Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci zustali tak trochu na puli cesty. Sice tu mame na kazdym kroku zombika a sem tam dojde na naky to zrani masa nebo strileni, ale jako horor bych to fakt neoznacil. A bohuzel to buhvijak nefunguje ani jako komedie, tvurci se sem nijak zvlast nesnazi cpat forky a film jen tak pomalu plyne s docela prijemnou dobovou atmosferou. Aspon, ze herci jsou fajn a Connolly v roli hlavniho zombika ma vyraz neco mezi naprosto vygumovanou palici a totalnim frajerem. Mohlo to bejt daleko lepsi, potencial tu byl. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční zombie záležitost, která nám představuje tato stvoření ve velmi netradičním kabátě. S děním ve zvláštním světě 50. let je divák velmi jasně obeznámen prostřednictvím krátkého videa. Přes svůj práh nás pozvala domů docela výstřední rodinka. Táta je přizdisráč a trpí zombiefobií, matka chce být in a odhalí v sobě zombiefilii a synovi se zombie hodí jako jeho jediný kamarád a bodyguard v jedné osobě. Humor zde netlačí na pilu, přesto v několika situacích docela funguje. Na příběhu mě oslovila vyloženě jen myšlenka. Jeho průběh se dal vyšperkovat určitě lépe. Právě v příběhu vidím zásadní nedostatek. Herci jsou v rámci možností příjemní. Pokud hledáte něco nenáročného a odpočinkového, tak má snímek šanci ve vašem obýváku uspět. Lepší dva kus. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Asia_Power a uživatel AlistairMir. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ako komédiu to beriem ale inač sa to brať ani nedá.Ako skrotené zombie už to ma dosť vytáča,lebo pri myšlienke na to ma to nikdy nelákalo a keď to teraz prišlo tak som sa nudil.Ale aj ako komédia bola s tých slabších v zombie žánri.Aj keď irónia tu je a v dosť silnej podobe a to zas mám rád.Je tu náznak originality ako z krvilačných zombie urobiť domácich maznáčikov.Kto čaká zombie masaker nech radšej tento film ani nepozerá,lebo film sa zameriava na príbeh a zombie paródiu.Áno je tu pár odtrhnutých končatín ale takých scén je tu poriedko.A ten miláčik Fido bol skutočne neskutočný,každý si ho zamiluje.Aj herci zvládli svoju rolu dokonale.Ale najviac ma bavila C.A.Moss zvládla domácu puťku aj ostrieľanú pištolníčku,ktorá na ochranu svojho syna pozabíja aj pár zombie deciek,keď to bude nutné proste NAJ.MAMA. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po tom nespočetném množství filmů, v nichž byly zombie neustále utlačovány a prezentovány stále stejně, díky jejich, po generace trvající existenci, která dávala důraz a prověřovala všeobecně známý fakt a představu o těchto nemrtvých a jejich způsobu života, se tvůrci tohoto filmu rozhodli, že z nich pro změnu vytvoří právoplatné, v podstatě mírumilovné členy produktivní společnosti. Ta je zde v podobě fiktivního městečka Willard, připomínající svým vzezřením jiná podivná a zajímavá místa, jako jsou kupříkladu Pleasantville či Stepford. Fido se poměrně úspěšně podvoluje onomu stereotypu a tím tak vytváří více vtipné, než hororové dílo se spoustou úsměvných momentů, dialogů a postav. Šťávu všemu dodává Carrie-Ann Moss, která zde vypadá a působí zcela opačně oproti své chladné a asexuální postavě Trinity. Žensky, krásně a smyslně, že zamotá hlavu i novému společníkovi v jejich obydlí. Zážitek ze sledování byl překvapivě zakončen mým dobrodružným snem, v němž jsem čelila zástupům zombies a prchala jsem před nimi až k vrcholkům zasněžené hory:) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Good dead are hard to find...Je to technicolorově barevné, je to zábavně cynické, je to zvráceně retro. Carrie-Ann Moss v roli matky svádějící oživlou mrtvolu by probudila vášeň i v balvanu ze Stonehenge, jejímu synáčkovi proudí v žilách k dobrému srdci břitvoostrý sarkasmus a rytíř smutné postavy Fido, který za celou stopáž nepromluví, je prostě k sympaťák k sežrání...Když ukousne hlavu nepříjemné sousedce, máte na jazyku zdvořilé bon appetite:)__ Od hororu coby žánru udržuji bezpečnostní odstup (na mém scared to death kontě smutně leží norský Fritt Vilt a pár Hitchocků), k zombie mám doufám zatím daleko (kromě časných ranních hodin:), ale přesto považuji FIDA za druhý nejlepší film letošních Varů. Na půlnoční promítání jsem mimořádně podlým způsobem dotáhla několik lidí, kteří nakonec byli vděční, že místo zteplalého moku dali přednost vychlazeným mrtvolám. A teď si ti méně odvážní z nich do prasátka střádají na rakvičku pro hlavičku. Já to risknu. 90% :) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama