Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

tempus 

všechny recenze uživatele

Velkým plusem seriálu bezpochyby je ukončení seriálu po 2 sériích (o více teda nevím). Zaměření na holky, okolo 11 let nebrání tomu, aby mě to oslovilo nápady (třeba u boje Scotta Pilgrima proti Tedovi, jsem si vzpomněl na díl 2x19) a promyšleností. Obzvlášť závěr (poslední 3 díly) je promyšlený, kde kvalita předčí některé díly 1.série Avengers: nejhrdinové světa. Možná, by jste byli spokojenější, kdyby jste spojili Spiderman (běžný středoškolský život) a nějaký komiksový seriál s více postavami. Mínus je (holčičí) dětská postava Procházeče (a jeho matky). ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Poměrně podařená animace doplněná i o ponurou atmosféru. Bohužel ta tlupa čarodějek, které mají svět chránit je víc než trapná. Určitě nejde o animovanou pohádku pro nejmenší a naopak ti větší se zase takovým to brakem zahazovat nebudou... Je to tak pro náctileté holčičky, které mohou poté snít, že se někdy stanou čarodějkami.. :-) A myslím, že tento seriál byl hlavně tahem jak zblbnout malým hollkám hlavu, protožee jsem dělal v knižním skladě vím kolik ptákovin s tematikou těchto čarodějek se prodává - a je jich moře... ()

Reklama

IsaacClarke 

všechny recenze uživatele

A víte vy co? Mě to baví. Jsem subjekt ve věku 18 let pohlaví mužského a baví mě to. Komix je teda fakt děs, u kterého fakt cítíte jak se vyplavuje estrogen, ale seriál je poměrně dospělý i na úroveň Jetixu. Temný svět je opravdu temný a záporáci hnusní (rozumějte "badass"). Hrdinové sympatičtí. Problém je v nedostatku násilí( vzhledem k tomu jak ničívími schopnostmi hrdinky disponují je fakt že v celém seriálu nikdo neumře tristní) a v oblečcích. Vyfasovat aspoň pořádná křídla a nějaký lepší oblek a hned to přidá na vážnosti. No a Blunk je kapitola sama pro sebe, ale každý Jetix seriál má "šaška". Ale to prostě baví. Ano čtyři hvězdičky jsou lehce přestřelené, ale tenhle seriál si trošku zaslouží zvednout image. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Seriál, který byl zpopularizován oblibou u mladých dívek a tunou merchandizingu? Připouštím, přistupoval jsem k němu s předsudky. Výsledek předčil má očekávání, ačkoli o žádné veledílo se nejedná. Je tu lehce romantická zápletka, nádech osvěžujícího humoru a správně zlotřilí padouši. Některé seriály by si sice úspěch zasloužily více, ale budiž, W.I.T.C.H. na tom není nijak zle. ()

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Jedna z hlavních postav, zelený „skřítek“ Blunk, byl vytvořen čistě pro účely seriálu a v komiksové předloze jej nenajdeme. (fiLLthe3DD)
  • Prvních 7 epizod muselo být přepsáno – původně měl seriál obsahovat více komediálních prvků a být zaměřen primárně na dívky, nicméně producenti požadovali, aby mohl produkt oslovit i chlapce, a tak bylo přidáno více akce a více mužských postav. V případě druhé série (2006) studio Disney požadovalo více „temné fantasy“ a méně „komedie“. (fiLLthe3DD)
  • Jeden díl je tvořen ze zhruba 25 000 obrázků. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama