Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nejlepší hokejový snímek, který byl doposud natočený. Děj je od začátku vynikající a vtáhne vás. Scény z ledu jsou fantastické a každý hokejový fanoušek je ocení. Do toho výborný herecký výkon Roy Dupuise, který se do role Maurice Richarda vžil a zahrál ho srdcem. Fascinující je, že tento snímek není klišé, ale krutá realita. Maurice musel být silný člověk a vydržet takový tlak není jednoduché. Pár scén je opravdu srdcových a vryjí se mi do paměti na hodně dlouho dobu. Jelikož jsem hokejový fanoušek, tak právě tento snímek je pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků. Plný počet je tedy na místě.. 10/10 = 100% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Velmi působivý snímek o jednom z titánů světového hokeje, který je tu vykreslen jako pracovitý, v reálu celkem skromný muž, přenášející svoji přímost a poctivost také na ledovou plochu. Člověk, který si dlouhá léta nechal líbit příkoří ze strany funkcionářů NHL, ale zároveň se nebál vrátit ránu od zákeřného soupeře. Excelentní hokejista, dávající do hry to, co povznáší každé lidské konání k úspěchu - vášeň. A je v celku nedůležité, jak moc si filmaři toho pravého Maurice nejspíše zidealizovali, protože toto není průměrně, podle šablony odvyprávěný životopisný film, ale příběh o odhodlání, odvaze a vůli vyhrávat.Co na tomto dramatu oceňuji nejvíce, je absence přílišného sentimentu a také napínavé záběry zápasů, při kterých pookřálo mé hokejové srdce. A to obvykle Kanadě ani nefandím... ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Leckterý hokeje znalý filmový divák by od kanadského filmu s názvem podle jedné z největších ikon jejích národního sportu čekal jen bohapustou sladkobolnou maškarádu ''jak jedna hokejka ke slávě přišla'', ale ono je to spíš politické drama o nerovnoprávnosti francouzsky mluvícího obyvatelstva Kanady za života jedné hokejové legendy. Roy Dupuis v hlavní roli předvádí dechberoucí výkon a za zmínku stojí i účast některých skutečných hračů NHL (pocházejících samozřejmě z frankofonního Quebecu) v rolích Richardových spoluhráčů....po dalším shlédnutí chtě nechtě přidávám další hvězdu. Doopravdy skvělé drama. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Vzala si si hráča Canadiens..."Cesta k tomuto cieľu nebola pre Richarda vôbec jednoduchá a aj takýto výrazný talent musel neustále dokazovať, že na to má. Boli to ťažké časy, nielen na ľade, kde sa hralo bez prilby, ale i mimo neho a hokejový talent si spočiatku musel privyrábať v továrni. Scény zo zápasov sú slušne natočené, zaostrené na nášho hrdinu, ktorý premení takmer každý nájazd vo filme. Poriadnym oživením je prekvapivo krátky pästný súboj so "zabijákom" v New Yorku, ale i "sekačka" s hokejkami po hlave i K.O. , ktoré uštedril rozhodcovi v Bostone. Zaslúžil si...Okrem hokeja, sa Richard snažil odkryť i špinavosti v organizácii a vedení hokeja, za čo má môj obdiv. Filmy o hokeji nevznikajú často, napadá ma iba Hokejový zázrak, ale narozdiel od neho nám tu tvorcovia nepchajú americkú vlajku do každého záberu. A Maurice Richard? Legenda, skvelý hokejista, skvelý človek , skvelý film. Hokejový fanda, len ťažko môže inak, ako plný počet. 90%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Počas bitkárskej scény v Madison Square Garden (aréna New York Rangers) sme si mohli všimnúť hráča na lavičke so slúchadlami, ktoré v tej dobe ešte neboli vynájdené. (vander19)
  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)
  • Maurice Richard vytvořil v dresu Habs s Elmerem Lachem a Hectorem Blakem legendární "Punch Line". (JOHN.NY)

Reklama

Reklama