Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál byl můj guilty pleasure ještě v dobách, kdy ten termín nikdo neznal. Pamatuju si, že ve škole jsme chlapácky říkali s kamarády, jak nás tenhle seriál štve, že ho vysílají na Jetixu tak často ale x let později jsem zjistil, že vícero z nás se na něj dívalo pravidelně. A není divu, na animovaný dětský seriál je tu dost propracovaný příběh, moc hezká ručně kreslená grafika ve stylu západní mangy, roztomilý dabing, souvislosti napříč epizodami a fantasy svět, který má nějakou logiku. Jako dospělý na tom vidím vady ale jsou to vady, které jsem ve věku, kdy jsem byl cílovka, neviděl a hodnotím právě podle toho dojmu, který si z těch dob pamatuji. Z dojmu, kdy jsem se těšil po deštivém dni domů ze školy, zapadnul před televizi s kakaem a koukal se na W.I.T.C.H., užívaje si každou epizodu. 4/5 ()

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

Reklama

le poulet 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tomu dát odpad, protože jako mladší jsem na tom komoixu uplně ulítávala a nejradši jsem měla ty slizouny a darebáky, ze kterých tady udělali něco děsivýho, co se vzhledu týče (třeba princ Fobos...odkdy má bílý vlasy?). Perfektní to ani zdaleka není a nejspíš ani nebude,a le taky to není úplná katastrofa...dá se na to koukat a vzpomínat na roky nedávno minulé... ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Priznavam sa je to hrozne, ale tato rozpravka sa mi proste paci som zatazeni na pribehy tochto typu aj ked viem ze to nie su ziadne skvosty proste ma to bavi. Nemam rad ludi co odsudzuju tieto animaky lebo sa im nezdaju dostatocne dospele. Na druhej strane chapem ze witch nie su ziaden skvot pre mna je to nieco ako kobra 11 proste, len zabava bez posolstva bez hlbsej poenty bez skveleho scenaru proste len vcelku akcna sranda. Okrem tohu su podla mna witch celkom pekne na kreslene. Proste sa na to dobre pozera. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

No tak jsem byl příjemně překvapen. Čekal jsem nějakou vyloženě holčičí záležitost, ale nakonec to zase tak špatný nebylo. Tedy alespoň těch pár dílů, co jsem viděl. Příběh obstojný, animace taky dobrá, schopnosti různých postav dobře udělané, škoda jen tech trapných oblečků. Každopádně jako fantasy seriál pro děti proč ne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Greg Weisman, jeden z tvorcov druhej série potvrdil, že strážkyne Nerissa a Cassidy mali milenecký pomer a v čase, keď Nerissa Cassidy zabila, dokonca vážny vzťah. Keďže šlo o seriál najmä pre detského diváka, táto skutočnosť nemohla v seriáli nikdy odznieť v plnej miere, ale na konci jedenástej epizódy druhej série môžeme vidieť, ako bývalé strážkyne konfrontujú Nerissu a pýtajú sa jej, či ich v má v pláne zabiť tak ako to spravila s Cassidy a ona im s hnevom odpovie: "Vy nemáte tušenie, čo pre mňa Cassidy znamenala." (matthew.17)
  • Ačkoliv to v seriálu není řečeno, tak zkratka jmen původních strážkyň zní "C.H.Y.K.N" - Cassidy, Halinor, Yan Lin, Kadma a Nerissa. (fiLLthe3DD)
  • Prvních 7 epizod muselo být přepsáno – původně měl seriál obsahovat více komediálních prvků a být zaměřen primárně na dívky, nicméně producenti požadovali, aby mohl produkt oslovit i chlapce, a tak bylo přidáno více akce a více mužských postav. V případě druhé série (2006) studio Disney požadovalo více „temné fantasy“ a méně „komedie“. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama