Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajná skupina, která je známá jen jako „Organizace“, je natolik tajná, že o jejím působení se nic neví. Organizace je neutrální, s vazbami na všechny vlády světa. Jejím jediným úkolem je vychovávat zabijáky, které vybírají hned po narození z odložených či nechtěných dětí. Jedním takovým zabijákem je i muž, který byl vychováván a nadále je oslovován jen jako agent 47. Agent 47 je najat, aby zabil ruského prezidenta Belikoffa. Agent 47 jede do Ruska splnit zakázku, má vše připraveno, ale zákazník změní požadavek a přeje si zabít Belikoffa veřejně. Agent 47 tedy změní své plány a zastřelí prezidenta na veřejnosti. Jenže Belikoff se dál objevuje na veřejnosti, protože má dvojníka.... Agent 47 obdrží informaci, že byla jeho identita prozrazena: údajně se objevil svědek. Agent 47 po obdržení identity svědka, jímž je dívka Nika, jde Niku odstranit. Místo odstranění Niky je ale stříleno na něj a jemu dojde, že se ho chce někdo zbavit... Agent 47 začne zjišťovat, kdo má zájem na jeho odstranění, a začne u Niky. Unese ji z jejího bytu a zjistí, že Nika nemá tušení, oč jde; je „vlastnictvím“ Undre Belikoffa, prezidentova bratra, který ji drží jako prostitutku. Agentovi 47 dojde, že vše je jen politická hra, v níž měl on udělat špinavou práci a odměnou za splnění měla být jeho smrt. Navíc je mu v patách agent interpolu Mike Whittier s kolegou Jenkinsem. Sotva však začnou odkrývat politickou hru Ruska, jsou ruskou tajnou policií odvoláni... Agent 47 se snaží Niku ochránit, protože oni dva jsou jediní, kdo může ohrozit plán šéfa tajné policie na převzetí vlády. Agent 47 zabije Undreho, aby nebyla v ohrožení Nika, pak ji odveze vlakem do bezpečí a vrátí se zabít Belikoffa, přičemž odhalí i pozadí celé situace... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (854)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Blbýsek pobral cestou mongolku a tramtarají Ruskem. Zase jedna z herek, u kterých kulyček zabije polovinu filmu přemýšlením, jestli by ji jo a nebo ne-e. Výsledek znáte, vždycky je to sí.....Naprosto nenáročné béčko, u kterého zvládnete i kontrolovat starou, jestli erudovaně vaří, žehlí a vysává váš výstupek nad kobercem. Kdyby sketárista přidal alespoň nějaký náznak legendy ohledně vývoje úhlavní figury, filmu by to jen prospělo. Akční pasáže v cajku, romantika v míře, v jaké to unese i chlap, příběh debilní jak mladej Benda. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Skip Woods .. Dynamicky odvyprávěné NIC. Scenárista Woods sesmolil něco tak neskutečně plochého, něco tak nehodícího se pro tuto herní předlohu. Vzal celek za špatný konec a vlastně Hitmana narouboval na tuctovou mezivládní konspiraci tajných služeb s úplně zbytečnou ženskou postavou a směšnou porcí dialogů. Odkazů na hru samotnou je absolutní minimum, zajímavá akce také nehrozí, ale vyloženě jsem se nenudil - ne že by byl film dobrý. Je prostě "dobře" blbý!! Xavier Gens ani Timothy Olyphant nejsou zdaleka tím nejhorším, pouze se drží v průměru, kam se ovšem celek nevyškrábal. Poctivá zábava pouze pro děti, co se narodily po roce devadesát a budou tak žrát tyto povrchní adaptace. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám u mainstreamovyćh filmů pocit, jako kdyby stávka scénáristů neprobíhala právě teď, ale jako kdyby scénáristé záměrně stávkovali už při psaní těch největších a nejočekávanějšich pecek (Hitman, Vetřelec vs. Predátor 2...). hitman má tu výhodu, že se při jeho sledování člověk necítí, jako když vidí filmovou adaptaci hry, tj. že nemůže ovládat hlavní postavu, protože kouzlo herní série spočivalo v možnosti volby - buď být běsnící zabiják anebo chytrý taktik, ve filmu se vsadilo na to první a relativně to funguje._____ Xavier Gens umí myslet v kompozicích a inscenovat akční scénu, přestože střidání záběr-protizáběr je otravné a inspirace v akčních klasikách či kultech 80. let je nepřehlédnutelná a spíše směšná, jenže... Opětovně po ideologicky problematickém a formálně vychytralém Království se mi potvrzuje, že uživání stejných narativních (profesní fokalizace, princip seriality, dívka jako vykoupení, střidání scén mezi kočkou a myší) a stylistických figur (záběr v akční scéně netrvá déle než 2s, kamra je stoická, protože hlavní hrdina je chladný a bez emocí) je opodstatnitelné u filmařů myslících v obrazech a nad borazy (Greengrass), ne u Frantíka, jenž má kolem sebe neschopné scénáristy, skladatele ze hry, který nepokrytě vykrádá Powella a Rkovou přistupnost, aby nad filmem hýkali puberťáci, co ženě nesáhli ještě na prso a mrtvolu viděli tak max. v PC hrách._____ Za castingově chytře zvoleného, ale krutě necharismatického Timothyho Olyphanta, za spád (ten film nemá 100 minut, ale 85), několik intertextových vsuvek vůči hře (oblek, převleky, ukrývání mrtvol) a "omsdesátkovou" zábavnost (tak blbé, až je to vtipné) si ten film ty 3* zaslouží. Ale proč to nešlo rovnou na DVD? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné se stalo skutečností!! Chladná, drastická, akční videohra Hitman dostála ve své zfilmované podobě kvality své předlohy! Dokonce i Olyphant, kterému jsem před shlédnutí filmu Hitmana vůbec nemohl věřit, jej ztvárnil excelentně, přesně tak, jak videohrení hrdina vypadá a funguje. Film je jedna velká akční jízda, která se nebojí brutality, krve ani odhalených ňader hlavní hrdinky. Akce je perfektně choreograficky zvládnutá (kromě soubojů na meče, to je samozřejmě tragédie ...), film má spád od začátku do konce, má grády, má svůj osobitý chladný styl. prostě parádní akční podívaná vyloženě pro příznivce videohry. Chápu však, že diváci, kteří videohru nikdy nehráli, tento film zdaleka tolik neocení ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Ako adaptácia počítačovej hry Hitman samozrejme vôbec neobstojí, túto som dokonca kedysi aj hral a je postavená na úplne iných prvkoch, ale ja som v prvom rade akčný fanúšik, film porovnávam v rámci žánru a takto som už podstatne spokojnejší. Trochu problém mám jedine s tým príbehom, celá tá konšpirácia o atentáte, ruskom prezidentovi a jeho dvojníkovi sa do filmu s touto tématikou nielen vôbec nehodí, ale hlavne to pôsobí poriadne béčkovo a vlastne ma ani nezaujímalo, ako táto línia dopadne. Ale v ostatných ohľadoch je to už našťastie omnoho lepšie, je mám slabosť pre zabijakov, ktorí sa dostanú do nemilosti svojej organizácie a tak idú po ňom všetci, zabijaci organizácie, polícia a ešte aj tajné služby a popritom sa ešte stihne spriateliť aj s prostitútkou, ktorú chráni. Toto je už podané perfektne, film má skvelé tempo, tu sa neustále niečo deje, dej sa každú chvíľu presunie na iné miesto a tak je to celé také atraktívne a pestré, pozerá sa na to výborne. A môže za to hlavne samotný hlavný hrdina, ktorý sa mi tu mimoriadne páči. Tymothy Olyphant je možno na takéhoto zabijaka až moc veľký sympaťák, ale aj tak ma tu veľmi bavil, ja mám slabosť pre týchto dokonalých zabijakov, ktorí sú vo všetkom najlepší, vždy sú o krok vpred, nič nenechajú na náhodu a ešte sa ani nenechajú rozptyľovať ženami. Ako som spomínal, tu sa síce spriatelí s prostitútkou, ale aj tento vzťah pôsobí tak netradične a tak som si užíval aj ich spoločné scény. No nesklamú ani ostatní, hlavne Olga Kurylenko vo svojej najlepšej úlohe a agenti tajnej služby Dougray Scott a Robert Knepper. Len by to chcelo lepších záporákov. Akcia tiež nie je zlá, len mohla byť trochu rozmanitejšia a nápaditejšia. Je jej tu dosť a prichádza v pravidelných intervaloch, takže si na ňu nikdy netreba dlhšie počkať, ale tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú slušne natočené, odohrávajú sa v atraktívnych lokáciách, vynikajú vysokým počtom zabitých a nechýba ani dostatok krvi, len mohli byť skutočne trochu nápaditejšie, hlavný hrdina to vlastne vždy len všetko vystrieľa. Súboje sú už na tom horšie, je tu plno strihov a chvaty nepôsobia moc presvedčivo, ale tie sú tu vlastne len dva, pričom ten v metre je aj napriek nedostatkom aj celkom štýlový a paradoxne je tu minimum tichých likvidácií a práve týmto sa Hitman preslávil. Najviac sa mi páči celá akcia v hoteli a prestrelka u obchodníka so zbraňami, ale vždy som sa pri akcii bavil. Režijne tiež môžem vytknúť len pár detailov, hlavne strihy v súbojoch a občasnú prílišnú béčkovosť, ale inak je to slušná zábava. Takže celkovo chápem to vlažné prijatie tohto filmu, ale mne sa Hitman aj tak veľmi páči, videl som ho už viackrát a po pár úpravách by som hodnotil naplno. 83% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (29)

  • Na pistolích Hitmana (Timothy Olyphant) a jako tetování jeho učitelů se objevuje logo společnosti Eidos, tvůrců stejnojmenné herní série. (vojtaruzek)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 24 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když Hitman (Timothy Olyphant) střílí na ruského prezidenta, zazní, že vzdálenost k cíli je přes 4,5 km, což je nesmysl. Nejdelší potvrzený zásah odstřelovací puškou je na vzdálenost kolem 2 400 metrů, přičemž jej provedl elitní odstřelovač speciální jednotky. Zbraň s dostřelem 4 500 metrů ani neexistuje. Navíc při pohledu optikou je vidět, že Hitman míří přímo na hlavu, jenže při střelbě na tak extrémní vzdálenost by kulka změnila trajektorii přinejmenším o několik metrů - je statisticky nemožné, aby se tak nestalo. Navíc by na takovou vzdálenost letěla mnohem déle, než je ukázáno. (Thommy91)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Barbarská (C)onanie

Barbarská (C)onanie

12.02.2008

Nic inteligentnějšího vás nenapadne, když čtete o přístupu společností Millenium Films a Lionsgate Films k výběru režiséra pro novou adaptaci příběhů Roberta E. Howarda o svalnatém dávnověkém… (více)

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

Všechno, co jste chtěli vědět o Bondovi

28.01.2008

Možná si říkáte, proč vás v novinkách opět otravujeme s novou bondovkou. Především proto, že je jedním z mála velkých trháků, které se v současnosti opravdu točí a jeho tvůrci nevzdychají něco o… (více)

Reklama

Reklama