Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

mac000 

všechny recenze uživatele

Povedené retro, které stojí za to vidět přinejmenším kvůli skvělým hereckým výkonům Jareda Leto a Johna Travolty (i když Salma Hayek nezůstává poc pozadu). Kdesi jsem četl, že film je jako L. A. Confidential zkřížený s Černou Dahlií. Docela to sedí. Režisér věnoval film svému dědovi, skutečnému policistovi Elmeru C. Robinsonovi ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Člověk je od přírody hloupý a naivní tvor. Na tož pak opuštěná, starší žena, která zoufale hledá lásku, nebo otce pro své opuštěné dítě. Jenže vždy se objeví někdo, kdo této naivity zneužije. Jako například Martha Beck a její přítel Raymond Fernandez. Film líčí běsnění zamilovaného páru, které se opravdu stalo. Celé vyprávění je rozděleno do dvou samostatných linií, kdy každá je i jiného žánrového zařazení. Jedna popisuje aktivity zabijáckého páru a druhá noirově laděná detektivní linie líčí pátrání policistu, kteří jsou vrahům na stopě. To by nebylo, aby si jeden z policistů nebral pátrání osobně. Takovým policistou je Elmer Robinson, který se tímto případem chce pořádat se svojí minulostí. Na to, že Todd Robinson nebude úplně zkušený režisér, tak si počíná velmi sebevědomě a po režijní stránce mu není moc co vytýkat. Film má jediné dva problémy. Jedním z nich je možná trochu natahovaná stopáž a také mi dějové linie přišly trochu sterilní vůči sobě a občas jsem měl dojem, že sleduji dva různé filmy najednou. Největším kladem jsou čtyři hlavní charaktery, které jsou v první řadě skvěle napsané a v druhé stejně kvalitně zahrané. Zabijáci osamělých srdcí jsou velice svěží, zábavnou, dobře stylizovanou detektivkou ze staré školy, která je zřejmě jen na jedno podívání. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti Martha Beck nebola ani zďaleka taká krásna ako Salma. Vojak, ktorý jej pomohol k prvému dieťaťu sa radšej pokúsil o samovraždu, než by si ju mal vziať. Druhé dieťa porodila vodičovi autobusu, ten s ňou v nedobrovoľnom manželstve vydržal až šesť (pre neho dlhých) mesiacov. Martha totiž vážila vyše sto kíl a nepatrila medzi najatraktívnejšie ženy a podľa toho, čo porobila neskôr, ani čistotou ducha asi netrpela. Svojich detí sa zbavila (iba opustila, nezabila) na žiadosť Fernandeza, iba tak mohla s ním ostať po tom, čo ho vysliedila v New Yorku. To bola jeho podmienka. Pôvodne patrila medzi Fernandezove obete, ale zúfalá túžba po živote ako z červenej knižnice ju donútila ho vyhľadať, plniť všetky jeho priania a starať sa o jeho blaho. Fernandez praktikoval voodoo rituály (znalosti z basy) a bol presvedčený, že má mystickú moc nad ženami. Okolo ich prípadu bol veľký poprask v médiách a novinári si dosť výdatne zgustli na Marthinom vzhľade, čo ju poburovalo a urážalo (tiež má city a je ľudská bytosť, vravela). Popravili ich v ten istý deň. Fernandez hystericky vyčíňal, Martha bola pokojná a takmer sa nevošla do elektrického kresla. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Režijně zvládnuté, občas i dějově netradiční, ale nedokážu pochopit, co mi měl film dát. Noir se střídá s černou komedií, hlášky s brutalitou a když závěr všechno přepálí, zůstanu jen kroutit hlavou. Přesto jde o svižnou detektivku, kterou do bezproblémových vod tahá hlavně Travolta, který ze sebe i přes zrádný scénář plný klišovitých replik ždímá jen to nejlepší. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku na mě snímek působil dost nenápadně, vlastně jsem se občas i dost nudil, celý film podle mě zachraňují především herci. Záporáci jsou přímo luxusní, Jared Leto i Salma Hayek mě moc bavili, nicméně dobrý výkon předvedl rovněž i John Travolta. Líbily se mi drsné krvavé scény, k nejlepším momentům celého filmu patří jednoznačně závěr, řádně napínavý a emotivní, ten jsem si fakt užil. Škoda však toho nevyužitého potenciálu, který příběh svou podstatou nabízí, a nepříliš povedeného zpracování. Za mě je Lonely Hearts čistý neurážející průměr. 5/10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Film bol venovaný zosnulému policajtovi Elmerovi C. Robinsonovi, ktorý sa zaoberal práve týmto známym prípadom. Nie je teda veľkou náhodou, že režisér filmu Todd Robinson je jeho vnukom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama