Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Skeče Mr. Beana miluji už od raného dětství. A tak bylo jasné, že si ke mně dříve nebo později najde cestu i tento snímek. Ono to není tak těžké, pokud si platíte HBO nebo Cinemax, počkat si na nějaký ten filmový hit a pak si ho v klidu a pohodlí vychutnat bez vložených reklam. A v tomto případě musím říct, že se vyplatilo počkat si, neboť jsem se po většinu filmu bavil, a to nejen já, ale i moje mamka, kterou hned tak něco nerozesměje. Zkrátka tento styl humoru mi sedí a film byl neskutečně vtipný téměř po celou dobu. Ano, nedělá mi problém přiznat, že jsem se prostě a jednoduše bavil stejně, jako jsem se v dětství bavil u krátkých skečů Mr. Beana. Prostě je to pořád stejně vtipné a celovečerní stopáž pranic neubírá na kvalitě a vtipnosti dalším skečům Rowana Atkinsona. Jen stěží mohl vzniknout vtipnější film, tohle je prostě asi maximum, kterého jsou scénáristé a pan Atkinson schopni, ale mně to bohatě stačí k tomu, abych mohl prohlásit, že těch 90 minut, strávených s tímto filmem, rozhodně nebylo zbytečně promrhaných. A samozřejmě potěšil i Karel Roden v roli porotce festivalu v Cannes. Takže já jsem se bavil a uděluji zaslouženě čtyři hvězdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šílené grimasy Mr. Beana spolehlivě fungovaly v 90. letech, nápady ale vyprchaly, nicméně kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. A tak se katastrofa řítí do slunné jižní Francie, která by měla dalšímu filmovému zpracování posloužit pro nové bláznivé příhody. Jenže režisér Bendelack vrství jen mnohdy dříve viděné, místy trapné a především nevtipné gagy, kdy fenomén britských ostrovů jen koulí očima, hází nijaké výrazy a absentuje v komediálním fyzičnu. Děj se vlastně člení s ohledem na střídání dopravních prostředků, kterými Bean cestuje, kdy v každém způsobil nějaké ty trable (hnedle z úvodu po boku Karla Rodena), aby vše zakončil slavný jihofrancouzský festival. Bohužel zbyla jen ohlodaná kost, kdy vás nejvíc bolí, že slavný magor nemá co hrát a přitom na to stále má. Ostatní jen přihazují, ničemu kloudnému nepomáhají a když už to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy (nám známý styl humoru se totiž odehraje pouze na pár minutek v luxusní restauraci), nabídne se jen nezáživná konzumace mořských potvor a (už dočista obehrané) zbavení se delikates do cizí kabelky. Moc moc děkuju za relativně krátkou délku.. ale víckrát už NE!! Ušmudlaných 40%.. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní nuda, kterou se Rowan Atkinson proploužil skoro až neochotně. Skutečného Beana v původní formě zahlédnete snad jen v závěrečných deseti minutách a i tady humor vyvěrá odjinud než byste čekali. Ani slušné finále, ani Karel Roden ve vedlejší roli vám ale zážitek nezachrání. Smutný konec televizní legendy. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Přestože Max Baldry (Stepan) mluví rusky, v ruské verzi byl nadabovaný jiným rusky mluvícím hercem. (MultiTobi)
  • Beanovi (Rowan Atkinson) se do jedení ústřic nechce pravděpodobně kvůli špatným zkušenostem, které získal v epizodě Pan Bean v pokoji 426 v původním seriálu seriálu Mr. Bean (od r. 1990). Tehdy snědl ústřice, které byly zkažené, a udělalo se mu poté špatně. (SONY_)

Reklama

Reklama