Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (419)

claudel 

všechny recenze uživatele

Kdykoli se rád podívám na pořádnou "sandlerovku", protože pro mě znamená příslib kvalitní zábavu, i když občas protkané nějakým nechutným vtípkem. Když si Chuck bral Larryho se dobře rozjíždí a vydrží mu to až do druhé poloviny, poté se už uchýlí ke klišé a sálá z něj příliš američnosti. Přesto zůstávám příznivcem Adama Sandlera, Klik a Kurs sebeovládání u mě navždy zůstane v těch nejvyšších patrech. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas aj z prvoplánovane buranskej hollywoodskej komédie cítiť zápal pre spravodlivosť a zmysel pre úctu. Ja som to tak videl a čo je pre mňa hlavné, bol som dojatý a zároveň sa zabával, ako pri komédii už dlho nie. Sandlerovský humor má svoje dno, ale svoje vrcholy. Takže predstavujem Chucka a Larryho. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přátelé si mají pomáhat v jakékoliv situaci. Od toho je přece máme, podají nám pomocnou ruku, poradí nám, vyslechnou nás a také se od nás nechají přesvědčit k nejrůznějším věcem. Larry se stále nedokáže vzpamatovat se smrti své ženy. Ta mu nechala na krku děti a taky je tu problém s pojistkou. Musí ji přepsat na někoho dalšího. Jako nejlepší možnost si zvolí sňátek, ale to nebude tak jednoduché. Proto Larry přesvědčí svého nejlepšího kamaráda Chucka, aby si zahráli na gaye a uzavřeli registrované partnerství. Začnou se objevovat problémy, se kterými se musí oba poprat. Chuck se zamiluje do právničky. Město je sleduje, jestli náhodou jejich sňatek nebyl fraška pro oblbnutí. Pak se objeví problémy, se kterými se musí homosexuálové vypořádat, když výjdou se svou orientací na světlo. Spousta věcí poukazuje i na to, že většina lidí se tváří tolerantně k menšinám, ale když se někdo takový objeví v jejich blízkém okolí, tak ukážou svou pravou tvář. Přesto všechno jde o velmi příjemnou komedii, která častokrát vykouzlí úsměv na rtech a pobaví. Larryho hospodyně byla pěkné číslo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Nejpodstatnější je, že ukázali, že ať už milujeme kohokoliv, ať už je to heterosexuál, homosexuál, asexuál, bisexuál, trisexuál, quadrisexuál, pansexuál, transexuál, omnisexuál, nebo žena, která vám dá obojek na krk a pomočí vás, nemá to vůbec nic společného s kvalitou člověka.“ Kromě toho, že má tahle komedie silný odkaz (a ač se podle podobných filmů z poslední doby, může zdát, že pohled na homosexuální/gay/lesbickou/queer komunitu se stále zlepšuje, realita mě pořád přesvědčuje o opaku), je to i hodně dobrá komedie a ještě lepší sandlerovka. Pravda, Sandlerových ujetých vtípků je tu již méně, ale humorných scének poměrně dost. Bavil jsem se hodně. Vynikající tradičně Steve Buscemi a překvapivě Ving Rhames. Už asi vím, jaké bude mé další tetování. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Taková neurážející oddychovka na zahnání nudy, Sandler a James si střihli film spolu už po několikáté a spolu jim to prostě sedí. Na “sandlerovku” mi to přišlo moc krotké a s humorem se drželi až moc při zemi, což je velké mínus, místy trochu přihlouplé, ale když není do čeho píchnout, tak to postačí. Nic intelektuálního od toho nečekejte, prostě jenom vypnout a bavit se. Btw číňan při svatebním obřadu byl úžasný, vtipný a český dabing byl bezchybný, povinně pustit!:D ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Scéna ve škole, kde jeden chlapec udělá roznožku a praští druhého do rozkroku, je odkazem na film Krvavý sport (1988). (Nathaniell)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 85 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Knížka, ze které čte Chuck (Adam Sandler) dětem před spaním se jmenuje „The Puppy Who Lost His Way“. Ze stejné knihy čte učitel Billa ve filmu Billy Madison (1995). V obou filmech hraje v hlavní roli Adam Sandler. (don corleone)

Reklama

Reklama