Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Berlín zasiahla nevídaná vlna horúčav. Tristo kilometrov juhozápadne zničí úrodu na poli krupobitie a na vrchole stromu objavia mŕtvolu roľníka. Pre miestnu políciu je jeho smrť veľkým otáznikom, no nie pre meteorológa Mathhiasa Koeberlina, pretože tento fenomén videl už niekoľkokrát v USA. Je možné, aby sa tornádo vytvorilo aj na území Nemecka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Na direct-to-TV to sice zas až takovej průser není (a díky tomuto povědomí překousnete i šílené triky, herce a scénář), ovšem až do té doby, než (jako já) zjistíte, že to má 3 hodiny a že je to nehorázně sprostě vykradenej Twister (chudák DeBont)! Herr Emmerich moooc dobře věděl, proč šel točit filmy (svého oblíbeného žánru) raději za velkou louži... ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Na tv film to i ušlo. Viděl jsem to na nově a film byl vysoce tupý a bez naděje z toho něco vytřískat, ale já se neustále smál. Pro mě to byla spíše komedie a jak ten blb uniknul z tornáda tím, že ho to vzalo i se stanem a pak ho to vyplivlo jinde, kde hulil, tak to byla tak debilní scéna, že jsem se musel smát. ()

Reklama

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já si nedám říct a komentář k tomuto patosu s radostí napíšu. Nedělní večír, osmá hodina a na televizi Nova právě začíná dvoudílný cyklus z Německé produkce s názvem Tornado - Pomsta nebes. Jak nebezpečně znějící název. Jak nebezpečně nebezpečný film, jenž nebezpečně rozhořčí nejednoho diváka. Tak nějak bych to pojmenoval já, minimálně pod čarou. Efekty, že byly zajímavé? Já snad typicky dodám jen. Zase Němci natočili plískanici, která nám brzo spadne na hlavu. Zbytečný strašák? Snaha o zájem obyčejného diváka, připravit se na cokoliv nebo snad snaha o záchranu života na Zemi? Bůhví co, dobrý film určitě ne, ale to se od toho snad ani čekat nedalo. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zaujal jen proto, že hlavního hrdinu zde hrál chlápek z filmu "Záhada vyvoleného", což byl chvílemi celkem slušný dobrodružný film (na německou tvorbu rozhodně), který ale zazdil poměrně pitomý scénář. Zde to také není se scénářem moc valné, Němci asi viděli nějaký film jako je "Twister" a řekli si, že si natočí svoji vlastní verzi, i když zde pro to nemají prostředí. Myslím, že u tohoto filmu je 2x90 minut naprosto zbytečných. Scény s tornádem jsou celkem dobře udělané a když to člověk bere s nadhledem, tak to má napětí a dá se na to koukat, ale jak tam nebyla nějaká akce a jen se o něčem žvatlalo, tak to byla jen nuda, nuda, nuda a dialogy jak z německého seriálu typu "Stefanie". Radikální ořez na jeden celovečerní film by bohatě stačil. Samozřejmě, že většina postav působí klišovitě a směšně, ale to jsou prostě Němci. No, byla to vlastně blbost, ale zase ne taková, že by to člověku moc vadilo. Relax na jedno zkouknutí. Dvě hvězdičky za ta tornáda. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Prokristapána, proč udělal z této ptákoviny režisér 2 dílný film ? Vše, co tím chtěl říci (včetně absolutně neschopné mladé lékařky) by se dalo natočit za 40 minut. Zbyly čas herci prochodili od ničeho k ničemu. Dejme tomu, že by skutečně tornádo tohoto druhu postihlo střední Evropu, pak by jistě napáchalo nedozírné škody a nezanechalo po sobě pár rozlámaných prken a převracených stoliček. Chápu, že Němci asi nemají takové možnosti jako finanční magnáti Hollywoodu, ledacos by se dalo odpustit... ale nudu u katastrofického filmu prostě odpustit nelze.Myslím, že 1* je akorát z úcty k promrhanému filmovému materiálu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Berlíně v Německu. (willy1)

Reklama

Reklama