Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dobách existence "Jetixu" byly "Witch" mým nejoblíbenějším seriálem této stanice (ačkoliv Špionky a Co je Andy? byli v těsném závěsu), a byť je mé hodnocení silně ovlivněné nostalgií, řadu pozitiv shledávám i po letech - v prvé řadě oceňuji vývoj příběhu a charakterů postav (jednotlivé díly na sebe navazuji a tvoří funkční celek, narozdíl od drtivé většiny ostatních animáků), dále mne zaujalo ono vyobrazení fantasy světa, v němž se děj odehrává - Meridian: drsný to svět plný špíny, bahna a monster :) Dále vyzdvihuji množství akčních sekvencí a epických bitev, jež lze s trochou nadsázky přirovnat k "Pánovi prstenů." Překvapivě to pak není nikterak zvlášť infantilní a i přes velké množství komediálních scén neztrácí seriál svou vážnou tvář a působí velmi konzistentním dojmem. Dalším pozitivem je animace, jež spojuje prvky klasické Disneyovské kresby stylem anime (podobně jako Atlantis: The Lost Empire) - a kouká se na to sakra dobře... Zdejší hodnocení je zcela neadekvátní - ano, seriál je kombinací mnoha žánrů a najdeme zde jak prvky dramatu, tak komedie či temného fantasy, avšak na tom je snad dnes založena většina filmů na motivy komiksu, ne? ()

Suzie1 

všechny recenze uživatele

Byla jsem pevně rozhodnutá pro odpad! (ano, televizní zpracování si nic jiného nezaslouží), ale jakmile jsem sem najela a uviděla ten obrázek časopisu W.I.T.C.H a vzpoměla si, jak jsem jako mladší lítala pořád do trafiky, se ptát, jestli už vyšlo další číslo a když jo, utíkala jsem s ním rychle domu, fakt mě to dojalo. Fakt. ()

Reklama

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva som sa rozhodol pozrieť si po rokoch a prekvapivo sa od neho nedalo odtrhnúť a musel som zhliadnuť všetkých 52 častí. Prvá séria je jednotvárna a pomalšia ale aj tak má fantastickú temnú atmosféru, príšery vyzerjaú vynikajúco a príbeh je vystavaný veľmi slušne. Zlom prichádza v druhej sérii, totálny nárez. Také intrigy a zvraty môže závidieť nejeden dnešný seriál, veľa krát som s otvorenou hubou kukal čo scenáristi ešte vymyslia, krásne sa na to pozerao, super zanimanované a postavy riešia okrem fantazijných aj REÁLNE problémy a to už sa v dnešných detských seriáloch absolútne nerieši. Palec hore. Netreba si mýliť so stupiditou pre malé kurvy WINX, toto je úplne iný kaliber. ()

tempus 

všechny recenze uživatele

Velkým plusem seriálu bezpochyby je ukončení seriálu po 2 sériích (o více teda nevím). Zaměření na holky, okolo 11 let nebrání tomu, aby mě to oslovilo nápady (třeba u boje Scotta Pilgrima proti Tedovi, jsem si vzpomněl na díl 2x19) a promyšleností. Obzvlášť závěr (poslední 3 díly) je promyšlený, kde kvalita předčí některé díly 1.série Avengers: nejhrdinové světa. Možná, by jste byli spokojenější, kdyby jste spojili Spiderman (běžný středoškolský život) a nějaký komiksový seriál s více postavami. Mínus je (holčičí) dětská postava Procházeče (a jeho matky). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Jeden díl je tvořen ze zhruba 25 000 obrázků. (fiLLthe3DD)
  • Ve druhém díle první série strážkyně zničí ruku kamenné příšery tak, že zavřou portál a ulomená ruka tak zůstane na druhé straně sítě. V epizodě 23, když probíhá bitva na pláních Meridianu, však kamenná příšera ruku má a v prvním díle druhé série, když Nerissa sjednocuje rytíře pomsty, ji kamenná příšera zase nemá a Nerissa mu teprve tady daruje novou. (Zdroj: ČSFD)
  • V komiksové předloze měl Caleb velmi výrazný vzhled – tedy „zelené pruhy“ na každé straně tváře, avšak v seriálu vypadá jako normální člověk. Důvodem bylo, že tyto pruhy vypadaly během rozpohybovaných záběrů až moc jako klasické vousy a dětské publikum je shledalo znepokojivé. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno