Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedni ji milovali, druzí zatracovali. Neušla však pozornosti nikoho. Supermodelka Gia Marie Curangi začínala jako osobitá, avšak, mírně řečeno, neposlušná kráska. Kariéra mladé rebelky strmě stoupala a přibývající poblouznění ze slávy a peněz si vyžádalo svou první daň. Těžkou drogovou závislostí její tragédie jen začala... Pozoruhodný životní příběh podle skutečné události. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Aby měl takovýto tragický životní příběh, u něhož víme jak dopadne, nějakou výpovědní hodnotu, musí být podle mě víc než kdy jindy postaven na kvalitním hereckém výkonu. To co Angelina předvádí je přinejmenším nadstandard. Mladičká, citlivá, začínající modelka - na všechny strany rozdává lásku, které se jí neopětuje.Ve svém nitru zmatená, přichází do velkého světa modního businessu, ve kterém se postupně ztrácí a přichází o poslední zbytky své křehké osobnosti. Kolotočem událostí je semletá a vyplivnutá dřív, než si stihne vše uvědomit a na poslední chvíli se pokusit zatáhnout za záchrannou brzdu. V momentě, kdy se snaží vymanit z drogové závislosti, je už totiž postavena před jednu předem prohranou bitvu. Film se nepokouší nuceně moralizovat (čehož jsou důkazem výpovědi členů rodiny - hlavně maminky,která by si ráda umyla ruce a zbavila zodpovědnosti, přestože v nejvypjatějších situacích nebyla Gie nikdy oporou a právě ona nese viny největší podíl), ale jen vše otevřeně a relativně objektivně zobrazit. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Přestože jde o prostředí, které bytostně nesnáším, tak se budu snažit být objektivní. Nenávidím tu povrchnost, ty modelky, jako kraslice-hezké z vnějšku, prázdné uvnitř. Moment je v módě všechno, čím víc jste momentem, tím rychleji se stáváte minulostí. Nechci být za necitu a samozřejmě nikomu nic zlýho nepřeju. Ale nevím proč bych měl litovat rozmazlenýho fracka (jak vyprovodila svou maminku z bytu) "Sem ta nejhezčí holčička!" Chudinka měla šílenej fofr, vstávala ve 4. a bouchala dvanáctky? Nevím co je na tom focení tak šíleně vyčerpávajícího, že si místo kafe musela dát lajnu. Nicméně výkon Angelíny, je opravdu po herecké stránce přesvědčivý a to neříkám proto, že ukázala kozy. Poselství filmu je také jasné milé děti. Drogy žádný a to druhý jen s pláštěnkou! ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Citlivý príbeh dietaťa strateného vo svete aj vo vlastnom vnútri. Angelina Jolie podala skvelý výkon. Súhlasím s Tosimom a jeho konštatovaním obrovskej naliehavosti. Dnes je síce mnoho týchto tém diskutovaných širšie, ničím to ale neznižuje nevyhnutnosť obozretnosti. Gia je úžasne zahraná a podaná a ako jeden z nemnohých snímkov ma presvedčila, dojala a vtiahla do svojho sveta. Tlieskam. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Odvrácená strana přehlídkových molů v turbulentní a dynamické biografii slavné americké supermodelky z přelomu 70. a 80. let. Celým jménem Gia Marie Carangi se stala odrazem skutečného světa módního průmyslu se všemi jeho chybami a úskalími. Jak to již bývá, rychlou cestu na vrchol, vystřídal strmý pád. Titulní roli ženy, která byla příliš krásná na to, aby zemřela, a příliš divoká na to, aby žila , ztvárnila excelentní Angelina Jolie. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska kvality scénáře nebo režie je to v podstatě průměrný televizní fim, nicméně jeho hrdinkou je slavná supermodelka, žena se skandálním způsobem života a tzv. celebrita. Takže divák se může kochat pozlátkem světa modelingu, krásnými dívkami a v neposlední řadě Angelinou Jolie v hlavní roli. Ne že by to byla tak skvělá herečka, ale typově se do role mondénní, lehce zvrácené krásky skutečně hodí. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu sice nikde vidět podobizna skutečné Gii M. Carangi není, nicméně na dvou verzích originálního plakátu k filmu je  její obličej zachycen. (dickens)
  • Angelina Jolie získala za svůj herecký výkon v titulní roli Zlatý glób. (Elisebah)

Reklama

Reklama