Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

uhlajz 

všechny recenze uživatele

Mám rád téměř všechny druhy sportu. Hokej patří mezi ty nejoblíbenější a obzvláště NHL sleduji nejvíce. A komu fandím? Montrealu Canadiens. Z toho docela vyplývá, že asi nebudu úplně objektivní, co se týče tohoto filmu, nicméně nenechte se zmást. Příběh Rakety Maurice je opravdu ideální pro jeho filmové ztvárnění a to se, musím říct, opravdu povedlo. Jeden z nejlepších hokejistů historie, po kterém byla pojmenovaná trofej, udělovaná hráči s nejvíce vstřelenými góly v základní části NHL, měl opravdu těžkou cestu na vrchol a ukázal, jak se má bojovat a jít za svým cílem. Nenápadný malý velký film o velkém hokejistovi a bojovníkovi s céčkem na hrudi... ()

Earl_23 

všechny recenze uživatele

Merci beaucoup pour votre...vytrvalost na cestě k vítězství Stanley Cupu. Tato věta, poděkování manažera Habs svým svěřencům za vítěství Stanley Cupu ve francouzštině, zcela vystihuje celý film, protože je pro mě tak silným zážitkem, jako je celý snímek The Rocket. Maurice Richard se za celou svojí kariéru snažil změnit mnohé, ukázat všem, co je na hokeji krásné a jak se má hrát - tak čestně, s vášní a zápalem, bez rozdílu národnosti. A Charles Binamé to dokázala - zachytil život legendy v brilantním světle a předal nám, obyčejným divákům a fanouškům hokeje, alespoň trochu té hokejové krásy, jíž "Raketa" po celou svojí kariéru rozdávala slavné kanadsko-americké soutěži. Pokud celý život tuto hru s černou pryžovou věcičkou zbožňujete a obdivujete, přejete si alespoň vzdáleně nakouknout do historie NHL, životopisné drama z kolébky hokeje je přesně pro vás. Na plátna kin se totiž dostal, leč musím přiznat že pro mě velmi potichu a znenadání, nejlepší film o hokeji, jenž jsem hltal doslova od první vteřiny až do závěrečných titulků. Skvělý příběh a režii ještě doplňuje Roy Dupuis v hlavní roli. Třešničkou na dortu jsou Viny Lecavalier a Sean Avery. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tělocvik nepatří mezi mé oblíbené vyučovací předměty, žádnému sportu se aktivně nevěnuji, ale v televizi se podívám ráda, na hokej zvlášť. Kdyby mi tento film nebyl doporučen, zřejmě bych nikdy netušila, že v Kanadě kdysi žil jistý Maurice Richard, který se stal hokejovou legendou. Dupuis podal výborný výkon, ale přiznám se, že nejsem až taková fanynka hokeje, abych tento film vynášela do nebe. Co mne ovšem naprosto oslnilo, byl soundtrack, který mě až dojímal. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to kanadský film poteší veľmi kvalitá vizuálna stránka filmu. Naozaj som sa cítil niekedy akoby som sledoval dokument - keby som nevidel Mauriceovu ženu, ktorá od 17 rokov až do 30 vyzerá úplne rovnako. Tvorcovia mohli rozvinúť aj nejaké svetlé stránky jeho života, takto to vyzerá, že celú kariéru bol stále podceňovaný aj cez to, že dával góly a bol najväčšou hviezdou ligy. Dupuis bol ako najlepší hokejista 50-tych rokov neuveriteľne prirodzený, rola bola naňho ako šitá. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Po Maurici Richardovi se v NHL uděluje trofej Maurice 'Rocket' Richard Trophy pro nejlepšího střelce základní části. (Earl_23)
  • Ve filmu hráli současní nebo bývalí hráči NHL, např. Mike Ricci, Vincent Lecavalier, Ian Laperriere, Pascal Dupuis, Sean Avery, Stephane Quintal nebo Phillipe Sauve. (worlik)
  • Maurice Richard odehrál v NHL za Montreal Canadiens 18 sezon, během nichž v 1111 zápasech vstřelil 626 branek a na 465 přihrál. (JOHN.NY)

Reklama

Reklama