu ukecat alespoň Sharon Stone. Ani její snaživý výkon však nemůže tenhle nudný erotický thriller zachránit. Režie je mdlá a herecké výkony, krom samotné Stone (na které se však již viditelně podepsal zub času) jsou zoufale nevýrazné. Hřebíčkem do rakve je především Morrissey coby psychiatr, který charisma neviděl ani z rychlíku. Mezi ním a Stone je takové prázdno, že by ho nevyplnilo ani tisíc sekáčků na led... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka legendárního thrilleru Basic Instinct už byla o poznání slabší. Sharon byla sice pořád sexy, i když už o dost starší a měla nové vylepšené „nárazníky“ (silikony), ale i tak byla tím nejlepším, co nám toto pokračování nabídlo. Bohužel byla smůla, že si to bylo s původním filmem až moc podobné a novým tvůrcům se nepodařilo napodobit Verhoevenův styl. Nemyslím si však, že by šlo vyloženě o špatný film. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)
  • Rupert Everett veřejně vyjádřil svůj vztek potom, co ho Chris McGurg ze společnosti MGM odmítl jako "perverta, kterého by v této roli Američani nikdy nepřijali". (akisha)

Reklama

Reklama