Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi trochu připomínalo ty braky co natačí naše veřejnoprávní televize na nedělní prime timy, akorát přecejen tohle vypadalo trochu promakaněji, teda z technického hlediska. Laura Linney zde hraje tak zarytou náboženskou fanatičku, že odrovnala i svého manžela - faráře. Ve spojitosti role Julie Waltersové se mi několikrát vybavila ta afektovaná hysterická Norma z Sunset Blvd.. Příběh mi přišel natolik zvláštní, že vůbec nechápu, že jej mohl někdo vymyslet. Tohle musel někdo zažít. Kupodivu se to dalo celkem v klidu dokoukat, ale nebylo to tím, že bych se bavil humorem, což bych u komedie očekával, ale spíš jsem přemýšlel nad otázkou - Co tím chtěl básník říct? Líbil se mi výkon Ruperta Grinta a vyzdvihl bych ještě velmi trefný název tohoto snímku. Přesto jde o na můj vkus až moc nezábavnou a nevtipnou komedii. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film, zezačátku je takový nemastný, neslaný, pak je to chvilku komedie, až se z toho nakonec vyklube drama. Příběh o plachém chlapci, který neví kam patří, neví co dělat a nevidí před sebou žádnou budoucnost, dokud nepotká střelenou a stejně osamělou Julie Walters, která odvedla opravdu skvělý herecký výkon. Naopak jeho matka Laura Linney je naprosto šílená, ničí svému synovi život, snaží se ho zatáhnout do církevního života - sekty, která jí vymyla mozek. Zezačátku jsem nechtěla dát víc než tři hvězdičky, ale poslední půlhodinka mě přesvědčila o čtyřech. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný snímek, který sice není nikterak rafinovaný, ale s tímto výběrem herců to rozhodně nepotřebuje. Šla jsem do toho jednak proto, že jsem chtěla vidět, jak bude fungovat herecká sounáležitost mezi Julii Walters a Rupertem Grintem. Mladým hercům určitě pomůže, zvlášť když jsou zaškatulkovaní, když jim podá pomocnou ruku někdo známý, na koho jsou zvyklí, že je peskoval před kamerou již v minulosti. Dále jsem chtěla vidět tu příšernou matku, která si myslí, že jí syn bude nadosmrti dělat strom na jevišti.. Laura Linney byla tak autentická, že jsem chtěla vletět do děje a podržet jí na chvíli hlavu pod vodou, takže účel splnila dokonale. Co jinak dodat, snímek neurazí, ale jak tak čtu komentáře, někteří se raději měli dívat na Legendu o Zorrovi:-D. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Nejspíš budu opakovat to, co tu už někdo napsal (ale nedá se jinak). Rupert skutečně dokazuje, že je dobrý herec i když netradičně ho nevidíme v Gryffindorském hábitu. O to spíš se můžeme přesvědčit, že Ron (ehm, tedy Ben) nemusí být nutně součástí party a i sám o sobě dokáže vyniknout jako herec. Koukám, že nejsem sám, koho mile překvapil jeho výkon v tomhle filmu. Driving Lessons jako snímek žádné vyšší ambice nemá a bohužel zůstává takovým tím středem a filmem, který je pro většinu filmového publika spíš neznámý. Film má poutavej děj - kluk, bába, konzervativní matka a téměř nesnesitelné prostředí. Bohužel dějový vývoj žádné silné nebo zásadní zakončení nemá a ve finále film opravdu zůstává jen průměrem. Průměrem, kterému dodává nadpřůměr Rupert a božská Julie Walters jako senilní stařena. Wau :o) ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Nakonec i po druhé zhlédnutí nechávám tři hvězdy, ale všechny jsou jen a pouze pro Julii. Scénář hrozný, výkon Grinta na stejné úrovni (stále přemýšlím, jestli ho nadopovali, nebo je prostě jen mizerný)... Všechny postavy krom Evie jsou karikatury a obehraná písnička "náboženští fanatici sucks" už mě taky nebaví. Vystříhám si z toho průseru jen scény s Julií a bude to. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)
  • Julie Walters, ktorá vo filme stvárnila postavu madam Evie Waltonovej, hrá v sérii potterovských filmov Molly Weasleyovú, matku Rona Weasleyho, ktorého hrá Rupert Grint, stvárňujúci v tomto filme jej kamaráta. (tomashrabek)
  • V dobe nakrúcania filmu mal Rupert Grint iba 16 rokov, čo znamenalo, že ešte nemohol šoférovať (vo Veľkej Británii je najnižší možný vek na vedenie motorového vozidla 17 rokov). Všetky scény, v ktorých sedel za volantom, sa teda natáčali na súkromných cestách. (tomashrabek)

Reklama

Reklama